Φ yingyang Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2006 Amerikada yasamis, hele eger bir Grassroots loby yapan bir grupla veya Kongrede felan calismis olanlar varsa daha Iyi bilir. AMERIKAN HALKI COK IYI SESINI DUYURMASINI BILIR. Kongreye Ve senato' ya 10 binlerce mektup yazilir Toplumlar kurulur anketler yapilir ve Halkin idareden memnun veya memnun Olmadigini hemen anlasilir. VE hem Senato hem Kongre hele secim zamani Yakinsa hemen harekete gecer. Son zamanlar'da Bush'un popularitesi %40'larin altinda ve bu Irak savasi Yuzunden. Pensylvanianna Kongre Temsilcisi Muhta Silahli Kuvvetleri Tarafindan sevilen bir kisi ve genellikle Savas taraftari bir siyasetci kendisi Bir kac madelya almis. Bir ay evvel Irak halkinin Amerikaya artik guvenmemesi Ve kendi aralarinda uzlasmalari ve birlesik Bir devlet kurmalarini ve Amerikaya zarari Dokunmayacak hic bir mudahaleye Amerikan Ordusunun karismamasi gerektigini. Yanliz Yakin bir dost ulkede kalarak vaziyeti Gozlemesi teklifini getirdi. Once siyasiler buna congressman'in sahsina Saygilari oldugunu belirterek biraz uzak Durdular. Sonra hava degisti ve cogu Pensylvania delegesinin bu teklifine yaklasti! NE OLDU yanliz tek bir delegenin Secmenlerinden 18000 mektup aldigini Ve 16000 tanesinin biz irak icin kanimizi Ve hazinemizi vermeyiz yonunde oldugunu Biliyorum. Su anda Congresman Muhta Tv. De ve Amerikan Halkina Orduya yazilmayin diye oneride bulunuyor ve Cogu ]emokrat partililer buna Sicak bakiyorlar. HALK OY GUNUNU SAKINCE TOPLU BIR SEKILDE HATIRLATTI. IRAKTA KABRISE VE AMERIKAYA GUVENEREK YAPILAN SIMARIKLILIKLAR mutlaka cok yakinda Sona erecek ve bolumne self determination Gibi laflar git gide azalacak. MUDAFA BITTI BUSH BU KADAR YAPABILDI. Kala kala ISRAEL kaldi. Akillari baslarina Gelmeze ISRAEL Somurgesi olurlar. Bu arada Turkiyede bir habere gore Izcilik yonetiminden Ataturk ilkelerine Ve Turk Anayasasina gore duzenlenmistir Denimi cikarilmistir. KAC IZCI ANA BABASI YONETIME YAZIP NIYE BUNA GEREK GORDUNUZ diye sordu dersiniz. INSAN VE TOPLUM HAKLARI VERIMEZ TOPLUMLARIN ISRARI ILE ALINIR Ben Turkiyede Doguda ilk okulu sonrada Iki sene ODTU okudum onun icin Turkce Yazili ifadem biraz kittir artik siz Anlamaya calisin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ ceyhun Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Amerikada yasamis, hele eger bir Grassroots loby yapan bir grupla veya . . . okulu sonrada Iki sene ODTU okudum onun icin Turkce Yazili ifadem biraz kittir artik siz Anlamaya calisin. A.B.D'deki devlet görevlilerinin yaptıkları açıklamalarda "Irak halkinin Amerikaya artik guvenmemesi...gerektigini" gibi sözler kullanması çok doğaldır. Ama bu yazının genelinden yazıyı yazan arkadaşın buna inandığı gibi bir anlam çıkıyor (belki Türkçe'ye hakim olamdığı için bilemiyorum). Bu yüzden, şu konulara kendimce açıklık getirmek istiyorum. 1. Irak halkının A.B.D'ye artık artık güvenmemesi gibi bir söz mantıklı değildir. A.B.D. Irak'ı işgal etmiştir. Bir ülkenin diğerine yapabileceği en kötü şeyi yapmıştır. Böyle bir söze katılmak ancak bir mağdurun kendini öldürmeye teşebbüs etmiş birini güvenip güvenmemesi gerektiğini düşünmek kadar anlamlı olabilir. 2. "AMERIKAYA GUVENEREK YAPILAN SIMARIKLILIKLAR". Irak zengin bir ana babanın çalışmasına gerek olmadan mutlu yaşayan şımarık çocuğu gibi düşünülemez. Birincisi, böyle bir çocuk ana babasının (bu benzetmede A.B.D oluyor) cebinden beslenir. A.B.D. ise Irak'ın sahip oldukları kaynakları sömürüyor ve daha fazlasını sömürmeğe çabalıyor. İkincisi, Irak'ta A.B.D.'nin gelmesi ile bir kabusu yaşıyorlar. Ve daha büyüğü adım adım yaklaşıyor (etnik savaş). A.B.D. bu kabusun dolaysız sorumlusu eğer Irak'ta birilerinin elinde şımarıklık yapacak azıcık mutluluk kalmışsa bu A.B.D'ye güvenerek değil ona rağmendir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.