Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 19 yıl Zihinsel Egoizm Bazı insanlar vardır ne söyleseniz yinede zihnindekini anlamak ister A desniz o yine transe ederek B anlar Oysa söylemlerin anlamı karşılıklı anlaşmaktır Yazışmanın anlamı karşılıklı fikir alış verişinde bulunmaktır Okumanın anlamı yeni anlayışlara yelken açmaktır Siz ne derseniz deyin anlamak istediğini anlamaya en güzel misal Üstün Dökmenin eskiden okuduğum bir kitabından şu satırları aktarmak isterim Olay İzmir dolaylarında geçer mahalli şiveden de bellidir İhtiyar bir kadın trene biner izmirden Menemene doğru yolculuk yapmaktadır ve kondoktüre şöyle söyler : -Evladım Menimene varınca bana haber veriver Tren Menemeni geçmiş zaman gece vaktidir Menemen de bir hayli de geçilmiştir kondöktörler yaşı teyzeyi unutmuşlardır. Düşünmüşler ne yaplım diye, gece vakti bu kadıncağızı çaresiz karanlıkda bırakmanın doğru olmadığını düşünürler ve geri dönüp onu Menemene bırakmaya karar verirler yolculardan farkına varan olursa da onlara cevapları, ters maksa yanlışlıkla girdik demek olacaktır. Onca yolu geri dönüp Menemene vardıklarında :Teyze kalk Menemene geldik, derler.Yaşlı teyze uyanır çantasından bir hap çıkarır içer ve tekrar uykuya dalmak isterken kondöktör: -Hadi teyze inmiyor musun ? dediklerinde -Evladım doktor bana Menimene varınca hapını içiver demişti de....... Kondöktörler dona kalır yanlış anladıklarına mı yansınlar o kadar yolu tekrar teptiklerine mi... Oysa yaşlı teyze Menemende ineceğini söylememişti onlara Sadece Menemene varınca HABER VERİVER demişti Bu ise mutlaka ineceğim anlamına gelmez di ki, Bazı insanlar hep böyle zihinsel egoizme kapılmışlardır Hele doğmatik bir takım bilgilerle de bezenmişlerse nato mermer nato kafa Anlat anlata bilirsen bişey... Hem herşeyi istediği gibi anlamaya çalışırlar hem bazıları da herşeyin alimidirler bilgiyede ihtiyaç duymazlar iletişime kapalıdırlar Bilgiye karşı müstağniliğe zihinsel ego da katıldımı bilgi kurşun bile olsa kafalarına geçmez ne yaparsanız nafile.. Ne mutlu zihinsel egodan kurtulmuş hikmeti mü'minin yitik malı olarak görüp faydalı bilgi peşinde koşanlara.... Selamlar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.