Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ya da İNSAN olmadan olmayan İMAN..bilim yapamıyoruz fakat takip ediyoruz..bilimi yapan İnsan..ve yapılanları kabul ediyoruz..yani İnsana İman ediyoruz..şehirler arası yolculuk yapacağız,otobüs şöförü İnsan..güvenip İman ediyor otobüse biniyoruz..bu örnekler hayatımızın her anında yaşadığımız binlercesinden sadece bir ikisi..ilk aklıma gelenler.. :)

Din konusuna yada İnanç konusuna bu açıdan bakacak olursak..yine İnsana İman çıkıyor karşımıza..işte burası kırılma noktası.. :)

Din baronu yada din inanç tüccarı tipler..önce gökte,gaybta bir Allah olduğuna inandırıyor..İman ettiriyor..sonrada diyorki..ben O Allah ile irtibat kurup ne dediğini anlayana kadar 40 yıl geçti..sakın ha sen şimdilik irtibat falan kurmaya kalkmayasın,yanarsın alimallah..daha sonra inşallah.. :D ..bu hale geldimi İman eden kişi..gerisi kolay..Allah ile irtibatta olan,sadece kendisi irtibat kurabilen baron..başını ört,aklını al şu kelepçe ile kilitle..gözünü kapat,ağzını kapat..sadece kulağın açık olsun benim sesime..başka seslerde haram ona göre.. :D diye uyuttuğu, elinin altında her zaman kullanabileceği gözü kapalı,ağzı konuşmayan,aklını kullanamayan bir mahluk :(

Başlık Türkmen YUNUS,umun bir sözü..takıldı kaldıydı beynimin bir tarafında..işte Hacı Bayram Veliler..Yunus Emreler..Pir Sultan Abdallar..kendileri ile çağdaş olan bu din ve inanç tüccarı baronlar ile mücadele ettiler..Ateis kardeşleri bu yüzden severim :D ..aynı yönde mücadele ederler dayı ile.. :D:clover:

Gönderi tarihi:

Ya da İNSAN olmadan olmayan İMAN..bilim yapamıyoruz fakat takip ediyoruz..bilimi yapan İnsan..ve yapılanları kabul ediyoruz..yani İnsana İman ediyoruz..şehirler arası yolculuk yapacağız,otobüs şöförü İnsan..güvenip İman ediyor otobüse biniyoruz..bu örnekler hayatımızın her anında yaşadığımız binlercesinden sadece bir ikisi..ilk aklıma gelenler.. :)

.

.

.

Başlık Türkmen YUNUS,umun bir sözü..takıldı kaldıydı beynimin bir tarafında..işte Hacı Bayram Veliler..Yunus Emreler..Pir Sultan Abdallar..kendileri ile çağdaş olan bu din ve inanç tüccarı baronlar ile mücadele ettiler..Ateis kardeşleri bu yüzden severim :D ..aynı yönde mücadele ederler dayı ile.. :D:clover:

Hiç aklımdan çıkmaz dayı...Osman Bölükbaşı'nın şu sözü..."Dünyada bütün ticari müesseseleri inceledim, en karlısı din imiş.."

Bu kadar karlı bir müessese terk edilirde ellere bırakılırmı....

Gönderi tarihi:

AYATA :D

Millet dağda bayırda maden arıyor,petrol arıyor..madenler yer yüzünde gezinip duruyor..caddelerde petrol nehri akıyor.. :D akıllı yatırımcı ezberliyor üç beş ayet..önce cenneti mükafat..sonra cehennem cezası..ne yapacaksın başka işi..topla etrafına milleti..bakarlar sanada yedi sülalenede..çünki sen oldun artık mübarek bir kişi.. :D

Rahmetli Bölük başının bir sözünüde biz yazalım.. :)

Her konuşmasına 40_50 bin kişi katılıyor,seçim çalışmalarında..fakat..Bölükbaşı rahmetli diyor..Şuraya gelenlerden bana oy verecek insan sayısı toplasanız beni muhtar seçtirmez.. :D ..muhabete geliyorlar..sandıkta kıvırıyorlar.. :D

Gönderi tarihi:
Hiç aklımdan çıkmaz dayı...Osman Bölükbaşı'nın şu sözü..."Dünyada bütün ticari müesseseleri inceledim, en karlısı din imiş.."

Bu kadar karlı bir müessese terk edilirde ellere bırakılırmı....

Materyalist bir felsefeyle bakınca insan dini de ticari müessese olarak görebiliyor o bakan başka bir şey görmeyen gözler,dini kullanıp da kazanç sağlayanları gören buna üzülen,bununla mücadele eden inançlıları görmeyen gözler.Dindarım deyip de dini kullananlarla dindar olmayıp dine eleştiri getirenlerin arasında dinle ilgili bağ bağlamında hiçbir fark yoktur.Bazen öyle olur ki insan her baktığı yerde kendini görür.Kötü olan şu ki bubakışın bazen değil sürekli olması telakki haline gelmesidir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.