Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

"Mardin Valiliği, bir PKK'lının yakalandıktan sonra kurşuna dizildiği, kulağının kesildiği ve sigara söndürüldüğü iddiasını gündemine almadı. Gerekçe: Haber ulusal basında çıkmadı

ANKARA - Mardin Valiliği, sağ yakalandıktan sonra kulağı kesilip kurşuna dizilerek öldürüldüğü, iddia edilen PKK?lı Mustafa Tangüner ile ilgili insan hakkı ihlali olup olmadığını araştırmaya gerek görmedi. Valiliğin gerekçesi, Tangünerle ilgili haberin ulusal basında çıkmaması ve olay mahkemeye intikal ettiğinde ?zaten? araştırılacak olması.

Dicle Haber Ajansı?nın (DİHA) iddiasına göre Derik ilçesi Tepebağ bölgesinde 23 Ağustos?ta çıkan çatışmada sağ yakalanan PKK?lı Mehmet Dölek ve Mustafa Tangüner kurşuna dizilerek öldürüldü. Tangüner?in cenazesini yıkayan Hikmetin Tangüner, ?Vücudu simsiyah olmuştu, kulağı kesilmişti. Kolundan parça kopmuştu. Vücudunda bıçak izi gibi birçok kesik vardı. Sigara yanığı izleri vardı? dedi. Yine ajansın haberine göre, babası Mehmet Mehdi Tangüner de ?Oğlumun vücudunun yanıklar içerisinde olduğunu gördüm. Kulakları kesilmişti? diyerek hukuki yollara başvuracaklarını, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi?ne kadar gideceğini söyledi.

Radikal?in sorularını yanıtlayan üst düzey bir valilik kaynağı, ?Basın müdürlüğünde böyle bir haberin ulusal basında çıktığına dair bir bilgi yok.Ulusal basında çıkmış olsaydı konuyu incelerdik. Bu durumda yapabileceğimiz birşey yok? dedi.

Konu yargıya intikal ettikten sonra ?karşı taraf?ın Tangüner?in sağ yakalandıktan sonra kurşuna dizildiği ve kulaklarının kesildiği iddiasını ?zaten? gündeme getireceğini söyleyen aynı kaynak, ?Olay yargıya intikal edince mahkeme araştıracak? dedi.

Aynı kaynak, ?Konunun araştırlmamasında Tangüner?in PKK?lı olmasının etkisi var mı?? sorusu üzerineyse, ?İnsan olması önemli. PKK?lı olması engel değil? yanıtını verdi.

Resmi Gazete?de 23 Kasım 2003?de yayınlanan yönetmeliğe göre; İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları insan haklarını korumak, ihlal iddialarını araştırmakla görevli. Kurulların diğer görevi ise insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek."

Radikal okurlarindan Turk iki arkadasin yorumunu iletmeden de gecemeyecegim:

"Bu olay ne ilk degil ama Radikal gazetesinin böyle bir olayi cesur bir sekilde yazmasi ilk olsa gerek.Cünkü daha öncede sag olarak ele gecmis bircok gerilla kafasi koparilmis veya kulak koleksiyonu yapan hasta ruhlu komutanlar tarafindan koparilmisti.Ve bizim kendimize dönüp su soruyu sormamiz gerekirdi bence :Eger onlar yakaladiklari askerleri öldürmeden sag salim teslim ediyorlarsa "Onlarin adaleti Türkiye Cumhuriyetinin Adaletinden DAHA MI IYI?" Kendi cevabinizi kendiniz bulursaniz daha olur.Baris dolu günler diliyorum..."

Gönderi tarihi:

Bak sevgili kardeşim bu tür asparagaslar ülke bütünlüğünü bozup , bu topraklarda gözü olan sözde yardımsever dost gözüken ve ortadoğuda yeni maşalar yaratmak isteyen bölücülerin ekmeğine yağ sürmekten başka bi şey değil...bende diyorumki , pkk yı suriyeli subaylar amerikan desteğiyle yönetiyor hadi aksini ispatla...orada askerlik yapan arkadaşların , kardeşlerin , sana hiçmi bişi anlatmadı...

Gönderi tarihi:
Bak sevgili kardeşim bu tür asparagaslar ülke bütünlüğünü bozup , bu topraklarda gözü olan sözde yardımsever dost gözüken ve ortadoğuda yeni maşalar yaratmak isteyen bölücülerin ekmeğine yağ sürmekten başka bi şey değil...bende diyorumki , pkk yı suriyeli subaylar amerikan desteğiyle yönetiyor hadi aksini ispatla...orada askerlik yapan arkadaşların , kardeşlerin , sana hiçmi bişi anlatmadı...

Bizler Diyarbakir'in gobeginden geliyoruz sayin sayman. Atesin tam ortasindan geliyoruz. ISPAT mi istiyorsunuz. BEN varim ispat olarak! Gozlerim var, gorduklerim var.

Sizler bizlerin haklarimiz vermedikce kalkip nne curretle kime bolucu diyebilirsiniz onu anlayamiyorum. Sozde yardimci ve dost gorunen ABD'nin Avrupa ulkelerinin en buyuk muttefigi bolgede Turkiye degilmiydi yillardir? Ne yani sizler bu adamlarla calisirken iyiler de Kurtlere yardim kolu uzattiklarinda zorunuza mi gidiyor?

Ben arkama Amerikanlari Avrupalilari ya da Suriyelileri alrak konusmuyorum dikkatinizi cekerim. Ben Atesin Sehri olan Diyarbakir'da yasadiklarim hakkinda konusuyorum. **************

Gönderi tarihi:

"Bu olay ne ilk degil ama Radikal gazetesinin böyle bir olayi cesur bir sekilde yazmasi ilk olsa gerek.Cünkü daha öncede sag olarak ele gecmis bircok gerilla kafasi koparilmis veya kulak koleksiyonu yapan hasta ruhlu komutanlar tarafindan koparilmisti.Ve bizim kendimize dönüp su soruyu sormamiz gerekirdi bence :Eger onlar yakaladiklari askerleri öldürmeden sag salim teslim ediyorlarsa "Onlarin adaleti Türkiye Cumhuriyetinin Adaletinden DAHA MI IYI?" Kendi cevabinizi kendiniz bulursaniz daha olur.Baris dolu günler diliyorum..."

Bu bahsettiğiniz davranışları komutanlara ileten birisi olursa, kendinizi savunacak zemini oluşturabilecek misiniz peki? Belgelerine sahipseniz ve şahsi bilginiz ışığında, itiraf ve/veya dökümanlarınız ile açıklayabilecek misiniz?

Yoksa varsayıyor/kaynağına güvendiğinizi aktarıyor musunuz öylesine?

İddianın muhatabına " böyle miydi gerçekten? bilgi veriniz " diye sorduğumuzda, forum insanları arasında tartışma konusu oluyor sonrasında.

Size soralım önce, cevabınıza göre hareket edelim.

Bu mudur? Kesin midir?

Gönderi tarihi:
Bu bahsettiğiniz davranışları komutanlara ileten birisi olursa, kendinizi savunacak zemini oluşturabilecek misiniz peki? Belgelerine sahipseniz ve şahsi bilginiz ışığında, itiraf ve/veya dökümanlarınız ile açıklayabilecek misiniz?

Yoksa varsayıyor/kaynağına güvendiğinizi aktarıyor musunuz öylesine?

İddianın muhatabına " böyle miydi gerçekten? bilgi veriniz " diye sorduğumuzda, forum insanları arasında tartışma konusu oluyor sonrasında.

Size soralım önce, cevabınıza göre hareket edelim.

Bu mudur? Kesin midir?

Kaynaklarmis, belgelermis...size ne ispat edilir ki? Hersey yalan hersey iftira!

AIHM'de yuzlerce dava yok Turkiye'aleyhine tabii.

Turkiye hic bir tazminat odemedi gizlice bir suru magdur vatandasina. Hepsi yalan...

Hic sasirmadim INKAR etmenize!

Zor duzeLir bu zihniyet be kardesim cok zor!

Sayin Taylan bey, size Turk askerlerinin kaprdiklari PKK gerill abaslariyla cektikleri resimleri ithaf edeyim isterseniz. Internet'te bulmak kolay! Belge mi istiyordunuz? Size belgeliyeyim! Ne dersiniz?

Gönderi tarihi:

Ne ateşi ne diyarbakırı sevgili kardeşim diyarbakır türkiyemizin en büyük şehirlerinden biri.. sen ateş görmek istersen kalkta memleketi bi dolaş derim..sana ispatını sunamayacağım sadece uzun cümleler kurmak için amerika , suriye, falan sallamıycam kısaca türke türkten başka dost yok diycem saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Ne ateşi ne diyarbakırı sevgili kardeşim diyarbakır türkiyemizin en büyük şehirlerinden biri.. sen ateş görmek istersen kalkta memleketi bi dolaş derim..sana ispatını sunamayacağım sadece uzun cümleler kurmak için amerika , suriye, falan sallamıycam kısaca türke türkten başka dost yok diycem saygılarımla...

- Ben Turk degilim, 20 milyon Kurt var Turkiye'de onlar ne oluyor peki? Turkun Tukten baska dostu yoksa bizler ne oluyoruz?

- Buyuk olabilir Diyarbakir, ama gidin bir yasayin orada bir yil.. .emin olun Kurt sorununu daha iyi anlayacaksiniz! TVlerden, medyadan izlemek ayri, kendin yasamak ayri! Gidin yasayin ispat istiyorsaniz!

Bizler Turk degiliz...Kurduz... Dostmuyuz dusman mi? (lutfen kalkip bana Kurtler Turktur de demeyin simdi!)... Dostmuyuz dusmanmiyiz?

Gönderi tarihi:
Sayman bey... cevabiniz alayim..

Aranizda boylesine bir vahşeti kınayacak hic bir Turk arkadas yok mu? Allah askina... Halla bir tepki bekliyorum...

kardeşim, bi kere "türke türkten başka dost yok" cümlesi içinde veya dışında sen cümlenin neresinde kendine yer buldunda böle dışlanmış pozisyonuna büründün...bütün kürtleri hangi namla türk düşmanı ilan ettin..en azından şunu söyliyim söylediklerin beni temsil etmiyor bi cevap arıyorsun ama soru ne?

Gönderi tarihi:
kardeşim, bi kere "türke türkten başka dost yok" cümlesi içinde veya dışında sen cümlenin neresinde kendine yer buldunda böle dışlanmış pozisyonuna büründün...bütün kürtleri hangi namla türk düşmanı ilan ettin..en azından şunu söyliyim söylediklerin beni temsil etmiyor bi cevap arıyorsun ama soru ne?

"Turkun Turkten baska dostu yoktur" ya da "Ne Mutlu Turkum Diyene" gibi sozler benim Kurt halkimi temsil edemez! Biz Kurtler Turk degiliz. Bunun ne tarafini algilayamiyorsunuz sayman?

Gönderi tarihi:

Konuyu okuyun. Turk askerlerinin PKK gerillalarinin kulaklarini baslarini kopararak resimler cekmesi gibi olaylari neden kinamiyorsunuz? Sorum o!

Gönderi tarihi:

Muhakkak benim de bi siyasi görüşüm fakat bunun yanında insanlara bi bakış açım ve insan sevgisi ile yoğrulmuş gelecek beklentilerim var..bu sebeble ben bu konu ve benzeri konularda artık yorum yapmak istemiyorum,yorum yapan dostlarıma saygı duyuyorum ..bütün dostlarımın yazdıklarını okuyarak bakış ufuklarımı muhakkak geliştireceğim... , tartışın ki insanlığa hizmet edin, ... iyi anlatmaya ve anlamaya gayret gösterin.. saygılarımla...

Gönderi tarihi:
"Mardin Valiliği, bir PKK'lının yakalandıktan sonra kurşuna dizildiği, kulağının kesildiği ve sigara söndürüldüğü iddiasını gündemine almadı. Gerekçe: Haber ulusal basında çıkmadı

ANKARA - Mardin Valiliği, sağ yakalandıktan sonra kulağı kesilip kurşuna dizilerek öldürüldüğü, iddia edilen PKK?lı Mustafa Tangüner ile ilgili insan hakkı ihlali olup olmadığını araştırmaya gerek görmedi. Valiliğin gerekçesi, Tangünerle ilgili haberin ulusal basında çıkmaması ve olay mahkemeye intikal ettiğinde ?zaten? araştırılacak olması.

Dicle Haber Ajansı?nın (DİHA) iddiasına göre Derik ilçesi Tepebağ bölgesinde 23 Ağustos?ta çıkan çatışmada sağ yakalanan PKK?lı Mehmet Dölek ve Mustafa Tangüner kurşuna dizilerek öldürüldü. Tangüner?in cenazesini yıkayan Hikmetin Tangüner, ?Vücudu simsiyah olmuştu, kulağı kesilmişti. Kolundan parça kopmuştu. Vücudunda bıçak izi gibi birçok kesik vardı. Sigara yanığı izleri vardı? dedi. Yine ajansın haberine göre, babası Mehmet Mehdi Tangüner de ?Oğlumun vücudunun yanıklar içerisinde olduğunu gördüm. Kulakları kesilmişti? diyerek hukuki yollara başvuracaklarını, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi?ne kadar gideceğini söyledi.

Radikal?in sorularını yanıtlayan üst düzey bir valilik kaynağı, ?Basın müdürlüğünde böyle bir haberin ulusal basında çıktığına dair bir bilgi yok.Ulusal basında çıkmış olsaydı konuyu incelerdik. Bu durumda yapabileceğimiz birşey yok? dedi.

Konu yargıya intikal ettikten sonra ?karşı taraf?ın Tangüner?in sağ yakalandıktan sonra kurşuna dizildiği ve kulaklarının kesildiği iddiasını ?zaten? gündeme getireceğini söyleyen aynı kaynak, ?Olay yargıya intikal edince mahkeme araştıracak? dedi.

Aynı kaynak, ?Konunun araştırlmamasında Tangüner?in PKK?lı olmasının etkisi var mı?? sorusu üzerineyse, ?İnsan olması önemli. PKK?lı olması engel değil? yanıtını verdi.

Resmi Gazete?de 23 Kasım 2003?de yayınlanan yönetmeliğe göre; İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları insan haklarını korumak, ihlal iddialarını araştırmakla görevli. Kurulların diğer görevi ise insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek."

Radikal okurlarindan Turk iki arkadasin yorumunu iletmeden de gecemeyecegim:

İnsan hakkından bahsediliyor dikkatini çekerim ,Benim ASKERİME VE POLİSİME MASUM SİVİL HALKIMA,ÖĞRTMRNİME VS kurşun sıkan canavar insan olamaz. bunu böyle bilesin.

İnsan hakları insanlar içindir, İnsan kılığında olan canavar teröristler insan olamaz,35 bin insanın katiline insan diyenin insanlığından şüphe duyarım.

Nasılsa bu İnsan hakları yanlız teröistler için uygulanıyıor 1996 yılında hakkaride askerlik görevimi yaparken şehit edilen 23 askerimizden bir astsbayın cinsel organına varana kadar kesldiğnde bu RADİKAL GAZETESİ VE SÖZDE İNSAN HAKLARI neredyi?

Siz neredeydiniz?

Gönderi tarihi:
Bizler Diyarbakir'in gobeginden geliyoruz sayin sayman. Atesin tam ortasindan geliyoruz. ISPAT mi istiyorsunuz. BEN varim ispat olarak! Gozlerim var, gorduklerim var.

Sizler bizlerin haklarimiz vermedikce kalkip nne curretle kime bolucu diyebilirsiniz onu anlayamiyorum. Sozde yardimci ve dost gorunen ABD'nin Avrupa ulkelerinin en buyuk muttefigi bolgede Turkiye degilmiydi yillardir? Ne yani sizler bu adamlarla calisirken iyiler de Kurtlere yardim kolu uzattiklarinda zorunuza mi gidiyor?

Ben arkama Amerikanlari Avrupalilari ya da Suriyelileri alrak konusmuyorum dikkatinizi cekerim. Ben Atesin Sehri olan Diyarbakir'da yasadiklarim hakkinda konusuyorum. **************

Siz diyarbakırın göbeğndemisiniz yoksa hollandadamı?Ayrıca çok defa yazdım diyar bakırdada yaşadım hakkaridede sorun insanlık sorunudur kürt sorunu değil.

Gönderi tarihi:
Sayman bey... cevabiniz alayim..

Aranizda boylesine bir vahşeti kınayacak hic bir Turk arkadas yok mu? Allah askina... Halla bir tepki bekliyorum...

Önce ordaki durumu düşünmek gerek ,ben şahsen inanmıyorum böyle bir olayın olduğuna onlarca askerin arsına düşmüş bir teröriste onlarca asker ateş edecektir elbet ,onlarca mermi yiyen bir teröristin kulağıda kopacak bacağıda.

Hatta inanki eğer gerçekten böyle birşey varsa bu teröristin kendi arkadşları bunu bilerek yapmışlardır kendi arkadaşının ölüsünden nemalanmak için.yaralanınca arkadaşını konuşmasın diye öldüren zihniyetten başka ne beklanir.

Bunu fırasat bilip bu ölünün üstünden bile propaganda yapıyorlar.

terörist olmanın,katil olmanın sonu böyledir. bir teröristin (üst düzey hariç) ortalama ömrü 7 yıldır denilmektedir.

Gönderi tarihi:

İddiaların gerçek olup olmaması bir yana. Ben verilen tepkiler ve yaklaşımlarla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Böyle bir olay gerçekleşmiş midir şimdi? Bunu bilemeyiz. Ancak ülkemizin yakın tarihinde bu ve buna benzer uygulamalar yabancı değildir.

önce açık olmak gerekirki. Sağ yakalanan teröristlerin işkence ile öldürülmesi, kafalarının kesilmesi, infaz edilmeleri, cesetlerinin helikopterden ölü teröristin köyünün meydanına atılması, öldürüldükten sonra vucutlarının parçalanması bu ülkede olmamış, duyulmamış, yaşanmamış şeyler değildir. 90'lı yılların ikinci yarısında kimi görevliler tarafından övünç kaynağı olarak anlatılan olaylardı bunlar. Ölü teröristin vücudundan kopardığı kulağı, boş cola kutusunda asitin içine atıp, erimeden kalan kıkırdağı saklayan, biriktiren ve bulundurduğu kıkırdak sayısıyla övünen görevlilerin varlığıda bilinmeyen şeyler değildir. Ellerinde teröristlerin kafalarıyla poz veren görevlilerin resimleride en azından internet ortamında altına slogan iliştirilmiş şekliyle yaygın kullanılan görsel bir döküman olduğunuda herkes bilir.

Hepsi biyana, benim gibi ergani'de yedek subaylık ya da askerlik yapmış biri mutlaka bu vakaları yüzlerce kez dinlemiştir. bazen görgü şahitlerinden bazen faillerinden.

Anı kitaplarında bu olayları anlatan bir çok emekli askerde vardır.

O yüzden ne yazık ki bilinçli ve aydın olarak gördüğüm bazı arkadaşlarımızın yorumları şaşırttı beni. Yapmayın arkadaşlar, bu ülke bir öğrenci derneğine üye oldukları için, gece yarısı ekspresi filminde anlatılan masalların on katını yaşıyan 17-18 yaşında gençleri gördü . Bunlar bizim ülkemizde yaşandı.

İlk olarak bir insanın etkisiz hale getirildikten sonra vahşice öldürülmesinin yanında o insanın yaptıklarının bir önemi kalmaz. Yapılan eylemi haklı ve meşru çıkarmaz. Devlet terörist değildir, devletin eline silah aldığı ve devlete karşı savaştığı için öldürdüğü teröristlerden farkı vardır. Türk askeri, polisi ile terörist, eline silah alıp savaşan aynı iki karşıt güç değildir. Teröristleri bağlayan yasalar yokken. Devletin askerini polisini bağlayan yasalar vardır. Terörist insan hakları, insanlık normları gibi değerleri elinde silahla ihlal ederken. Devletin görevlileri onu durdurmak engellemek için savaşmaktadır.

Bu devletin ceza yöntemleri arasında kafa kesmek, işkenceyle öldürmek, cesedini parçalamak, kulak kesmek gibi meşru yöntemleri yoktur. Bu tür insanlık dışı yöntemler yalnızca devleti teröristle aynı kulavara sokar.

Efendim zaruret, terörle mücadele kolay değil gibi argümanlarla butür vahşi eylemleri gerekçelendirmekte yıllar önce çürümüştür. Terörle mücadeleyede hiçbir faydası yoktur. Zira bu tür yöntemlerin yoğun olarak kullanıldığı yıllarda. Bu yöntemler kullanıldıkça terörün dozu dahada artmıştır. En basit mantık Sağ olarak ele geçtiğinde başına bunların geleceğini düşünen bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olmak, sığınmak gibi bir yolu seçmeyeceğini anlayabilir. Devletin güvenlik güçleri elin silah alıp devlete karşı savaştığı sürece bir teröristle savaşır. onu etkisiz hale getirir. Ancak teslim olmuş, sağ ele geçirilmiş, yaralı yakalanmış bir terörist artık devletin elindeki bir suçludur. Ve devletin bu suça meşru cezayı verecek kadar gücü ve kurumlar vardır.

İster kimi devlet görevlilerince sistematik ve bilinçli olarak uygulansın. İster belki yakın bir zaman önce arkadaşını gözünün önünde kaybetmiş bir veya bir grup askerin intikam duygusuyla gerçekleştirdiği bir eylem olsun İnsanlık sınırlarının dışına çıkmak devletin üniformasını taşıyan insanların mutlaka uzak durması gereken şeylerdir

Suçu ne olursa olsun hiçkimse yasaların öngördüğünden , fiiline uygun olan cezadan başka bir yaptırım ile cezalandırılamaz. Bu tür vahşi, kaba ve ilkel bir intikam anlayışıyla gerçekleştirilen eylemlerin insanlıkla alakası yoktur. N e devlet otoritesine. Ne de terörle mücadeleyede bir katkısı yoktur. Devlet görevlilerinin bu tür eylemlere giriştiği ülkelerin ortak özelliği bunlar yapıldıkça terörün de tırmanmış olmasıdır.

Ülkemizin bu tür vahşi uygulamaları aşmış olması bizim için bir mutluluk kaynağı iken. Temennim tamamen tarihin sayfalarında kalmış olmalarıdır.

Gönderi tarihi:
İddiaların gerçek olup olmaması bir yana. Ben verilen tepkiler ve yaklaşımlarla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Böyle bir olay gerçekleşmiş midir şimdi? Bunu bilemeyiz. Ancak ülkemizin yakın tarihinde bu ve buna benzer uygulamalar yabancı değildir.

önce açık olmak gerekirki. Sağ yakalanan teröristlerin işkence ile öldürülmesi, kafalarının kesilmesi, infaz edilmeleri, cesetlerinin helikopterden ölü teröristin köyünün meydanına atılması, öldürüldükten sonra vucutlarının parçalanması bu ülkede olmamış, duyulmamış, yaşanmamış şeyler değildir. 90'lı yılların ikinci yarısında kimi görevliler tarafından övünç kaynağı olarak anlatılan olaylardı bunlar. Ölü teröristin vücudundan kopardığı kulağı, boş cola kutusunda asitin içine atıp, erimeden kalan kıkırdağı saklayan, biriktiren ve bulundurduğu kıkırdak sayısıyla övünen görevlilerin varlığıda bilinmeyen şeyler değildir. Ellerinde teröristlerin kafalarıyla poz veren görevlilerin resimleride en azından internet ortamında altına slogan iliştirilmiş şekliyle yaygın kullanılan görsel bir döküman olduğunuda herkes bilir.

Hepsi biyana, benim gibi ergani'de yedek subaylık ya da askerlik yapmış biri mutlaka bu vakaları yüzlerce kez dinlemiştir. bazen görgü şahitlerinden bazen faillerinden.

O yüzden ne yazık ki bilinçli ve aydın olarak gördüğüm bazı arkadaşlarımızın yorumları şaşırttı beni. Yapmayın arkadaşlar, bu ülke bir öğrenci derneğine üye oldukları için, gece yarısı ekspresi filminde anlatılan masalların on katını yaşıyan 17-18 yaşında gençleri gördü . Bunlar bizim ülkemizde yaşandı.

İlk olarak bir insanın etkisiz hale getirildikten sonra vahşice öldürülmesinin yanında o insanın yaptıklarının bir önemi kalmaz. Yapılan eylemi haklı ve meşru çıkarmaz. Devlet terörist değildir, devletin eline silah aldığı ve devlete karşı savaştığı için öldürdüğü teröristlerden farkı vardır. Türk askeri, polisi ile terörist, eline silah alıp savaşan aynı iki karşıt güç değildir. Teröristleri bağlayan yasalar yokken. Devletin askerini polisini bağlayan yasalar vardır. Terörist insan hakları, insanlık normları gibi değerleri elinde silahla ihlal ederken. Devletin görevlileri onu durdurmak engellemek için savaşmaktadır.

Bu devletin ceza yöntemleri arasında kafa kesmek, işkenceyle öldürmek, cesedini parçalamak, kulak kesmek gibi meşru yöntemleri yoktur. Bu tür insanlık dışı yöntemler yalnızca devleti teröristle aynı kulavara sokar.

Efendim zaruret, terörle mücadele kolay değil gibi argümanlarla butür vahşi eylemleri gerekçelendirmekte yıllar önce çürümüştür. Terörle mücadeleyede hiçbir faydası yoktur. Zira bu tür yöntemlerin yoğun olarak kullanıldığı yıllarda. Bu yöntemler kullanıldıkça terörün dozu dahada artmıştır. En basit mantık Sağ olarak ele geçtiğinde başına bunların geleceğini düşünen bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olmak, sığınmak gibi bir yolu seçmeyeceğini anlayabilir. Devletin güvenlik güçleri elin silah alıp devlete karşı savaştığı sürece bir teröristle savaşır. onu etkisiz hale getirir. Ancak teslim olmuş, sağ ele geçirilmiş, yaralı yakalanmış bir terörist artık devletin elindeki bir suçludur. Ve devletin bu suça meşru cezayı verecek kadar gücü ve kurumlar vardır.

İster kimi devlet görevlilerince sistematik ve bilinçli olarak uygulansın. İster belki yakın bir zaman önce arkadaşını gözünün önünde kaybetmiş bir veya bir grup askerin intikam duygusuyla gerçekleştirdiği bir eylem olsun İnsanlık sınırlarının dışına çıkmak devletin üniformasını taşıyan insanların mutlaka uzak durması gereken şeylerdir

Suçu ne olursa olsun hiçkimse yasaların öngördüğünden , fiiline uygun olan cezadan başka bir yaptırım ile cezalandırılamaz. Bu tür vahşi, kaba ve ilkel bir intikam anlayışıyla gerçekleştirilen eylemlerin insanlıkla alakası yoktur. N e devlet otoritesine. Ne de terörle mücadeleyede bir katkısı yoktur. Devlet görevlilerinin bu tür eylemlere giriştiği ülkelerin ortak özelliği bunlar yapıldıkça terörün de tırmanmış olmasıdır.

Ülkemizin bu tür vahşi uygulamaları aşmış olması bizim için bir mutluluk kaynağı iken. Temennim tamamen tarihin sayfalarında kalmış olmalarıdır.

sevgili CYRANO yazdıklarınızda elbette haklısınız, bende aynı düşüncedeyim fakat Zamanında yapılana karşılık yapılmış şeylerdir ,o piskolojiyi çok iyi düşünmek gerek O ünüformayı giymek robot olmak değildir,o insanlarında duyguları var herşeyini paylaştığı arkadaşını bir hiç uğruna BEŞ PARA ETMEZ BİR TERÖRİSTİN kurşunuyla kaybedilmasinin acısını belki biz bilemeyiz ama o anı şayanlar bilir nasıl olduklarınıda düşünebiliyorum.

Şu anda kulağı kesilmiş,sigara basılmış işkence yapılmış diye söylenenler tamamen yalandır ve ölünün üstünden propaganda yapmaktırki bunu kanunları az çok bilenler bilirlerki Benim şiddetle karşı geldiğim ve tavsip etmediğim bir konu''öldürülen teröristler otopsi için hastaneye götürülüyor ve savcı tarafından kontrol edilip soruşturma yapılıyor''

Ailelerine teslim ediliyor. üstelik ne yazıkki devlete ait ambulans ve belediye araçları tahsis ediliyor.

bunu bütün güvenlik örevlileri biliyordur ve yapamazlar.

Sistemin yanlışlığı hem askerin hem vatandaşın moralini bozmakta ve askerin bu konudaki düşüncelerini etkilemektedir şöyleki mermisi bitmiş,yaralanmış son çaresi teslim olmak olduğunda teslim olan bir terörist en fazla 2 yıl ceza evinde kalıyor sonra sözde ''Topluma kazandırmak''adına af çıkartılıyor ve bu teröristler bu serfer yine dağa çıkıyorlar ,hemde ceza evinde kaldığı 2 yıl süre içinde aldığı piskoljik ve siyasal eğitimden sonra daha eğitimli daha verimli olarak.

O nedenle bir vatandaş olarak Ya caydırıcı cezalar olmalı Yada ifadesi alındıktan sonra infaz edilmeli.

Allah bütün askerlerimizi korusun.

Gönderi tarihi:

Kaynaklarmis, belgelermis...size ne ispat edilir ki? Hersey yalan hersey iftira!

AIHM'de yuzlerce dava yok Turkiye'aleyhine tabii.

Turkiye hic bir tazminat odemedi gizlice bir suru magdur vatandasina. Hepsi yalan...

Hic sasirmadim INKAR etmenize!

Zor duzeLir bu zihniyet be kardesim cok zor!

Sayin Taylan bey, size Turk askerlerinin kaprdiklari PKK gerill abaslariyla cektikleri resimleri ithaf edeyim isterseniz. Internet'te bulmak kolay! Belge mi istiyordunuz? Size belgeliyeyim! Ne dersiniz?

Beni suçlayarak, inkarcılıkla etiketleyerek hiçbir yere varamazsınız.

Bana ve diğer arkadaşlarımıza bu kadar yıldızlı iletiler ile yazışırsanız, saygınlığınızı da kaybedersiniz. Öncelikle sakin olmanız gerekli.

Size sorduğumda şahsen belgeleri ben istemedim. Zamanı gelince sizden isteyebilirler, hazır olun demeye çalıştım. Eh madem bu kadar eminsiniz, asker elbisesi giymiş teröristlerin iç hesaplaşma fotoğraflarından görelim bakalım. (Siz kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz?)

Gönderi tarihi:

bu konu hakkında sağduyuya dair en güzel ileti.suçlama yada karalama değil;taşları olması gereken yere oturttma.Saygılar!

Gönderi tarihi:

.

.

.

En guzel tepkiyi yazmissiniz Cyrano. TEsekkurler. Ustelik bolgede gorev yapmis bir subay olarak sizin dediklerinizi artik kimselerin de inkar edebilecegini sanmiyorum.

Bizim ulkemizde yasanan seyler bunlar ve bunlarin halka ithaf edinilmesi lazim. Tekrar tesekkurler...

Saygilar...

Gönderi tarihi:
En guzel tepkiyi yazmissiniz Cyrano. TEsekkurler. Ustelik bolgede gorev yapmis bir subay olarak sizin dediklerinizi artik kimselerin de inkar edebilecegini sanmiyorum.

Bizim ulkemizde yasanan seyler bunlar ve bunlarin halka ithaf edinilmesi lazim. Tekrar tesekkurler...

Saygilar...

Teröristlerin yaptıklarına karşı Birde sizden duyabilsek bu tepkiyi!

Gönderi tarihi:
Teröristlerin yaptıklarına karşı Birde sizden duyabilsek bu tepkiyi!

Ben PKK'lilarin simdiye kadar oluye boylesine saygisizlik ettiklerine hic bir kaynak'ta rastlamadim. Koy basilmalari, bebek oldurulmeleri hep hikaye. Kime inanacagimizi bilemiyoruz artik maalesef! Ama size bir tavsiyem: Taraf olan devlet kaynaklarina inanarak gerceklerin farkina varamayacaksiniz. Farkindasinizdir bunun umarim!

Bakin benim en buyuk delilim sayin Cyrano. Bolgede subaylik yapmis ve kendisi de onayladi boyle olaylarin oldugunu! Artik siz istediginiz kadar inkar edin. Ha bir de sunu soyliyeyim: Hala siz kinamadiniz bu olayi. Tepkiniz nedir? Sadece "PKK'nin yaptiklarini da kinayin" demekle gecindiniz. Kinasaniza! Bekliyoruz!

Gönderi tarihi:
Ben PKK'lilarin simdiye kadar oluye boylesine saygisizlik ettiklerine hic bir kaynak'ta rastlamadim. Koy basilmalari, bebek oldurulmeleri hep hikaye. Kime inanacagimizi bilemiyoruz artik maalesef! Ama size bir tavsiyem: Taraf olan devlet kaynaklarina inanarak gerceklerin farkina varamayacaksiniz. Farkindasinizdir bunun umarim!

Cumhuriyeti şeriatçıların kurduğu iddiasından sonra bu forumda okuduğum en trajikomik 2. ileti.

Vay anasını.

Gönderi tarihi:

[İçin rahat rahat olsun ben Türküm ve karşımda savaşan insana hakaret etmem zira düşmanımın şerefi benim şerefimdir.düşmanımın gücü benim gücümdür.

Konuyu tahmin ederek Cesetlere yapılan kötü muamele olayına işaret ediyorsundur diye düşündüm.

İnsan öldürmek zor iştir dostum.En zor iş...Ben eskiden diyarbakır sevdalısıydım.Senin nikinde diyarbakır hakikaten ***** ettik diyarbakırı yaşanmaz acılı bir kazana cevirdik.(Sakın acele edip kızma ne alaka diye)

Çok alakası var ben orada askerlik yaptım.elimden pek çok dosya geçti ve en son biri sağ biri yaralı biride ölü 3 hainin insan hakları mahkemesinden surekli sorulması ve o bildik rutin can sıkıcı terar tekrar yer ve adres tutanaklarıyla elimizde olmadıklarına dair bi ton fuzuli yorucu yazışmalarımızdı.

Çok bekledim.Biri gelirde bölgede görev yapan askerin halini sorar diye.Sormadılar.bende içimde saklıyorum bazı dosyaların adları bile hala aklımda.Misal sana ipucu Çınarda Emin Akbuğa olayı bu amca yeryüzünün en mağdur insanıdır mubalağasız muhammed isa bile polyanna kalır bu adamın yanında.Sen cesetlere yapılan kötü muameleden ben ise sucsuz canlılara yapılandan bahsediyorum.....

Bu arada rahat ol (insani açıdan) cesetlere yapılan kötü muamele şiddetle takip ediliyor.(Ancak cezalar ve failler açıklanamaz) Takdir edersinki daha dün Kardeşimi vuran hain köpekler bile kimlikleri saklanarak pişmanlık yasasıyla yaşarken bu vari suçlu* askerlerin deşifre edilmesi adil değil(İnan bana adil olmamasının nedeni o suçlu askerlerin şahıslarından ziyade etraflarına verecekleri yıkım yeni mağdurlar yaratma potansiyelindendir).Zira her düşman adam gibi ERKEK gibi savaşmıyor)

Kişisel olarak seni samimiyetle anlıyor ve üzüntünü paylaşıyorum.Umarım İnsanlar katil olmadan önce insan haklarını düşünür ve böyle muameleler ile yüzleşmez.]

Düşünsenize kim çocuklara tecavüz eden tek işi üremek olan çalışmadan tüketen kapkaççı ve katillerle birlikte yaşamak ister?

İnsan hakkına tecavüz edenin insan haklarından faydalanması sözkonusu olamaz.Çünkü o kişi inkar ettiği şeyle(insan öldüren kişi insan haklarını reddetmiştir inkar etmiştir kendi hür iradesiyle hemde) kendini tanımlamış bizler ona inkar ettiği şeylerden cesedini faydalandırırsak o kişinin asıl o zaman kişiliğini görmezden gelmiş oluruz ki bu bence daha büyük bir haksızlık olur.Bu durumda Genel hukuk kuralları teamüllerinden Ehveni Şer seçimiyle yüzyüzeyiz demektir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.