Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

ÖFKE

Öfke uygun ifade edildiginde, son derece saglikli ve dogal bir duygudur. Ancak kontrolden çikip da yikici hale dönüşürse okul-iş hayatinda, kişisel ilişkilerde ve genel yaşam kalitesinde sorunlara yol açar. Pek çok kişisel ve sosyal problemlerin (örnegin, çocuk istismari, aile içi şiddet, fiziksel ya da sözel saldirganlik, toplumsal şiddet) temelinde öfke vardir. Öfke hem dişsal, hem de içsel bazi olaylarla ortaya çikar.

Genellikle öfkeye yol açan nedenler arasinda; engellenme, haksizliga ugrama, fiziksel incinme ve yaralanmalar, tacize ugrama, hayal kirikligi, saldiriya ugrama, tehditler sayilabilir.

Öfkemizi Boşaltmak İyi Midir?

Psikologlar artık bunun çok yanlış ve tehlikeli bir inanç olduğunu göstermişlerdir. Bazı insanlar bu inancı, diğer kişileri incitmek için verilmiş bir onay gibi algılamaktadırlar. Araştırmalar, kızgınlık duygusunun ?boşaltilmasi?nın kızgınlık, öfke ve saldırganlığı daha çok arttırdığını ve sorunu çözmek için hiçbir yararı olmadığını göstermektedir. Onun için en iyisi, kızgınlığınızı neyin tetiklediğini bulmanız ve kendinizi kaybetmeden, bu nedenlerle başa çıkabileceğiniz stratejileri geliştirmenizdir.

Öfke Kontrolü

Öfkeyi doğru ifade etme becerisini kazanmaya ?öfke kontrolü? denir. Öfke kontrolünde temel amaç; saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kişinin kendisine ve çevresindekilere zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade etme becerisini kazanmasıdır.

Öfke kontrolünü öğreten pek çok yöntem vardır. Doğru yöntem kişiden kişiye değişir. Doğru yöntemi belirlerken; kişinin kendi kişiliğine, yaşam tarzına uygun olanı seçmesi ve seçtiği yöntemi uygularken günlük yaşamında fazladan sıkıntı hissetmemesi göz önüne alınması gereken temel faktörlerdir.

Genel olarak öfke kontrol yöntemleri; bilişsel, duyuşsal, iletişim, duygusal ve davranışsal boyutları içerir.

Tamamı için:http://www.psikoloji.gen.tr/modules.php?name=News&file=print&sid=47

Geçen gün Cem Uzan'a verilen öfke kontrolü ve bu çerçevede kitap okuma cezası Türkiye'de bir ilkti.

Bu başlangıç sayesinde büyük çoğunluğumuz elimizde 5 - 6 tane kitapla gezicez.Ve bu kitaplar yine bir cinayet aleti olacak bence çünkü o kitaplarla adam öldürülebilir ağırlık açısından :D

Başbakan malum zaten kontrol SIFIR "ürünüm" diyorsun "VALİDEN" diyor ."FENER" diyorsun "HİLTON" diyor bayağı bir mahalle kavgacısı gibi.

Ve bir benzeri de FATİH TERİM Hürriyet te YALÇIN DOĞAN'ın son yazısı:

Küfürbaz Terim şangır şungur

SPOR yazarı ve yorumcusu Osman Tamburacı?nın yüzü bembeyaz oluyor. "Sen ne biçim konuşuyorsun" diyerek, yerinden fırlıyor, sinirden eli ayağı bir anda buz kesiyor.

9 Eylül, önceki gün. Saat 17.54. Levent Spor Yazarları Derneği. Bir grup arkadaş sohbet ediyor. Aralarında Osman Tamburacı da var. Tamburacı derneğe gelmeden önce Sky TV?de Türkiye-Belçika milli maçına ilişkin görüşlerini anlatıyor.

Dernekte arkadaş grubu sağdan soldan söz ederken, koyu sohbet sırasında Osman Tamburacı?nın cep telefonu çalıyor.

TELEFONDA KÜFÜR

Tamburacı telefon açıyor, arayan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim.

Konuşmaya başladığı anda sinirleri gerilen Tamburacı, telefon konuşmasını bir arkadaşına dinletmeye başlıyor.

Terim:

"Yahu Osman, biraz önce Sky TV?de konuşmuşsun, bana söylediler. Ben ne demişim? Gündem değiştiriyormuşum, öyle demişsin. Ulan bu ne biçim konuşma?"

Tamburacı bu üslup karşısında şaşırıyor, nezaket içinde:

"Hocam, beni hep böyle zamanlarda arıyorsun, bir kere de, nasılsın, diye arasana."

Terim?de fren tutmuyor:

"*********...."

Tamburacı yerinde fırlıyor, "Sen ne biçim konuşuyorsun" derken, sinirden zangır zangır titriyor. Milli Takım Teknik Direktörü kendini kaybediyor:

"***********....".

Tamburacı, "Doğru konuş, konuşmasını öğren" diye bağırırken, Fatih Terim galiz küfürlerini sıralamayı sürdürüyor.

Huzurunuzda Milli Takım Teknik Direktörü.

GENERAL PATTON

Bu duruma en az yedi-sekiz kişi tanık. Biri de, zaten dinliyor.

Telefon kapanıyor. Osman Tamburacı derhal avukatını arıyor. Fatih Terim?i mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Telefon kayıtlarıyla birlikte.

Bu küfür yağmuru ve ardından mahkeme, iki özel kişi arasındaki konuşma ve devamı değil. Olması mümkün değil. Çünkü, ağız dolusu küfür eden milli takımdan sorumlu teknik direktör.

Milli takımı çalıştıran bir teknik direktör, herhangi bir eleştiri karşısında kendini bu kadar kaybediyorsa, terbiye sınırlarını çoktan aşmışsa, o kişi, hangi başarıyı elde ederse etsin, artık milli takımın başında kalamaz.

Çok örnek var. Daha geçen yıl kendi yönettiği takımda futbolculara küfür eden bir teknik direktöre, bir Ankara takımı yol veriyor.

Tarihte ünlü bir örnek var. İkinci Dünya Savaşı?nın en başarılı komutanlarından General Patton. Sinirli, yerinde duramayan, ağzından ne çıkacağı belli olmayan bir general. Bir askere kızıyor, küfürle karışık, onu tokatlıyor. General Patton?ın kariyeri sona eriyor.

MESLEĞE HAKARET

Şimdi merak ediyorum.

Spor basını ve basın kuruluşları bu olay karşısında nasıl tavır alacak? Olayı görmezden gelip unutacak mı, yoksa mesleğe hakaret kabul ederek, Terim?in yakasını bırakmayacak mı?

Ya Futbol Federasyonu?

Bir sinir anıdır, diyerek geçiştirecek mi, yoksa ahlakın spordaki vazgeçilmez kuralını işletip, Terim?e teşekkür edecek mi?

O DA ÖFKELİ

Terim?e bakıyorum, üslup, tavır, çalım, o birisine çok benziyor. Başbakanı?ndan aldığı ilhamla, eleştiriye öfkeyle karşılık veriyor, gazetecilere ders vermeye pek hevesli.

Daha önceki gün, gazetecilere yine "Çarşamba-cumartesi arası nasıl davranacağınızı hálá öğrenemediniz" diye fırça atıyor. Yazık ki, onlar da, cevap veremiyor. Terim meydanı boş buluyor. Oysa, haddini öğrenmesi gerek.

Bu yazı dün öğleden sonra yazılıyor, Belçika maçından önce. Belçika?yı istersen 10-0 yen, istersen dünya kupasına katıl, ne fark eder?

Aristo?nun Büyük İskender?e sözü bu durumlarda geçerli: Zafer veya hiç.

Neden bu anlayış çoğaldı, saldırgan tavırlar çoğaldı...Benim adım ERDOĞAN benim adım TERİM ben böyle derim :D

Haklı olabilirler.Erdoğan,Aydın Doğan konusunda bir çok haklı yanı var ama neden bunları dile getirirken başkalarının yanlışlarını savunuyor anlayamıyorum.Ve bütün açıklar meydana çıkıyor işte.ÖFKE KONTRÖLden çıktığı için :D

Fatih Terim in dünkü maçtaki hareketleri saldırganlığı neden neden?Zararı ilk kendisi görecek ama en büyük kayıp TÜRKİYEnin olacak o kesin.

Ciddi anlamda PSİKOLOJİK yardıma ihtiyaçları var her ikisinin de...

Erdoğan a 5 kitap Terim e 5 Kitap en azından biri bir şey dediğinde kafalarına fırlatırlar :D

İçindeki Jack Nicholson u dinle :innocent:

ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA SİRKE KÜPÜNE OTURUR :D

*******yalçın doğan ın yazısında F. T. nin küfürleri yıldızlanmış Hürriyetten bakabilirsiniz

Gönderi tarihi:

Konu hakkında hoşuma giden bir yazıyı aktarayım, bugünkü Vatan Gazetesi'nde Tuna Kiremitçi şöyle söylemiş;

ÖFKE KONTROL PROGRAMI

Bir Akdeniz ülkesinde “öfke kontrol programı” uygulamak, kutuplarda bikini satmaya benzer.

Bir Balkan ülkesinde “öfke kontrol programı” uygulamaksa, ekvatorda katalitik soba ticareti yapmak gibidir.

Aynı programı Orta Doğu’da uygularsanız, muhtemelen okuma bilmeyen birine ansiklopedi satarken yaşayacağınız zorlukları yaşarsınız.

O kadar mantıksızdır yani.

Türkiye aynı anda hem Akdeniz hem Balkan hem de Orta Doğu ülkesi. Böyle bir ülkede Cem Uzan’a “öfke kontrol programına katılma” cezası verildi.

Söz konusu kişi de haklı olarak “cezayı anlamadım, tam olarak ne yapmam gerekiyor?” diye sordu.

O bu soruyu sorarken, ülkenin başbakanı tespih çevirerek medyayı tehdit ediyordu. Milli Takım’ın Teknik Direktörü bir spor yazarını arayıp küfrediyordu.

Bunlar olup biterken, Türkiye hapishanelerinde binlerce kişi, anlık öfke sonucu işledikleri cinayetler yüzünden yatıyordu.

Türkiye’de polisiye roman niye zayıftır bilir misiniz?

Çünkü Türkiye’de işlenen cinayetler İngilizlerinki gibi planlı programlı olmaz. İstatistiklere bakarsanız, cinayetlerin çoğunun cinnet sonucu işlendiğini görürsünüz. Yani öfkeyi kontrol edememek yüzünden\’85

Haliyle, romana konu olacak karmaşık soruşturmalar, heyecanlı çözümlemeler de olmaz.

Kan davaları bile kontrolden çıkmış öfkenin eseridir aslında, hatta uzun yıllardır süren düşmanlıklar da.

Öfkemizi barışçıl bir mecraya akıtmayı beceremediğimiz için her gün gençlerimiz ölüyor dağlarda.

Öfkemiz öyle kitapla falan kontrol edilebilecek halde değil. *******.

Birbirimizi ******* ki öfkemiz yatışsın biraz... Katı ve sevgisiz olacağız ki öfkeli olduğumuz yüz metreden anlaşılsın... Çocuklarımızı ******* ki onlar da büyüyünce bizim gibi olsun.

Yani öfkemiz bizi yönetecek. Biz onu yönetmeyi öğrenene kadar...

Gönderi tarihi:

Sayın Başbakanımız biraz asabi :D

Terim;vallaha maç boyunca acayip asabi olanındandı :D yane ben hakemin yerinde olsam,yazık buna,verin bir penaltı daha derdim -_-

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Taylan Abi doğru bir tespit bence de...

Ve Sevgili Mavi bu öfkemize herkes acıya acıya bakmalı gerçekten değil mi :) hakem bir penaltı daha vermeliydi

Yılmaz Özdil in bu günkü yazısı bu başlığa uygun (herhalde forumda bir rekor sahibidir Yılmaz Özdil.Çünkü yazıları en çok eklenen yazar o)

Yılmaz ÖZDİL

Yakışır bize...

Dün sabah işe geliyorum...

En sağ şeritten, en sol şeride bir Doblo daldı, yanımdaki Opel?e patlatmaktan milim farkıyla sıyırdı, önüme geçti.

Arka camına şunu yapıştırmış:

"Hatalı kullanıyorsam 3555?e

mesaj at, Hatasız Kul Olmaz

şarkısı anında cebine gelsin!"

*

Esprili bi arkadaş yani...

Eminim, çok seviliyordur çevresinde.

Bayılırız böylelerine çünkü.

*

Utanmaz Adam vardı mesela.

Gırgır?ın karaktersiz karakteri.

Her türlü dümeni çevirirdi.

"Şeref"ti adı.

Okumaya doyamazdık...

Ya Mükremin Çıtır?

Hayta bitirim...

İdolümüz olmuştu.

Hatırlayın...

O kadar şarkı yarışması yapıldı.

Kim sevildi en çok?

Bayhan.

Polat Alemdar çıktı sonra...

Ailemizin katili.

Geçenlerde üniversitede konferans verdiler Memati?yle birlikte, salon yıkıldı, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye.

Ve, tabii ki Recep İvedik.

Gişe rekortmeni.

*

Özetle... "Ananı da al git" diyen Başbakan?ın oyu, yüzde 34?ten yüzde 47?ye çıkıyorsa; "ben senin ananı" diyen Fatih Terim?in maaşına da derhal yüzde 50 zam yapılmalıdır.

*

Müstahaktır.

*

Futbol sporuna, lunaparkta sigara kazanmak için penaltı atarak başlayan bir milletin, Sir Alex Ferguson?u olmayacaktı herhalde... Yakışır bize İmparator, yakışır.

Gönderi tarihi:

Geçen gün asansörü beklerken,bizim kapıcının kapısı küçük bir çocuk tarafından güm güm(hatta tekme tokat) vuruldu...çocuklara aşılanan öfke(1)

Hanım abla kapıyı açtı;''velet,manyak mısın,ayağımın altına almayayım seni'' şeklinde kibarca uyardı...cennetin ayakları altında olduğuna inandığımız annelere aşılanan öfke(2)

''abla,senin oğlunu dövüyorlar'' demeden vicdan sahibi annemizin eline aldığı fırça(burada çok gülmüştüm)...vicdanı bile yok sayılan insana aşılanan öfke(3)

bu aşamanın beni götüreceği ''insan sen herşeyi hakediyon aslında'' öfkesine yenilmemek için,asansöre attım kendimi.

öfke,gerçekten de sigaradan da zararlı bir illet.

Allah'ım beni bu beladan her daim koru! :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.