Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 İspanya'da dün bir Genaral görevden alındı... Sebebi ise çok basit bir neden:Mevcut hükümetin icraatlarını eleştirmek ve darbe imasında bulunmak... Ki İspanya bizim gibi bu darbelere pek uzak değil... Hele ki Franco'nun çok uzun süre başta olduğu ve hala da o yasaların bazılarının değişmediği bir ülke İSPANYA... Ama bu İSPANYA bu nedene dayanarak bir Genaral'ini görevden aldı. Peki bizdekiler ne yapıyor acaba? Daha 28 ŞUBAT darbesi hatırlarda... Bir Başbakanın,Genelkurmay Başkanı'ın yanında ne hale geldiğini görme şansına ve ayıbına şahit olduk... Seçilmiş birinin Atanmış birinin karşısında ne hale geldiğini gördük... Ki bu seçilmiş kişi devletin 2 numaralı adamı idi ve atanmış kişiden MEVKİ olarakta daha üstün biri idi... Ya şimdi.... İsteyen PAŞA çıkıp istediği konuda yorum yapıyor.... İstediği ülkeyi tehdit ediyor...PKK konusunda IRAK ve SURİYE'yi tehdit eden PAŞA'lara rasladık biz bu ülkede... Acaba bu PAŞA'ların hakimiyeti ne zaman sona erecek bu ülkede? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Devletin katı çarkları... Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 İspanya'da dün bir Genaral görevden alındı... Sebebi ise çok basit bir neden:Mevcut hükümetin icraatlarını eleştirmek ve darbe imasında bulunmak... Ki İspanya bizim gibi bu darbelere pek uzak değil... Hele ki Franco'nun çok uzun süre başta olduğu ve hala da o yasaların bazılarının değişmediği bir ülke İSPANYA... Ama bu İSPANYA bu nedene dayanarak bir Genaral'ini görevden aldı. Peki bizdekiler ne yapıyor acaba? Daha 28 ŞUBAT darbesi hatırlarda... Bir Başbakanın,Genelkurmay Başkanı'ın yanında ne hale geldiğini görme şansına ve ayıbına şahit olduk... Seçilmiş birinin Atanmış birinin karşısında ne hale geldiğini gördük... Ki bu seçilmiş kişi devletin 2 numaralı adamı idi ve atanmış kişiden MEVKİ olarakta daha üstün biri idi... Ya şimdi.... İsteyen PAŞA çıkıp istediği konuda yorum yapıyor.... İstediği ülkeyi tehdit ediyor...PKK konusunda IRAK ve SURİYE'yi tehdit eden PAŞA'lara rasladık biz bu ülkede... Acaba bu PAŞA'ların hakimiyeti ne zaman sona erecek bu ülkede? madde 1. Burası Türkiye ispanya falan deil.. madde 2. Sen şimdiye kadar ne deprem nede sel görmemişin.. madde 3. Önce teşekkür etmeyi, sonra seçmeyi ve seçilmeyi öğrendiğinde... hakimiyet diye adlandırdığın milli menfaatlerin sımsıkı arkasında durmak, ülkeyi harici ve dahili düşmanlardan korumak görevini iade edip işlerine bakarlar... umarlm yardımcı olabilmişimdir.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 28 Şubatta Bu memleketin o generallerin yanında ne hale düştü dediğin başbakanının "geçiş kanlı mı olacak kansız mı olacak, yumuşak mı olacak sert mi olacak" diye basının önünde tehditler savurduğunuda gördük. Alıntı
Φ yingyang Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 İspanya'da dün bir Genaral görevden alındı... Sebebi ise çok basit bir neden:Mevcut hükümetin icraatlarını eleştirmek ve darbe imasında bulunmak... Ki İspanya bizim gibi bu darbelere pek uzak değil... Hele ki Franco'nun çok uzun süre başta olduğu ve hala da o yasaların bazılarının değişmediği bir ülke İSPANYA... Ama bu İSPANYA bu nedene dayanarak bir Genaral'ini görevden aldı. Peki bizdekiler ne yapıyor acaba? Daha 28 ŞUBAT darbesi hatırlarda... Bir Başbakanın,Genelkurmay Başkanı'ın yanında ne hale geldiğini görme şansına ve ayıbına şahit olduk... Seçilmiş birinin Atanmış birinin karşısında ne hale geldiğini gördük... Ki bu seçilmiş kişi devletin 2 numaralı adamı idi ve atanmış kişiden MEVKİ olarakta daha üstün biri idi... Ya şimdi.... İsteyen PAŞA çıkıp istediği konuda yorum yapıyor.... İstediği ülkeyi tehdit ediyor...PKK konusunda IRAK ve SURİYE'yi tehdit eden PAŞA'lara rasladık biz bu ülkede... Acaba bu PAŞA'ların hakimiyeti ne zaman sona erecek bu ülkede? Ziplayan dana, ziplayan dana Ispanyada Terror olayinda elleri havada terrore Dur diyen telebeler varmi turkiyede. Irak harbinde olen ispanyol gazetecisinin Olumunu protesto icin Basbakana press Toplantisinda bir saniye sirt donen medya Mensuplari var mi Turkiyede. Ispanyanin sirt dayadigi AB varmi Turkiyede. Irak savasina inanmadiklari icin secimlerde Hukumet dusurebilen halk varmi Turkiyede. Iste Turkiyede bunlar olusunca Ordunun Isi biter ic islerimizde. Her ulkenin sartlari baskadir . Ben Hurriyet yazarinin yazisinida zamansiz buldum ve kendine rica ettim gelecek Yazisinda Turkiyede Hukumetleri Anayasadan cikmadan yonetmesi icin Hangi kurumlar var diye. Hala cevap bekliyorum. Ama belki sen verirsin. BIZ BIZE BENZERIZ, BIZ KIMSEYE BENZEMEYIZ/ ve biz daha hazir degiliz. TOPLUM AKTIF DEGIL, HUKUK SU ANDA check and balance OLMAK ICIN YETERLI DEGIL. Alıntı
Φ SaNTo Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Zıplayan Dana, bence çok önemli bir noktaya değinmişsin. Eline sağlık. Ülkenin en kutsal kurumu Parlamentosudur. Biz, bizi yönetecekleri kendimiz seçiyoruz. Hatalı davranan bütün politikacılar, sandıkta cezalandırılmıştır. Nerdeler şimdi ? Hepsi sandıktan buhar olup gitmiştir. Koşullar kafadadır dostlar. Sizin kafanızdaki koşul öyledir. Gerçek heryerde aynıdır matematik gibi değişmez. Sen bunu kabul ediyorsan, zaten seçtiğinin önemi kalmaz. Baştan, ben zaten "adam gibi seçim yapamam" diyorsun. O zaman bu hakkını rahatça elinden alırlar. Ben etmiyorum. Ben hayatımda her seçimi kendim yaparım. Benim en kutsal gördüğüm kurum, Atatürk'ün, ölümüne, gençlerin korumasına verdiği, Cumhuriyetimizin teminatı parlamentomuzdur. Halkın iradesinden üstün güç düşünen beyinler ancak hastalıklıdır. SaNTo... Alıntı
Φ yingyang Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Cok haklisin . Ideal olarak soyledigin Her sey dogru . Ama varmi Parlementonun Kontrolu Cumhurbaskani Sezerden baska. Kimse Ataturkcluktrn vas gecmis, Parlemento fikrinden vaz gecmis, kimse Secmenin secim hakkindan vaz gecmis degil. Soyledigimiz sey Allah korusun gunun Birinde basa gelen bir insan parlementoyu Fes eder secimleri fes eder ulkeyi Istedigi gibi oynatirsa var mi durduracak Guc. Farz et ki birisi daha secilmeden parlemento Dan destek alarak Turkiyeyi tesile Kalkmis. Varmi onunde bir mani. Farz etki biz secimleri bekliyene kadar Ne anlasmalara ne oyunlara gelmisiz Varmi onunde bir mani. Bu Ordu icin de gecerli, Cumhurbaskani Icin de gecerli Parlemento icin de gecerli. Benim derdim kimse ulkemi bos bulup Istedigi gibi at oynatmasin. Ben Doktorami Araturk uzerinde yapmisim Eger byazilarimi okursan bu cok iyi anlasilir. Ben Turk Toplumunun Bu Boslugu doldurmadan doldurani yipratmasini istemiyorum. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Atatürk ile ordunun yönetime etkisini niye bağdaştırıyorsun??? Bizim sistemimizde hükümeti denetleyen kurumlar var zaten... Cumhurbaşkanı;anyasa mahkemesi... Ordu ne zamandır bu kadar etkin??? 1923'ten bu yana mı??? 1960... Cumhuriyet askeri başarının getirdiği siyasi bir sonuç oldu; asla askeri yönetime karıştırmak değildi istenen... Asker bu hakkı kendi kendisine layık gördü... Ve bu halkın iradesini gerçekten de kısıtladı... Alıntı
Φ yingyang Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Halkin iradesini yanliz Ordu mu kisitliyor? Bu gun turkiyede herkez her istedigini Soyliyebiliyormu? Rektorler ne oluyor? Kadrolasmalar neden? Dogal gaza Turkiyenin ne kadar para Verdigini ne zaman ogrendi halk iradesi? Ben arastiriyorum yakinda bir karsilastirmada ben yapacagim. Bakalim Halkin iradesinin hakikaten konustugu Ulkelerde kac hukumet sorumlus Yolsuzluk iddalariyla karsilastiklari Zaman aklanana kadar gorevden uzaklasmis Veya suclari sabitlesip Hapse girmisler. Ispanyada 3 kisi yolsuzluk sucu ile Hapiste, halkin iradesi Dokunulmamazlik Kanunlarina gecerli degil. Ben OrtaDogu universitesindeydim , o siralar. Emin ol ki Turkiye cok Buyuk tehlikelerden geri dondu. Fakat Bu gun tehlike daha buyuk. Yarin Cumhurbaskani degisir, anayasa hakimleri Atanir. Turkiye de denetleme eksigi var. HALKIN SESI CIKMIYOR . Yanliz Birbirimize herseyi sikayet esiyoruz. SIKAYETIN AdRESIni duzeltmemiz lazim. Ben ORDUNUN yerini ULUSUN doldurmasini ve ULUSUN Ataturk idaelleri Icin kavga vermesini istiyorum. Olurmu dersiniz. Tek basina kalsaniz dahi *" Tepeleyip , oldurmuzunuz" irticayi!!!!!!! *Ataturk 1921 Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gelişmek için demokrasi şart kardeşim... Askerin bir kez daha demokrasiyi hançerlemisini istiyorsanız ne ala... Egemenlik kayıtsız şartsız kimin önce ona karar verin kendi içinizde... Alıntı
Φ alpozan Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Askerin politika üzerinde etkisi var tamam.Ama iyi de kardeşim asker gitsin Besiç Milisi mi,peşmerge mi gelsin.Asker giderse Türkiyeye ancak bunlar gelir.Asker Tcnin kurucu unsurunun ordusu ve sistemin teminatıdır.Türkiye gibi Asyatik doğu tipi toplumlarda her zaman otoriter kurumlar olmak zorundadır.(Hele Türkiye gibi ççok unsurlu,radikal islam tehlikesi olan ülkelerde)Asker gitsin diyenlerin bir çoğundan bence asker daha demokrattır. Her iki durum olursa ben dağa çıkar yeni devlet kurmak için veya reformizasyon için mücadele ederim. Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Her iki durum olursa ben dağa çıkar yeni devlet kurmak için veya reformizasyon için mücadele ederim. Ah canım benim FAŞİST'im... Sen kendine uygun devlet bulamayınca dağa çıkar savaşırsın demek... Peki,aynı durumda devleti beğenmeyip dağa çıkıp savaşanlara neden kızıyorsun bakalım? Sen yapınca vatansever başkası yapınca bölücü öyle mi? Görüldüğü üzere sen çıkarsan dağa sen de BÖLÜCÜ olursun...Bu kadar basit... Bu "taraftar" seninle gurur duyuyor,mezara kadar seninleyiz... Alıntı
Φ alpozan Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Way Ciwan, Bu devlet benim devletimdir.O yüzden bunu bölmeye çalıştığın zaman sen benim kanunlarıma göre bölücü olursun. İlerde devlet kurarsanız ya da federasyon sizin kanunlarınıza göre bölücü olmaktan ben onur duyarım hatta yıkcı olmazsam çok üzülürüm. Benim kastettiğim buydu Kürdi sesli Ciwan!Fars aslanı! Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 GENARALLER üreine laf etmek hakikaten çok tehlikeli... "ŞEMDİNLİ OLAYLARI" üzerine araştırma yapan Meclis Soruşturma Kurulu bir "büroktatı" dinlemişti.Kendisi "Özel İstihbarat kurmu" başkanı ve bilin bakalım ne demiş:"Bu olayların önünü almak için öncelikle kandi bahçemizi temizlemeyiz.Olayların arkasında JİTEM ve bu grupları destekleyen askeri kesim var...Van Savcısı doğru yol üzerinde..." Daha nele de demiş ama basına sadece bunlar yansıdı... Sonra da dün bu zat görevinden hızlı bir şekilde alındı ve başka bir göreve -"masabaşı" derler- verildi,yani kızağa çekildi... Van Savcısı da görevi kötüye kulanmaktan dolayı yargılanacak... Sonuçta da kimse ceza almayacak ve Şemdinlili bir kaç kişi de devlet malına zarar vermekten ceza alacak ve konu kapanacak. Belki de BÜYÜKANIT haklıdır,onlar "iyi" çocuklardır,yanlış bir anlaşılma vardır değil mi?Zaten bunları da kamoyunuve mahkemeyi etkilemek için söylememiştir? Bu devlet benim devletimdir.O yüzden bunu bölmeye çalıştığın zaman sen benim kanunlarıma göre bölücü olursun. İlerde devlet kurarsanız ya da federasyon sizin kanunlarınıza göre bölücü olmaktan ben onur duyarım hatta yıkcı olmazsam çok üzülürüm. Bir insan ancak bu kadar anlamaz... Eğer sen beğenmediğin bir yerde yaşıyor ve orayı düzeltmek istiyorsan ve bunun için de savaşırsan KAHRAMAN olursun değil mi? Peki sen böyle yapınca oluyor da başkası yaparsa niye BÖLÜCÜ oluyor? Önemli olan bunu anlamak...Kimden ne istediğime bakar mısın?Sana laf anlatmaya hala çalışıyorum ya aferin bana... Alıntı
Φ alpozan Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 Ben sana sunu anlatmak istedim. Bölücülük:Kurulu bir devleti bölmeye çalışan kimse. İşgalicilik:Ordu veya nufus ustunlugu yoluyla bir ülkeyi asıl sahiplerinden alma,yönetimi değiştirme Şimdi siz Türkiye için bölücüsünüz.Hızla işgalcilik yolunda ilerliyorsunuz. Bizse Anadolu Federe Devleti veya Kürdistan kurulursa onun için bölücü olmaktan onur duyarız demek istedi. Umarım bu nüans farkını anlamıssındır. Alıntı
Φ alpozan Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 "Bir insan ancak bu kadar anlamaz... Eğer sen beğenmediğin bir yerde yaşıyor ve orayı düzeltmek istiyorsan ve bunun için de savaşırsan KAHRAMAN olursun değil mi? Peki sen böyle yapınca oluyor da başkası yaparsa niye BÖLÜCÜ oluyor? Önemli olan bunu anlamak...Kimden ne istediğime bakar mısın?Sana laf anlatmaya hala çalışıyorum ya aferin bana."Sen beğenmediğin yerin neresi olduğunu zaten belirtmişsin.Biz de senin gibilerin ne istediğini zaten biliyoruz. Alıntı
Φ Zehir Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 parlemento gaflette olduğu sürece; bu ülkeyi generaller korumaya devam edecektir. ne zamanki parlemento aklı başında insanların eline geçer; güney doğudaki hainler yok olur;o zaman generallerin bu işlere karışmasına gerek kalmaz. generaller ülke yönetmeye meraklı değiller. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.