Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

22 Mayıs 2008

Zana: "PKK Kürtlerin sigortasıdır"

Eski DEP milletvekili Leyla Zana İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ''PKK'nın mücadelesi Kürt halkının sigortasıdır'' dedi.

9953.jpg Panele katılanlar arasında Ankara doğumlu Musevi kökenli yazar Moris Farhi, Kürt yanlısı tutumuyla tanınan Lord Rea ve geçtiğimiz haftalarda Türkiye'yi ziyaret ederek DTP'nin kapatılması ile ilgili temaslarda bulunan Lord Hylton da hazır bulundu.

Toplantının giriş konuşmasını yapan Moris Farhi, Kürt sorunundan ziyade insan hakları konularıyla ilgili olduğunu söyledi.

Osmanlı döneminde birçok halk ve kültürün barış içinde bir arada yaşadığına dikkat çeken Farhi, "Türk karakterinde, Türk yapısında barış içersinde yaşamaya büyük bir arzu vardır" dedi.

Leyla Zana ise yaptığı konuşmada 'Kürtlerin tek devleti kabul ettiğini fakat tek dil, tek kültür ve tek halk olgusunu reddettiklerini' anlatırken, Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluş döneminden bu yana demokratikleşme sürecinin çok yavaş işlediğini, 1924 yılından itibaren Kürtlerin inkar edildiğini ve Kürt sorununun Türkiye tarihi boyunca 'psikolojik bir vaka'ya dönüştüğünü savundu.

'20 milyon çocuğun kendi dilinde eğitim alamamasının bir insanlık dramı olduğunu' öne süren Zana, öte yandan bu hakların yasal temelinin şu an sağlanmasının mümkün görünmediğini iddia etti.

Leyla Zana, "Ortadoğu ülkelerinde krallıklar ya da diktatöryel rejimler var fakat Türkiye'nin içinde küçük küçük krallıklar var. Bazen siyasal partiler de diktatör görevi görüyor. Parti bünyesinde herkes liderin ağzına bakabilmekte. Sayın Erdoğan ve Sayın Baykal milletvekillerine hiç bir biçimde insiyatif ya da irade beyanı fırsatını vermemektedir. Demokrasi herkes için olmalıdır, liderler için değil" diye konuştu.

İngiliz parlementerlere Türkiye'nin 'dış yardıma ihtiyacı olduğunu' söyleyen Zana, ?Mutlak suretle olumlu ya da olumsuz ülkelerin birbirlerini etkilediğini, bazı ülkelerin tek başına sorunlarını çözemeyeceklerini, mutlaka dıştan katkı alması gerektiğini ve Türkiye'nin bu ülkelerden biri olduğunu düşünüyorum" dedi.

PKK'nın silah bırakması için önce uçakların bomba atmaması gerektiğini ifade eden Zana, ?Kürt halkı PKK'nın mücadelesini kendi sigortası olarak görmektedir. Bu halkın içerisinde ben de varım" diyerek 'PKK'nın, Kürt halkı ve DTP ile bir bütün olarak ele alınması gerektiğini' savundu.

cnntürk

Gönderi tarihi:
Eski DEP milletvekili Leyla Zana İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ''PKK'nın mücadelesi Kürt halkının sigortasıdır'' dedi.

Zana Kürtler'in dünyanın bir numaralı emperyalisti İngiltere'nin parlamentosunda kaç kişinin gerçekten umrunda olduğunu sanmaktadır?Bir solcuysa orada ne aramaktadır,ne ummaktadır?

'20 milyon çocuğun kendi dilinde eğitim alamamasının bir insanlık dramı olduğunu' öne süren Zana, öte yandan bu hakların yasal temelinin şu an sağlanmasının mümkün görünmediğini iddia etti.

Zana kaç tane Kürt kökenli gencin Türkçe'yi askerde öğrendiğinden haberdar mıdır?Asıl meselesi Kürt kökenli vatandaşların(20 milyon çocuk demiş) Kürtçe eğitim almak için yanıp tutuşup alamaması mıdır,yoksa ülkedeki genel eğitimsizlik,kalitesiz ve yetersiz eğitim midir?

İngiliz parlementerlere Türkiye'nin 'dış yardıma ihtiyacı olduğunu' söyleyen Zana, “Mutlak suretle olumlu ya da olumsuz ülkelerin birbirlerini etkilediğini, bazı ülkelerin tek başına sorunlarını çözemeyeceklerini, mutlaka dıştan katkı alması gerektiğini ve Türkiye'nin bu ülkelerden biri olduğunu düşünüyorum" dedi.

Karşısında konuştuğu kişilerin dedelerinin ya da babalarının Türk ve Kürt kökenli vatandaşların birlikte savaştıkları orduya mermi sıkmış olma ihtimallerini düşünmüş müdür?

PKK'nın silah bırakması için önce uçakların bomba atmaması gerektiğini ifade eden Zana, “Kürt halkı PKK'nın mücadelesini kendi sigortası olarak görmektedir. Bu halkın içerisinde ben de varım" diyerek 'PKK'nın, Kürt halkı ve DTP ile bir bütün olarak ele alınması gerektiğini' savundu.

Leyla Zana ise yaptığı konuşmada 'Kürtlerin tek devleti kabul ettiğini fakat tek dil, tek kültür ve tek halk olgusunu reddettiklerini' anlatırken, Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluş döneminden bu yana demokratikleşme sürecinin çok yavaş işlediğini, 1924 yılından itibaren Kürtlerin inkar edildiğini ve Kürt sorununun Türkiye tarihi boyunca 'psikolojik bir vaka'ya dönüştüğünü savundu.

Kürt halkını Türkiye'deki tüm Kürt kökenli insanlar olarak düşündüğü belli.İki cümleyi birlikte ele aldığımızda bahsettiği Kürt halkı nasıl olup da hem tek devleti kabul edip hem de PKK'yı kendisinin sigortası olarak görmektedir?Tüm Kürt halkı adına konuşma yetkisini kimden almaktadır?

Yarın bir savaş çıksa da herhangi bir işgalci ülkeye karşı savaşmak durumunda kalsak o adına farazi şekilde konuştuğu Kürt kökenli bir vatandaşımız belki de benden daha çok canını dişine takıp savaşacaktır.Zana nasıl bir bunalımın içindedir?

Gönderi tarihi:

PKK bence nedir size anlatmaya calisayim. Bu konuda benim iki tezim var:

Birnicisi, PKK'nin eninde sonunda Kurtler'in ayirimci ve imhakar sisteme karsi elinde olan tek kozlari olmasi

Ikinicisi de PKK'nin her ne kadar Kurtlerin haklari icin savasan bir yapi olursa olsun, Derin Devlet tarafindan Derin Devletin, bozuk siyasi sistemin ve Ordu'nun varliginin ve gucunun SIGORTASI olmasidir!

Bence PKK olmasaydi Turk Silahli Kuvvetleri'nin boylesine etkin bir islevi olmazdi ki nihayetinde ordumuz, sagolusun, her firsatta siyaseti bile belirlemeye calisiyor! Bolgede etkin ve guclu bir TSK'nin olmasi da iki kesimin isine geliyor:

- Ulkeyi yillardir somuren elit diye gecinen bir tabaka ve;

- Bati'nin, ozellikle Amerika'nin bolgedeki menfaatlerinin guvencesi.

Siz ne diyorsunuz? Bence PKK's bogune kadar hem ABD'nin hem de TSK'nin sigortasiydi, su an sadece TSK'nin sigortaso haline dondu cunku ABD bizlerden umidini kesti! Irak Kurtlerine yoneldi yeni muttefik arayisinda! PKK'nin yillardir bitirilememesi ve ustune ustluk koruklenmesi sadece TSK'nin isine geliyor bence! Yoksa ordu mensuplarimizin hic bir, ama hic bir islevi ve etkinligi kalmazdi. Neden bitirmek istemiyorlar hic dusundunuz mu?

Saygilar...

Gönderi tarihi:

PKK'nın temel amacı kuşkusuz,Kürtler'in yoğun olarak yaşadıkları ve tarih boyunca kendi toprakları olarak gördükleri bölgedeki kurulması tasarlanan bir 'Kürt Ulus Devleti'ne katkı sağlamaktır.Bu noktada DTP de özü itibarıyla ayrılıkçı bir oluşumdur.Kanımca,PKK'yı savunanların öncelikle bu amaca önem veriyor oluşları,isteseler de istemeseler de ABD ve İsrail'in Ortadoğu planının vazgeçilmez bir unsuru olarak tamamıyla bir maşa olarak kullanılma durumunda olduklarını gözlerinden kaçırmakta ya da artık kendilerini buna da razı bırakmaktadır.

Bu amaç dahilinde PKK kendisini Kürt kökenli Türkiye yurttaşlarının asilime olmamaları ve onlara kendi bakış açılarında bir ulus bilinci aşılanabilmesi çerçevesinde onların sigortası olarak nitelendirir,zira bu kendilerine biçilen önemin zorunlu bir yansımasıdır.Bana kalırsa Kürt kökenli yurttaşlarımız diğer yurttaşlarımız gibi gerçek anlamda ekmeklerinin derdine düşmüş durumdadırlar.'Bir devlet kursak da herşey ne kadar harika olur.' gibi bir düşünce DTP gibi oluşumlar tarafından onlara bir kurtuluş reçetesi gibi sunulmaktadır.'Halkların Kardeşliği' sloganının da PKK açısından samimi bir yaklaşım olduğuna açıkçası hiç ihtimal verilmemeli,diye düşünüyorum.

Peki Türk Ordusu'nun duruma bakışı ne yöndedir?Bence siyasette hiçbir kurumun içindeki bireysel unsurların topyekün bir şekilde aynı düşünce tarzıyla tamamen aynı yönde düşündüğü savunulamaz.Yani ordunun içinde doğaldır ki ABD'ye yakın bir kanat karşısında Rusya,Çin ve İran'a yakınlaşılmasını savunan diğer bir kanat ya da çok daha farklı düşüncede olan başkaları gibi farklı görüşlerde kurmaylar vardır.Yalnız bunların birleşmek zorunda oldukları temel dava Türk Ulus Devleti'nin sınırlarının ve üniterliğinin ne pahasına olursa olsun korunmasıdır.

ABD'nin ortaya çıkarılan Ortadoğu haritalarını göz önünde bulunduracak olursak,açık bir şekilde Türkiye,İran ve geçmişteki Irak'ın güçlü üniter devlet özelliklerine karşıt bir oluşum amaçlandığı ve bugün itibarıyla Irak açısından bunun başarıldığını görüyoruz.Esasına bakarsak ,ordu bu tehdidin farkına herkesten önce varmıştır ve kurmaylar tarafından şöyle bir kanaate varılmıştır ki,Türkiye'nin bütünlüğü açısından siyaset bazı durumlarda siyasetçilere terkedilmeyecek kadar ciddidir.İster beğenelim ister beğenmeyelim,ordu da kendi stratejisini kendisi belirleyen ve siyasete müdahale etmekte bir an dahi sakınca duymayan,Türk Ulus Devleti'nin üniter yapısının sigortasıdır.Ve bu özellikle laiklik karşıtı olanların fena halde sinirlerini bozmaktadır.Öte yandan,Ordu PKK'nın tam olarak bitmesini istemez mi,bu çok tartışılmıştır ama Türk tarihine baktığımız zaman,yakın dönemde PKK ortaya çıkmamışken de 50'lerden 80'lere kadar ordunun sürekli siyasete müdahale etmiş olduğunu görmekteyiz zaten.Uzun dönemde de Türk ordularının her zaman devletin en önemli unsuru ve mevkii olduğu görülmektedir.

Soğuk Savaş döneminde Türkiye'nin çıkarının hem siyaset hem ordu tarafından ABD'den yana tavır almakta görülmüş olması ise bugünün şartlarında hiçkimsenin açıkça ABD'ye ciddi bir karşı çıkış gösterememesinin köklerinde yatan bir etkendir bana göre.Türkiye'nin Yahudilerle de ABD ile de tarihinde ciddi bir anlaşmazlığa düşmediğini biliyoruz.Ancak ne var ki,ABD yakın dönemde bizi de direk olarak etkileyen Ortadoğu Planı'nı fiilen yoğun bir şekilde uygulamaya giriştiğinden artık 70'lerin sonlarında birçok şeyin farkına varan gençlik gibi,antiemperyalist bir duruş göstermeyi ordu da bir elzem olarak eline almıştır.Birçoğumuz askerde ''Hedef Türkiye'' videosunu izlemişizdir.O videoda açık şekilde,Türkiye'nin sınırlarının korunmasının antiemperyalist bir anlayıştan geçtiği ve SSCB'nin çöküşüyle birlikte dünyadaki emperyalist tehdidin handi ülkeden kaynaklandığı haritalarla ifade edilmektedir.Bu da olayın ayrı bir yönüdür.

Ülkeler için tehdit hiçbir zaman bitmez.Bugün PKK olur yarın Hizbullah olur,DHKP-C olur,yeri gelir bunlar birbirlerine karşı kullanılır.Ama karşı koyuşu gerçekleştirebilmek ve devleti yönetebilmek kaliteli adamların işidir,herkes beceremez,beceremeyince de nerede uyduruk gündem var ona sarılırlar,yurttaşları sadece yürüyen oylar olarak görürler.

Nitekim Güneydoğu ve Doğu bölgelerimiz siyasetçiler tarafından içlerinden gitmek bile istemedikleri bölgeler oldukça,gerçek sorunlar şeffaf bir şekilde oranın ahalisiyle paylaşılmadıkça,oraların insanına içtenlikle sevgi duyulmadıkça,insana değil sadece paraya yatırım amacı güdüldükçe,yani kalitesizlik ve vizyonsuzluk siyasetin her zerresine işlemeye devam ettikçe PKK'nın da,ordunun siyasete müdahalesinin de sonu gelmez.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
PKK'nın temel amacı kuşkusuz,Kürtler'in yoğun olarak yaşadıkları ve tarih boyunca kendi toprakları olarak gördükleri bölgedeki kurulması tasarlanan bir 'Kürt Ulus Devleti'ne katkı sağlamaktır.Bu noktada DTP de özü itibarıyla ayrılıkçı bir oluşumdur.Kanımca,PKK'yı savunanların öncelikle bu amaca önem veriyor oluşları,isteseler de istemeseler de ABD ve İsrail'in Ortadoğu planının vazgeçilmez bir unsuru olarak tamamıyla bir maşa olarak kullanılma durumunda olduklarını gözlerinden kaçırmakta ya da artık kendilerini buna da razı bırakmaktadır.

.

.

Saygılar...

Olmadi simdi: Yani bir fikri ya da yaklasimi bir orduya bagdastirmaktan kacinabiliyorsunuz da yine baska bir fikri ya da olguyu koca bir KURT milletiyle ya da DTP'yle bagdastirabiliyorsunuz oyle mi? PKK'nin Kurtler acisindan yapilan haksizliklara ve ortada hakim olan Kurt dusmanligina olan bir tepki olgusu oldugunu hic dusundunuz mu? Ne zaman tarafsiz yaklasacaksiniz bu konuya? Ne yani soz Kurtlere ya da Kurt partilerine gelince her sey mumkun de, aman ha sakin ayni seyi Turk Ordusuna yapmayalim! Olur mu oyle sey? Ordunun da bozugu olur, ordu mensuplarininda, tipki siyasetciler gibi!

Kurtlerin yaptigi haksizliga karsi tepkiden baska bir sey degildir! ETKI tepkiyi yaratir, yani ETKI neymis, kim tarafindan korukleniyormus ona bakalim isterseniz! BOZUK, MILLIYETCI ve ANTI-KURTCU siyasetten kaynaklanip yine bunlarla korukleniyor ETKI! Ve buda dogal olarak bir tepki hareketi yaratiyor!

Yani sucu tepkide degil, ETKIDE arayin lutfen!

Gaz olmadan ates olmaz, barut olmadan kursun vurmaz! Anlatabildim mi?

Saygilar....

Zana Kürtler'in dünyanın bir numaralı emperyalisti İngiltere'nin parlamentosunda kaç kişinin gerçekten umrunda olduğunu sanmaktadır?Bir solcuysa orada ne aramaktadır,ne ummaktadır?

Zana kaç tane Kürt kökenli gencin Türkçe'yi askerde öğrendiğinden haberdar mıdır?Asıl meselesi Kürt kökenli vatandaşların(20 milyon çocuk demiş) Kürtçe eğitim almak için yanıp tutuşup alamaması mıdır,yoksa ülkedeki genel eğitimsizlik,kalitesiz ve yetersiz eğitim midir?

Karşısında konuştuğu kişilerin dedelerinin ya da babalarının Türk ve Kürt kökenli vatandaşların birlikte savaştıkları orduya mermi sıkmış olma ihtimallerini düşünmüş müdür?

Kürt halkını Türkiye'deki tüm Kürt kökenli insanlar olarak düşündüğü belli.İki cümleyi birlikte ele aldığımızda bahsettiği Kürt halkı nasıl olup da hem tek devleti kabul edip hem de PKK'yı kendisinin sigortası olarak görmektedir?Tüm Kürt halkı adına konuşma yetkisini kimden almaktadır?

Yarın bir savaş çıksa da herhangi bir işgalci ülkeye karşı savaşmak durumunda kalsak o adına farazi şekilde konuştuğu Kürt kökenli bir vatandaşımız belki de benden daha çok canını dişine takıp savaşacaktır.Zana nasıl bir bunalımın içindedir?

Sizce biz Kurtler yeterince savasmadik mi bu topraklar icin? Ve hakkimiz, dedelerimizin kan hakki yeterince yenmedi mi dilimiz, kulturumuz ve varligimiz YASAKLANARAK?

Iste mesele bu, neden birakmiyorsunuz adamlar kendilerini kendi anadillerinde de ifade edebilsin? Bunlarin Turkce bilip bilmemeleriyle, kendi anadillerinin yasaklanmasi arasinda ne alaka var ben bunu anlayamadim. Yani bos argumanlar atiyorsunuz ortaya!

Gönderi tarihi:
Olmadi simdi: Yani bir fikri ya da yaklasimi bir orduya bagdastirmaktan kacinabiliyorsunuz da yine baska bir fikri ya da olguyu koca bir KURT milletiyle ya da DTP'yle bagdastirabiliyorsunuz oyle mi? PKK'nin Kurtler acisindan yapilan haksizliklara ve ortada hakim olan Kurt dusmanligina olan bir tepki olgusu oldugunu hic dusundunuz mu? Ne zaman tarafsiz yaklasacaksiniz bu konuya? Ne yani soz Kurtlere ya da Kurt partilerine gelince her sey mumkun de, aman ha sakin ayni seyi Turk Ordusuna yapmayalim! Olur mu oyle sey? Ordunun da bozugu olur, ordu mensuplarininda, tipki siyasetciler gibi!

Kişilerin 'Her halkın kendilerini özgürce ifade edebileceği,din ya da ulus gibi başat bir unsurun olmayacağı,herkesin sınırsızca kendisini adlandırarak istediği gibi konuşup eylemde bulunabileceği,'Benim dilim budur,mecliste de bu dilde konuşurum kimse karışamaz.' diyebileceği bir masallar diyarı gördünüz mü hiç?Yani dünyada ülkelerdeki kurucu unsurların içindeki çoğunluğun anlayışının ülkenin bütünlüğü için herhangi bir baskı yapmadığını?Konuya tarafsız yaklaşmak DTP için de mümkün değil herhangi bir başka oluşum için de.

Bakın 'Kürt Milleti' ifadesini kullanmışsınız.Ben böyle kullanmıyorum ve Zana'nın Kürt kökenli yurttaşlarımız adına konuşma yetkisinin olmadığını,bir ihtimal DTP'ye oy verenler adına konuşabileceğini belirtiyorum.Ve inanıyorum ki Zana Türkiye'yi İngiliz Parlamentosu'na şikayet ederek de bundan sonra da herhangi bir uzlaşmacı tavrın içine girmeyeceğini göstermektedir.Ayrıca Kürt kökenliler dahil muazzam miktarda masum insanımızı öldürmek haksızlığa bir tepki ise bu örgütün içinde kimlerin birbirinin ayağını kaydırıp güç kazanabilme amaçlı ne tür işlere girişebildiğini tahmin dahi edemiyorum.

Ordunun mükemmel olduğunu falan da savunmuyorum ayrıca.Darbelerin kasıtlı olarak kapitalist dünya kurmacasına adaptasyon amaçlı olduğundan da en ufak kuşkum yok.Benim savunduğum siyasetin bu vaziyetinde ordunun müdahalesinin kaçınılmaz olduğu fenomenidir.Esasen de siyasetin berbat vaziyetini ancak toplu bir halk uyanışıyla ve 'Ben kürdüm sen lazsın şu arnavut,öteki zaza,beriki çerkez.'' demeden kendi emeğine ve yarattığı değerine bilinçli bir şekilde sahip çıkarak,beynini PKK'ya ya da orduya satmadan,toplu bir tepki koyarak aşabileceğimize inanıyorum.Bir çocuk babasının etkisiyle ne Öcalan'ı kurtarıcı olarak görmelidir ne de Türkeş'i Özal'ı Erdoğan'ı,sadece kendi gücüne inanmalıdır,öyle yetiştirilebilmelidir.Lakin maalesef bizim halkımızda sürü psikolojisine yatkınlık olduğundan zoru gördü mü hemen kendisini teslim etme yaygındır.

Kurtlerin yaptigi haksizliga karsi tepkiden baska bir sey degildir! ETKI tepkiyi yaratir, yani ETKI neymis, kim tarafindan korukleniyormus ona bakalim isterseniz! BOZUK, MILLIYETCI ve ANTI-KURTCU siyasetten kaynaklanip yine bunlarla korukleniyor ETKI! Ve buda dogal olarak bir tepki hareketi yaratiyor!

Ben hiçbir şekilde Kürt kökenliler üzerine bir yargıda bulunmuyorum.Bunu hiçkimsenin yapmaya hakkı da yoktur.Haksızlığa her kültürden kişi tepki vermelidir.Baran da haksızlığa tepki vermelidir,Oğuz da,Mirsad da.Ama bu tepki bir şekilde PKK ile bağdaştırılırsa işte o zaman Kürt kökenlilere başka gözle bakılmasının önüne geçilmesi gittikçe zorlaşacaktır.Ve ben DTP'de buna karşı herhangi bir iyiniyetli çaba göremiyorum.Aşırı milliyetçi kesim ne kadar hamaset edebiyatı yapıyorsa karşılarındakiler de o kadar bir hamasetle tepki vermektedir.Bir kördöğüşünden başka birşey göremiyoruz.Şu an ülkeyi yönetmeye çalışanlar öyle bir hamaset edebiyatı yapıyorlar ki Atatürk'den bahsedildiği anda içinde inanılmaz bir öfke duyan sayısız insan var bu ülkede,azınlıkta da değiller.Kürt kökenlileri islam ile Kürt-islamcılıkla ayartmaya çalışıyor bu kurnazlar.Ve karşılarındaki istisnasız herkesi öyle bir ötekileştirdiler ki kimse ne halkçılıktan ne de gelir adaletinden bahsedemez oldu.Bugün Yozgat'da yaşayan birinin durumu Urfa'da düğünde geline 100 kilo altın takandan daha mı iyidir?Oradaki de Kürt kökenli,Kürt halkı için ne yapıyor?Para kültür tanımıyor,alıyor satıyor,eviriyor çeviriyor.Ama birileri kalkıp tüm ekonomik sömürüyü hiçe sayıp işi dilini resmi kurumlarda konuşamamanın insanlık dramı olduğuna getiriyor.

Ben örneğin DTP'nin Fatih Terim'in maaşı konusundaki çıkışına yüzde yüz hak vermiştim.Ama bu tür konular savundukları diğer konular yanında sönük kalıyor.Yani asıl meselelerinde etkiye tepki verelim derken yeni etkiler ve sonu olmayan sarmallar üretiyorlar diğer partiler gibi.Ne yazık ki hem halkçılığı hem birleştirici unsurları savunan,ayrımcılığa karşı partilerin oy oranı ise % 0.5 lerde kalıyor.

Yani sucu tepkide degil, ETKIDE arayin lutfen!

Gaz olmadan ates olmaz, barut olmadan kursun vurmaz! Anlatabildim mi?

Belirttiğim gibi,öyle bir kültür karmaşası içindeyiz ki ne yaparsanız yapın,sizin kılığınızdan bakışınızdan,hatta eğitiminizden dahi tahrik olup tepki gösterebilir insanlar.Herşey zaten potansiyel bir etki edendir.Kürt kökenliler içinde birbirlerine düşman olanlar,aşiretçilik,mafyaya karışma yok mudur?Diğerlerinde ne kadar varsa onlarda da bu yollara sapanlar boldur.Önemli olan düzgün insanların birbiriyle dayanışmasıdır.Saflar oluşturup kurşun atmakla hiçbir şey hallolmaz.

Sizce biz Kurtler yeterince savasmadik mi bu topraklar icin? Ve hakkimiz, dedelerimizin kan hakki yeterince yenmedi mi dilimiz, kulturumuz ve varligimiz YASAKLANARAK?

Iste mesele bu, neden birakmiyorsunuz adamlar kendilerini kendi anadillerinde de ifade edebilsin? Bunlarin Turkce bilip bilmemeleriyle, kendi anadillerinin yasaklanmasi arasinda ne alaka var ben bunu anlayamadim. Yani bos argumanlar atiyorsunuz ortaya!

Şöyle bir alaka var: Sokakta kimse birbirine karışamaz.Lakin ortak kamusal alanlarda dil sorunu çözülebilir mi?O çocuklara askerde türkçeyi öğretmeyip,kürtçe bilen komutan mı getirecekler?Dil konusu öyle Zana'nın 20 milyon çocuk gibi asıl boş argümanlarıyla çözülecekse o kafada olanlar hayal görmeye devam edecekler demektir.İsteyene okullarda seçmeli olarak kürtçe,boşnakça,arnavutça gibi diller öğretilsin.Buna asla karşı çıkmam.Öncelikle her yere okul götürülmelidir,işte Zana kendi ülkesinde öncelikle bunun kavgasını vermelidir.Bunun kavgasını veren herkesin yanında olunmalıdır.İngilizler'e bu tür şikayetlerle ne elde edilmek isteniyor onu irdelemek lazım.Ayrıca bugün ülkedeki baskın kültür zaten dayatılmış bir Türk kültürü falan değildir,hiçbir halka ait bir kültür de değildir.Karmaşık bir *********.46 kültürü diyorum ben ona.Resmi anlayışla yaşanan gerçekler arasında çok derin bir uçurum vardır.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Kişilerin 'Her halkın kendilerini özgürce ifade edebileceği,din ya da ulus gibi başat bir unsurun olmayacağı,herkesin sınırsızca kendisini adlandırarak istediği gibi konuşup eylemde bulunabileceği,'Benim dilim budur,mecliste de bu dilde konuşurum kimse karışamaz.' diyebileceği bir masallar diyarı gördünüz mü hiç?Yani dünyada ülkelerdeki kurucu unsurların içindeki çoğunluğun anlayışının ülkenin bütünlüğü için herhangi bir baskı yapmadığını?Konuya tarafsız yaklaşmak DTP için de mümkün değil herhangi bir başka oluşum için de.

.

.

Saygılar...

1 - Evet oyle masallar diyari ulkeler cok, Kanada var, Isvicre var, Belcika var, hatta ABD bile Ispanyolca'yi ikinci resmi dil yapmak uzere! Evet yani var birden cok dilin konusuldugu masallar diyari ve baris in hakim oldugu ulkeler! Ayrica Almanya, Hollanda, Fransa gibi ulkelerde, hayran oldugunuz o ulkelerde her kamu kurulusu Turkce hizmet bile veriyor! Siz gezememis ve bilmiyor olabilirsiniz! Ayip degil bu, ogrenin! Ogrenmemek ayiptir! Neden Turkiye' de yok? Neden Diyarbakir belediyebaskani neredeyse hapise girecekti Kurtce hizmet verilmesi yuzunden? *****

2 - Zana kimseyi kimseye sikayet etmiyor ama, dis ulkelerin ya da BM'nin Turkiye uzerindeki etkisi malum! Ne yaspin yani, ezilmeye, anadilinin yasaklanmasina goz mu yumsun? Kimden yardim bekliyelim? Cunku sizler anlamiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz derdimizi!

3 - Sokakta Kurtce konusmak daha 10 yil oncesine kadar yasakti Turkiye'de! Azmi iskence gordun az mi hapis yatiik salt Kurtce konustuk diye?

4 - Biz de herhalde ulkenin resmi dili degissin demiyoruz! Ama Kurtce hizmet verilsin, Kurtce egitim mumkun olsun diyoruz! Kurtce yayin olsun diyoruz! Hem bizden askerlik yapmamizi bekliyorsunuz hem de kendi dilimizi konusmamiz yasak oyle mi? Yemezler efendim! Sizler bizleri bu ulkenin ikinci sinif vatandasi olarak gormeseydiniz sizlerin Turk olarak ne hakkiniz varsa bizlerin de ayni haklari olurdu! Dil alaninda, Kultur ve kimlik alaninda! Yani Zana neden kalkip ta kendisini ve kendi halkini ikinci sinif insan olarak goren bir ulkeyi kendi ulkesi gibi gorsun allah askina?

5 - Kaldi ki halkin iradesine bile oylesine saygisizlik varki yobazlasmis siyasi sistem yuzunden! AKP gibi bir partiyi bile kapatmaya calisiyorsunuz! Olacak is mi be kardesim?

6 - Sizden son ricam: 20 milyon Kurt insanini uc bes Arnavut ya da Cerkezle ayni kefeye KOYMAYIN! Sayimi uc ya da uc yuz bin degil. Tam 20 milyon bu topraklarda! Dikkatinizi cekerim!

7 - Simdiye kadar oln partilerden hangisi DTP'den cok karsi cikti Turkiye'de yapilan yolsuzluklara? Lutfen soyleyin. Yapmadilar. Ulkeyi viran ettiler hersey ve herkesi kullandilar sirf oy ve guc icin. Buyrun efendim ornekler ortada: Ciller, Baykal, Demirel, etc! Lutfen soyleyin kim simdiye kadar DTP'nin cikardigi sesi cikardi?

8 - Ne yani Kurtler'de suru psikolojisi var da Turkler de yok mu? Onyillardir Turkes ya da Demirel ne dediyse kuzu kuzu dinlemedik mi? Yalan olsun, gercek olsun! Dinlemedik mi? Ki gecen bir yazimda Turkes'in bir uydurmacasini ortaya cikarmistim kimseden TIK ses cikmadi!

Sizin ayirt edemediginiz nokta su: Biz fakirlikten filan bahsetmiyoruz, ekonomi'den bahsetmiyoruz, yolsuzluktan bahsetmiyoruz! Ki bunlarin alasi Turkiye'nin her kosesinde mevcut, Kurt yorelerinde oldugu gibi! Biz insani, ana haklardan bahsediyoruz. Dilimizin, Kulturumuzun, Kimligimizin yasaklanmasindan bahsediyoruz. Yozgat'ta ki fakir cocuklar ne kadar fakir ve esiz olursa olsun, kendi dillerini konusma haklari var! Bizlerin ise... MAALESEF YOK! Iste aradaki fark bu! Anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:
1 - Evet oyle masallar diyari ulkeler cok, Kanada var, Isvicre var, Belcika var, hatta ABD bile Ispanyolca'yi ikinci resmi dil yapmak uzere! Evet yani var birden cok dilin konusuldugu masallar diyari ve baris in hakim oldugu ulkeler! Ayrica Almanya, Hollanda, Fransa gibi ulkelerde, hayran oldugunuz o ulkelerde her kamu kurulusu Turkce hizmet bile veriyor! Siz gezememis ve bilmiyor olabilirsiniz! Ayip degil bu, ogrenin! Ogrenmemek ayiptir! Neden Turkiye' de yok? Neden Diyarbakir belediyebaskani neredeyse hapise girecekti Kurtce hizmet verilmesi yuzunden? *****

Bu diyarların 11 Eylül olaylarından sonra müslümanları nasıl ötekileştirdiklerini ve bunun altında yatan nedenleri,dünyayı nasıl bir paraya kul etme sürecinde olduklarını,sadece ucuz işgücünü kendilerine çekebilmek için nasıl demokrasi havarisi göründüklerini de bir zahmet siz öğreniverin.Doğru,bilmemek ayıp değil.Siz,bir ırk dahi olmayan yapmacık bir toplamalar grubundan doğmuş ABD'ye bu kadar hayran mısınız bilemem,ama benim Almanya'ya Fransa'ya Hollanda'ya falan hayran olduğum yok.Sömürgecilere sömürge zihniyetindekiler hayran olur.Maalesef kendinizi o kadar kaptırmışsınız ki bir cepheye ait olmaya,karşınızdaki herkesi belirli kalıplar haline sokmadan düşünemiyorsunuz.Aynen AKP zihniyeti.Bakın ben bilmiyorum.Saydığınız ülkelerde PKK sempatizanları polis arabalarından bile bayrak sarkıtarak provokasyon yapabiliyor.Peki kimya,fizik,matematik gibi dersler kürtçe veriliyor mu?

2 - Zana kimseyi kimseye sikayet etmiyor ama, dis ulkelerin ya da BM'nin Turkiye uzerindeki etkisi malum! Ne yaspin yani, ezilmeye, anadilinin yasaklanmasina goz mu yumsun? Kimden yardim bekliyelim? Cunku sizler anlamiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz derdimizi!

Aman rica ederim,şikayet ediyor mu etmiyor mu Zana'nın ifadelerinde apaçık bir şekilde görülüyor.Tayyip Bey zamanında yılın Avrupalısı seçilmişti.Şikayetini ona da yapabilir.Yalnız işin ucunda hakaret,küfür yemek falan var,benden söylemesi.

3 - Sokakta Kurtce konusmak daha 10 yil oncesine kadar yasakti Turkiye'de! Azmi iskence gordun az mi hapis yatiik salt Kurtce konustuk diye?

Sokakta kürtçe konuşmayı yasaklamak faşizmin ağababasıdır.Bu konuda zaten sizden farklı düşünmüyorum.Bir ara kızıl renk giymek de neredeyse suçmuş.Bunlar bazen kürtçe konuşan,bazen uzun saçlı,bazen satanist falan avlarlar.Düşünce yapıları yamuk.Faşist faşisttir.

4 - Biz de herhalde ulkenin resmi dili degissin demiyoruz! Ama Kurtce hizmet verilsin, Kurtce egitim mumkun olsun diyoruz! Kurtce yayin olsun diyoruz! Hem bizden askerlik yapmamizi bekliyorsunuz hem de kendi dilimizi konusmamiz yasak oyle mi? Yemezler efendim! Sizler bizleri bu ulkenin ikinci sinif vatandasi olarak gormeseydiniz sizlerin Turk olarak ne hakkiniz varsa bizlerin de ayni haklari olurdu! Dil alaninda, Kultur ve kimlik alaninda! Yani Zana neden kalkip ta kendisini ve kendi halkini ikinci sinif insan olarak goren bir ulkeyi kendi ulkesi gibi gorsun allah askina?

O zaman Zana'nın PKK gibi ayrılıkçı bir fikir yapısına sahip olduğu ve çözümü burada gördüğü düşüncem doğrulanmış oluyor.Ülkeyi kendi ülkesi olarak görmezse kendisini Kürt'ün milletvekili olarak gördüğü açıktır.Yani kendi deyişinizle Kürt Milleti'nin vekili.Eğer öyleyse açık açık federasyon mu istiyorlar,Kuzey Irak Kürtleri ile birleşmek midir amaçları açıklasınlar.Ben askerlikte aralarında kürtçe konuşuyorlar diye kimseye farklı gözle bakmadım.Dikkat çekmek istediğim nokta,toplumda biraraya gelindiğinde dil ayrımının tehlikeli sonuçlara gebe olduğudur.Kürtler ikinci sınıf vatandaş olarak tabi ki görülmemelidir.Fakat ortak paydada türkçenin devlet kademelerinde kürtçeye bir önceliği olması çok doğaldır.

5 - Kaldi ki halkin iradesine bile oylesine saygisizlik varki yobazlasmis siyasi sistem yuzunden! AKP gibi bir partiyi bile kapatmaya calisiyorsunuz! Olacak is mi be kardesim?

Yobazlaşmış siyasi sitem diyorsunuz çok doğru,peki yobazlaşmış kafaların başımızdan inmesini hiç mi istemiyorsunuz?Üstelik ABD ve AB'nin her dediğine eyvallah denerek bir ülke yönetilebilir mi?Bu mudur idarecilik?Seçim öncesi,dalga geçer gibi kömür,gıda falan dağıtıp seçim sonrası aynı kişilere burun kıvıran bir güruh neyi temsil edebilir kapitalizmin ve sofu faşizminin emellerinden başka?

6 - Sizden son ricam: 20 milyon Kurt insanini uc bes Arnavut ya da Cerkezle ayni kefeye KOYMAYIN! Sayimi uc ya da uc yuz bin degil. Tam 20 milyon bu topraklarda! Dikkatinizi cekerim!

Açıkçası ben kimseye üç beş gözüyle falan bakmam.Kimse için de kefelerim yoktur.Ben bölge anlayışıyla bakarım olaya.Ola ki Kürtler'i temsil ettiğini söyleyen PKK gibi diğer farklı kökenli kişilerden de bu tür örgütler ve çeteler kurulsa bakışım aynı olur.20 milyon çocuğu 20 milyon kişi olarak değiştirmeniz Zana'dan daha gerçekçi bir yaklaşım tabi ki.Güneydoğu ve doğuya gitsem ve yerleşsem belki ben de türkçeden ziyade kürtçe konuşup anlaşmak durumunda kalırım.Bu beni negatif yönde etkilemez.Artık oranın ahalisinden olmuşumdur.Önemli olan insanlık değerlerinin dilini konuşup konuşmadığımızdır.Yani dışarıya çıktığımızda gördüğümüz ortamdır,şartlardır.Asıl bunların geliştirilmesi gerekir.Çıkış noktası budur,demeye çalışıyorum.Ağrı'nın bir köyüne okul götürüldüğünde oradakiler 'İyi bu okul geldi de bunlar türkçe eğitim verirse ben kızımı bu okula göndermem.' mi diyecek şimdi.Ben diyorum ki herşey sırayladır.Sakin bir şekilde düzgün anlayışlar geliştirilmelidir.Ha bu PKK'nın işine gelir mi,gelmez tabi.Ama ne olursa olsun devletin oraya bedava ve düzgün bir eğitim götürmesi zorunludur.Bunu da yapacak olanın AKP olduğunu hiç zannetmiyorum.Diğer örtülü faşist anlayıştaki partilerin iktidardayken yapmadıkları gibi.Bunun gerekçesinin de herhalde oranın halkının okul değil cami talep ediyor olması gibi bir safsata olabileceğini hiç sanmıyorum.

7 - Simdiye kadar oln partilerden hangisi DTP'den cok karsi cikti Turkiye'de yapilan yolsuzluklara? Lutfen soyleyin. Yapmadilar. Ulkeyi viran ettiler hersey ve herkesi kullandilar sirf oy ve guc icin. Buyrun efendim ornekler ortada: Ciller, Baykal, Demirel, etc! Lutfen soyleyin kim simdiye kadar DTP'nin cikardigi sesi cikardi?

Karşı çıkan parti bol ama doğal olarak medyada hiçbir zaman yer bulamazlar.Gerçekçi ve içinde son derece kaliteli kişiler bulunduran partiler her zaman olmuştur ve olacaktır.Ama DTP Kürtler'in partisi olduğu iddiasından vazgeçmedikçe çoğu kesim tarafından antipatik bulunmaya devam edecektir.

8 - Ne yani Kurtler'de suru psikolojisi var da Turkler de yok mu? Onyillardir Turkes ya da Demirel ne dediyse kuzu kuzu dinlemedik mi? Yalan olsun, gercek olsun! Dinlemedik mi? Ki gecen bir yazimda Turkes'in bir uydurmacasini ortaya cikarmistim kimseden TIK ses cikmadi!

Yine Kürt-Türk ayrımıyla yaklaşmışsınız cümlelerime.Sayısız Kürt kökenli yurttaşımızla Türk kökenli yurttaşımız evlilikler yaptı da kanlar çoktan birbirine karıştı.Ben halk derken genelden bahsediyorum.Beni sanki Naziler adına konuşan ve her bahsettiği şeyde Aryen ırkının önceliğini gözeten Hitlervari bir anlayıştaymışım gibi yorumlamayın.Birarada yaşayan herkes artık bir halka dönüşür.Kendisini bilerek izole edenler başkadır.'Şu kürde bak hele.' diyen ile 'Şu türke bak hele.' diyen arasında hiçbir fark yoktur.Küçük insanlardır.

Sizin ayirt edemediginiz nokta su: Biz fakirlikten filan bahsetmiyoruz, ekonomi'den bahsetmiyoruz, yolsuzluktan bahsetmiyoruz! Ki bunlarin alasi Turkiye'nin her kosesinde mevcut, Kurt yorelerinde oldugu gibi! Biz insani, ana haklardan bahsediyoruz. Dilimizin, Kulturumuzun, Kimligimizin yasaklanmasindan bahsediyoruz. Yozgat'ta ki fakir cocuklar ne kadar fakir ve esiz olursa olsun, kendi dillerini konusma haklari var! Bizlerin ise... MAALESEF YOK! Iste aradaki fark bu! Anlatabildim mi?

Bunu ne PKK ne DTP ne de AKP çözebilir.Siyasete tek bakış açısı ile yaklaşmayan ciddi bir sol oluşum çözebilir,diye düşünüyorum.Kürtler'in içinde de farklılaşmış dillere sahip olanlar var.Birbirini tanımaya ve uzlaşmaya dönük oluşumlara açık kapı bırakılmazsa uzlaşma olması mümkün değildir.Kürt kökenliler PKK'yı,Türk kökenliler de her türlü ayrımcı faşizmi dışlamak zorundadır.Tek yönlü çözülemez hiçbir şey.

Gönderi tarihi:
Bu diyarların 11 Eylül olaylarından sonra müslümanları nasıl ötekileştirdiklerini ve bunun altında yatan nedenleri,dünyayı nasıl bir paraya kul etme sürecinde olduklarını,sadece ucuz işgücünü kendilerine çekebilmek için nasıl demokrasi havarisi göründüklerini de bir zahmet siz öğreniverin.Doğru,bilmemek ayıp değil.Siz,bir ırk dahi olmayan yapmacık bir toplamalar grubundan doğmuş ABD'ye bu kadar hayran mısınız bilemem,ama benim Almanya'ya Fransa'ya Hollanda'ya falan hayran olduğum yok.Sömürgecilere sömürge zihniyetindekiler hayran olur.Maalesef kendinizi o kadar kaptırmışsınız ki bir cepheye ait olmaya,karşınızdaki herkesi belirli kalıplar haline sokmadan düşünemiyorsunuz.Aynen AKP zihniyeti.Bakın ben bilmiyorum.Saydığınız ülkelerde PKK sempatizanları polis arabalarından bile bayrak sarkıtarak provokasyon yapabiliyor.Peki kimya,fizik,matematik gibi dersler kürtçe veriliyor mu?

.

.

.

Bunu ne PKK ne DTP ne de AKP çözebilir.Siyasete tek bakış açısı ile yaklaşmayan ciddi bir sol oluşum çözebilir,diye düşünüyorum.Kürtler'in içinde de farklılaşmış dillere sahip olanlar var.Birbirini tanımaya ve uzlaşmaya dönük oluşumlara açık kapı bırakılmazsa uzlaşma olması mümkün değildir.Kürt kökenliler PKK'yı,Türk kökenliler de her türlü ayrımcı faşizmi dışlamak zorundadır.Tek yönlü çözülemez hiçbir şey.

- Buyrun gelin o zaman hem PKK'yi hem de bozuk devlet yapisini, ama tum bozuk siyasi partileriyle DISLAYALIM! PKK, AKP, sahte solcu CHP, DSP, sahte merkez sagci DYP, ANAP, **** hepsi dislansin! Kokten bir duzenlemeye gidelim. Sizinle bir cok noktada anlastik gibime geliyor ne dersiniz?

- Bu arada 9 eylul olaylarindan sonra meydana gelenler siraladgim ulkelerdeki guzelim ve ozgurlukcu yapilarin varolmasina engel olmadi. Oralarda yasiyoruz biliyoruz. Engel olsa bile, bu engellemenin dogru olmadigini sizde bizde biliyoruz degil mi? Yani masallar diyari ulkeler olabilir, OLABILSIN!

- Yobazlasmadan ayrimciliktan bahsediyorsunuz o zaman burada ver Turkiye'nin her kosesinde cahilce Kurt-Turk ayirimi yapanlari elestirin.

- Neden Kurtce on planda olmasin kardesim? Birakin isteyen adam istedigi lisani konussun, Turkce resmi olsun ama isteyen Turk ya da Kurt Kurtce de ogrenebilsin. Turkiye insaninin dilo grenme konusundaki engelliliklerinden hic haberiniz var mi? Adam akilli iki kelime Ingilizce bile ogrenemiyoruz zihniyetimizden dolayi, hic degilse o sorun hallolur cok dillilikle!

- MHP gibi, ANAP gibi, CHP gibi asiri ayrilikci partiler varken ve bunlar aciktan Kurt dusmanligi yapiyorken, DTP gibi bor olusumun var olmasi neden bu kadar ilginc geliyor size? Dedim ya! ETKI tepkiyi yaratir!

Saygilar...

Gönderi tarihi:
- Buyrun gelin o zaman hem PKK'yi hem de bozuk devlet yapisini, ama tum bozuk siyasi partileriyle DISLAYALIM! PKK, AKP, sahte solcu CHP, DSP, sahte merkez sagci DYP, ANAP, **** hepsi dislansin! Kokten bir duzenlemeye gidelim. Sizinle bir cok noktada anlastik gibime geliyor ne dersiniz?

Ben zaten bu siyasi düzenin kendisini tekrar tekrar üretmekten başka hiçbir şeye yaramadığını düşünen biriyim.Bu düzende bol bol konuşmak var ama konuştukça birşeyleri çözmek yerine birşeylerin üstünü örtmek siyasetin felsefesi haline gelmiş durumda.Böyle olunca ortada partiler var,fakat hangisinin neyi savunduğu belli değil,zamanında PKK'nın desteklediği milletvekili adaylarına kucak açıp,bugünse söylemleriyle zaman zaman MHP'den aşağı kalmayan bir CHP'nin de hangi anlayışla yönetildiği tez konusu olacak bir durumda maalesef.Ben sol düşünce yapısındaki biri olarak solun kendisini halka bir türlü anlatma fırsatı bulamamasını da merkezdeki partilerin siyaseti tarla gibi çoktan parsel parsel bölüştüğünü ve hiçbirinin de gerçek anlamda siyaset yapmayıp,çaktırmadan yerlerinden memnun olmalarına bağlıyorum.İçlerindeki çatlak sesleri dahi anında yok etmesini çok iyi beceriyorlar.Halihazırdaki bu cümbüşten bugün itibarıyla AKP mükemmel bir şekilde yararlanmıştır ve görüyoruz ki artık onlara muhalefeti diğer partiler değil Anayasa Mahkemesi yapmaya başlamıştır.Ama buna rağmen dahi diğer partilerin yöneticileri bu durumdan kendilerine ders çıkarmazlar,bu da belli.

Herkesi anlayabilecek,kültürsüzlüğü kültürlerin içindeki zenginliklerle aşabilecek ve çağdaşlığı hiçkimsenin peşinden koşmaya ve döviz,sıcak para,borsa gibi kavramlara bağlamayacak bir sol oluşumun dışındaki herşeyi dışlarım.Böyle bir insan odaklı anlayıştaki kimsenin de Türk,Laz,Boşnak,Kürt ya da başka etnik kökenden gelip gelmemesine bakmam,çünkü bu düşüncedeki herkes çok daha üstün bir kavramda birleşmiştir zaten: Dayanışma.

- Bu arada 9 eylul olaylarindan sonra meydana gelenler siraladgim ulkelerdeki guzelim ve ozgurlukcu yapilarin varolmasina engel olmadi. Oralarda yasiyoruz biliyoruz. Engel olsa bile, bu engellemenin dogru olmadigini sizde bizde biliyoruz degil mi? Yani masallar diyari ulkeler olabilir, OLABILSIN!

Ben bu noktada bahis konusu ülkelerin her zaman içten içe gizli emeller güttükleri konusunda derin şüphelere ve bir kısım kanaatlere sahip olduğumdan kendi jeopolitik durumumuz içerisinde kendimize özgü şartlarda yapısal gelişimimizi gerçekleştirmemiz taraftarıyım.

- Yobazlasmadan ayrimciliktan bahsediyorsunuz o zaman burada ver Turkiye'nin her kosesinde cahilce Kurt-Turk ayirimi yapanlari elestirin.

- MHP gibi, ANAP gibi, CHP gibi asiri ayrilikci partiler varken ve bunlar aciktan Kurt dusmanligi yapiyorken, DTP gibi bor olusumun var olmasi neden bu kadar ilginc geliyor size? Dedim ya! ETKI tepkiyi yaratir!

İşte bu anlamda DTP'yi MHP'den farksız görmediğimden dolayı iki ayrımcı anlayışı da eleştiririm.Ne yazık ki SHP'nin 90'lı yılların başında soruna çözüm arama girişimleri ses getirmez ama uç düşüncede olanlar hiçbir çözüm üretmeden yaramaz çocuklar gibi hep başrolde kalırlar,alternatif arayışlar su altına sokulup boğulur.Bu da bu cahilce ayrımı yapanların birileri tarafından teşvik edildiği ve kukla gibi oynatıldığı şüphelerini güçlendirir niteliktedir.Yani etki de tepki de esasında derin birilerinin fazlaca işine gelmektedir.

- Neden Kurtce on planda olmasin kardesim? Birakin isteyen adam istedigi lisani konussun, Turkce resmi olsun ama isteyen Turk ya da Kurt Kurtce de ogrenebilsin. Turkiye insaninin dilo grenme konusundaki engelliliklerinden hic haberiniz var mi? Adam akilli iki kelime Ingilizce bile ogrenemiyoruz zihniyetimizden dolayi, hic degilse o sorun hallolur cok dillilikle!

Bu konuyu belki sizinle tam olarak açamadık,ben net bir şekilde,isteyenlere okullarda talep ettikleri dilin öğretilmesinden yanayım,sırf inşaatlarda değil sokakta da isteyen kendi arasında istediği dili de konuşabilmeli,bu kriminal bir hale sokulmamalıdır.Türkçenin okullarda ve devlette resmi dil olması konusunda da bir anlaşmazlığımız yok gibi görünüyor.

Benim hassas olduğum nokta,Türkçe'nin içine bilinçli ve gereksiz şekilde sokulan sözcüklerdir.Bu konuda geniş kapsamlı bir araştırmam yok ama açıkça belli ki,yanyana yaşadığımız Kürt kökenli veya Balkan kökenli yurttaşlarımızın anadillerinden çok daha fazla emperyalist ve sömürgeci devletlerin dillerinden sözcük girmiş dilimize.Tabi ki başka dilleri sonuna kadar öğrenelim,ama onların kültürlerine kendimizi kaptırmadan.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Ben zaten bu siyasi düzenin kendisini tekrar tekrar üretmekten başka hiçbir şeye yaramadığını düşünen biriyim.

.

.

.

Saygılar...

Eh o zaman seninle anlastik biz be birader! Kutluyorum dediklerinizden dolayi!

- Reform sart!

- Bastaki puskullu elit kesimin yok edilmesi sart!

- Halklarin baristirilmasi sart!

- Kulturel ve etnik farkliliklarin tehlike degil de ZENGINLIK olarak gorulembilmesi sart!

- Ufkumuzun acilmasi sart!

Her zaman dedim ve yine diyorum, neden boylesine Almanca Ingilizce hayrani oluyoruzda Kurtce ya da Farsca konusmak zor geliyor? Cok iyi dediniz!

Saygilar...

Gönderi tarihi:

pkk gibi sigortası olanın başka şeye ihtiyacıda yoktur nasılsa bir gün kendi elinde patlayacaktır...

Gönderi tarihi:
pkk gibi sigortası olanın başka şeye ihtiyacıda yoktur nasılsa bir gün kendi elinde patlayacaktır...

Slogan atma ve propaganda yapma yerine biraz dusunup elle tutulabilir, yararli bir sey atsaydiniz ortaya ne kadar guzel olurdu. Sayin Antropod ile biz ayri kutuplardan gelmemize ragmen hem fikir olabiliyoruz bu vatan ve halk icin?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.