Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 16 yıl Aslında kültürel ve etiksel açıdan konu başlığını açmam için uygun olan yer burası olmayabilir. Fakat konuya en yakın yer olarak burası geldi. Konu üzerine uygun bir alan var ise oraya taşıyabilirsiniz. Başıkta ele almış aldığım vak'a; Türk kültürüne ve sosyolojik yapısına uygun olmayan, lâkin Türk toplumundan hariç diğer toplumların bakış açılarının biraz daha sıcak olduğu bir husus. Merak ettim, soruyorum... Swinger ( eş değiştirme ), yani genelde evli ve çocuklu çiftlerden oluşan, henüz evliliğini yeni yapmış ve çok az beraber yaşamış kişilerin dahil edilmediği ( edilirse bu durumdan ötürü boşanmalar, ilişki arasında aşılamayacak sorunlar çıkacağından dahil edilmiyor ), ve işin gizli kalmasının çok önemli bir unsur olduğundan her bireyde korkuların yer aldığı karşılıklı anlaşma çerçevesinde gerçekleşen sadece cinsel yönü kapsayan bir değişim. Son zamanlarda kulaktan kulağa yavaşça yayılmaya başlayan kelime. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar belki de hayatımızın hiç bir karesinde karşımıza çıkmayan şey. En son bir Fransız filmi olan `Mutluluğun Resmi´ 'nde karşımıza çıktı.Bilmem kaç kişi izledi, yada kaç kişinin haberi oldu. Bu filmden sonra ülkemizde ki Swinger çiftlerinden haberdar olan bir çok insan var. Toplanan bilgilere göre bu çiftlerin toplam sayısı 1500-1600 civarlarındaymış. Bu 10 yıl öncesine kadar yok denilecek kadar azmış ve görülüyor ki bu 'Kültür''e karşı bir yakınlaşma başlamış ve bu ilgi giderekte çoğalmaya elverişli durumdadır. Çevremde bu konu ile ilgili ufacık bir araştırma yaptım ve karşıma çıkan sonuçlar bir hayli ilgi çekici ve beklediğimden öte çıktı.Konu ile ilgili beklenmedik derecede bilgi sahibi kişide karşıma çıktı ve pek fazla ilgilisi olmayan kişilere konu ile ilgili gerekli açıklamayı yaptıktan sonra, ne düşünüyorsunuz gibisinden bir sual yönelttim ve bu duruma %70 oranında 'olabilir' sonucu geldi. Geriye kalan %30'luk kısım ise kesinlikle hayır, asarım keserim cevaplarını verdi.Bu tür bir olgunun çevremde bu kadar olumlu karşılanmasına ve bilgi sahibi olunmasına açıkçası çok şaşırdım. Bu olgu biraz giz kapsamında yapılmakta. Swinger ( eş değiştirme ), olayı bir grup çerçevesinde yapılmaktadır. Genelde bir mekanda toplanılır, tanışılır gerekli bilgiler arz edilir, yada bu real bir ortamda değilde sanal bir ortamda da yapılabilir. Herşey bir gizlilik çevresinde olmalıdır. Bu grup içerisinde bulunan; avukat, doktor, ev hanımı ve daha nice çevresinde bu durumdan haberdar olmayan insanlar var. Öte yandan her geçen gün yayılmaya başlayan Swinger'ın, Türk kültürü ve Türk etik değerleri açısından nasıl karşılandığı ve nasıl bir tepki aldığı. Swinger'ı itham ile kınayanda çıktı, biraz gerici kaldığımızı ve bunun olabilme olasılığının yani Türk kültürünün içinde bulunmasının bir sakınca teşkil etmeyeceğini söyleyende. Konunun biraz daha içine girip araştırmaya başladığımda çok şaşıracağım bilgiler edinmeye başlıyordum. Artık kendime bile sormaya başladım , ben mi gericiyim yoksa onlar mı fazla ileride diye. Kendi edindiğim bilgilerden çok Turkish-Media bünyesi de ki üyelerimizin bu durumu nasıl karşıladığını merak ediyorum. `Tamamen demokratik eylem. etik ve ahlak gibi duygularla ilgilenmeyen insanların en büyük heyecanlarından birisi. Türkiye'de fazla yaygın olmadıgından, küçük bir kitlesi vardır fakat git gide bu kitle büyümektedir..´ - itü sözlük - `Yedikleri her nane gibi bunun da haklı taraflarını bilimsel(!) açıklamalarla göstermeye çalışan deyyus erkeklerle, ruhları fahişe karılarının toplumu içten çürütecek eylemleri..´ - itü sözlük - Swinger yani eş değiştirme ile ilgili azda olsa bilgi sahibi olduğunuza göre; sizlerin fikirlerinizi ve Türk kültürü açısından size göre yarar ve zararlarını öğrenelim. Düşünceleriniz nelerdir?.. Saygılar..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.