Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Aslında resimlerde Absinthe sonrası halleri bir nevi özetlemişler. Oldukça yüksek olan alkol oranı, tek "lıkırda" insanın tüm iç kimsayını değiştirerek bir "ejderha" edası ile ortalıklarda gezinmesini sağlıyor. Akabinde yanmadan dolayı kaynaklanan "doğurganlık zamanlarına denk gelen" hamile kadınlar endamı ile mide bulantıları ve en son olarakta düştüğün yerden, yanağının kenarına akan salyaları görebiliyorsun.

Uzman içiciler gözetim altında tüketilmesi önerilir. .)

Bap-ın mukattarının evveline gelince, portrelerde bir hayli dilber imiş.

Gönderi tarihi:

ne kadar sekeri yakip eritip karistirip icsekte tadi zehir gibi.bi cok ulkede satisi yasak zaten.icince haluslasyon goruyosun.(pelin otundan elde edilmesinden dolayi olsa gerek)alkol orani %85.bana pek etki yapmadi.ama aarkadasim icin ayni seyi soyliyemiyecegim.6. kattan atliyodu bi ayagini bosluga birakti zor yetistim :sweatingbullets::lol::excl:

Gönderi tarihi:

Bosuna yasaklamamislar bence -_-

Absinthe yazisini gordum hemen dedim Jon acmisdir bu konuyu :P

Absinthe'nin yapilisi bana hep herioni hatirlatiyor..... nedense .

Bir kucuk yarim bardak Absinthe icme gider 2 normal bardak alkohol icerim daha iyi , ictimden de anlamis olurum ;)

Gönderi tarihi:

Absinthe nedir biraz daha aciklayim ;)

Absinthe’in ortaya çıkışı için çeşitli teoriler olsa da 1792 yilinda Fransiz doktor Pierre Ordinaire tarafindan ticari amaçlı üretildiği düşünülmektedir. Bazilarina gorede Isvicrede ilk ortaya ciktigini soyluyorlar (1740 yillarinda..) Bildigime gore Isvicre'nin bazi kantonlarinda yerel olarak Absinthe tukeniliyormus ve Pierre nin ilgisini cekmis ilk önceleri tıbbi etkisi için kullanılmaya başlamıştır.

Absinthe üretimi üç temel etapta gerçekleşmektedir. Pelin bitkisi, yeşil anason maddeleri öncelikle saf alkol ile birleştirilir. Belirli bir süre bekletilen karışım damıtılarak sıvı elde edilir. Son etapta ise ısıtma yöntemi ile klorofil renklenme ortaya çıkmaktadır. Pelin bitkisinde bulunan cok büyük miktarda bulunan Thujyone maddesi aslen tıbbi amaçlı kullanılan bir maddedir. İyileştirici özellikteki bu maddenin yüksek dozları tehlikelidir.

1915 yillarinda cogu Ulkeler Absithe 'yi yasakladilar. Yeni arastitmalar Absinthe teklikeli oldugunu kanitlayamadilar. Sonuc olarakta eskiden iyi Alkoholun kullanilmadigi ve cok ictiklerinden "hasta" olduklari dusunuluyor.

1998 yillindan beri yine bir cok Avrupa Ulkelerinde satis yapiliyor. ( Fransa, Isvicre. Polonya vs)

Rengi genelde yesil oldugu icin yesil peri derler Absinthe'te ama beyaz da icelen vardir buarada :)

Gönderi tarihi:

En ünlü ve kalite bakımı'ndan en gelişmiş absintleri üretenler ve ürünleri`nden misaller:

Fransa:

* Distillerie Ted Breaux: Jade, Nouvelle Orleans, Absinthe Edouard, Verte Suisse

* Distillerie Paul Devoille: Blanche de Fougerolles, Verte de Fougerolles

* Distillerie Francois Guy: Absinthe Francois Guy

İsviçre:

* Distillerie Yves Kübler: Kübler 53

Çek Cumhuriyeti:

* Petr Tills Absinthe: Logan Fils

* Cami: Toulouse Lautrec

(Alinti)

Gönderi tarihi:
evde olsam eklerdim :D

Bugün merak ettim neyin nesidir bu diye.. birkac resim bulabildim, umarim beyenirsin jön... gerisini dedigin gibi evden eklersin, az kaldi zaten, biraz daha sabir ediver :)

absinthelabelmediumcg6.jpg

absintheij0.jpg

gruenefeeyr8.jpg

11173absinthebourgeoispdc1.jpg

Gönderi tarihi:

elimde bi tane resim var ama absintheden cok benim resimlerim var :P

onu kesip ayıramadım ufacık kaldı orda absinthe yanındakıler absolute 2 tane ukrayna votkası 2 de yenı rakı o gece hepsını ıcmıstık :lol:

n686347695_711908_3630.jpg

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Birkaç ay önce Sıra Selviler Caddesi'nde Roxy'nin hemen yanında YAN isimli barda rastlamıştım kendisine. Geçen haftasonu gittiğimde YAN kapalıydı.

Açılınca gidip tadabilirsiniz :)

• 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.