Gönderi tarihi: 20 Mart , 2005 20 yıl Geçen Ekim ayında İngilizcesi çıkan Windows Media Center Türkçe’ye çevriliyor. İşletim sisteminin Türkçeleştirilmesi Ekim’de bitecek ve ilk PC’ler de yıl sonunda piyasada olacak. NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan Microsoft Windows Ürün Müdürü Mustafa İçil, Windows Media Center işletim sisteminin yerelleştirme çalışmalarının sonbahar aylarında tamamlanacağını ve tam Türkçe versiyonunun yıl sonunda piyasaya sürüleceğini belirtti. İçil, yerelleştirme çalışmalarının Redmond’daki merkezde dilbilimciler tarafından yürütüldüğünü belirtti. ’1 YILLIK GECİKME NORMAL’ Windows Media Center’ın orijinali geçen yıl Ekim ayında çıkmıştı. Türkiye’de Beko 9327 MCE modelinde sistemin İngilizce orijinalini kullanıyor. Türkçe versiyonun neden orijinalinden bir yıl geç çıktığı sorusunu ise İçil, “İşletim sisteminin ilk çıkışında bir yıllık gecikme normal karşılanmalı, bu birçok ülkede böyle gerçekleşiyor. Ancak işletim sisteminin gelecek sürümlerinde veya Service Pack’lerinde yerelleştirme 1 aydan fazla sürmeyecek” şeklinde yanıtladı. İşletim sisteminin bir kez Türkçeleştirildikten sonra müteakip sürümlerinin daha hızlı yerelleştirileceğini belirten İçil, buna örnek olarak da XP Service Pack 2’nin orijinalinden 1 ay sonra yayınlanmasını gösterdi. BEKO İNGİLİZCE SÜRÜMÜ DESTEKLİYOR Yerelleştirilmiş Windows Media Center’ın 2005 sonuna doğru piyasada olacağını vurgulayan İçil, “Tam bir tarih veremiyoruz, ancak yerelleştirme Ekim-Kasım gibi biter, daha sonra donanım firmalarının işletim sistemini uygulamaları da bir ay kadar alır” diye konuştu. Windows Media Center’ın yerel dile çevrilmesini, yerel pazardaki bilgisayar üreticilerinin işletim sistemini ürünlerine entegre etmesi izleyecek. Halen Beko’nun bir modeli bu işletim sisteminin İngilizce orijinal versiyonunu kullanıyor. 19 AYRI ÜLKEDE AYNI ANDA Windows Media Center’ın Türkçeleştirilmesi, Microsoft’un tüm dünyada 19 dili kapsayan küresel planın bir parçası. Microsoft, işletim sistemini yıl sonuna dek Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Güney Afrika, Hindistan, Hong Kong, İrlanda, İspanya, İsveç, Meksika Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Slovakya, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Tayvan, Türkiye ve Yeni Zelanda pazarlarında yerelleştirecek. YIL SONUNA HAZIR NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne bilgi veren Microsoft Windows Ürün Müdürü Mustafa İçil, Windows Media Center’ın multimedya uygulamaları için gerekli sunucuların Avrupa’da kurulacağını, Türkçe içerikli servislerin ise Türkiye’den sağlanacağını dile getirdi. İçil, Windows Media Center için yerel yazılım ve uygulama içeriklerinin temini için gelecek haftalarda Türk firmaları ile iletişime geçileceğini ifade etti. (NTVMSNBC)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.