Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Dünyanın en büyük kurumsal yazılım firması Alman SAP’nin CEO’su, Avrupa’nın ABD’nin teknoloji tekelini kırması gerektiğini söyledi. SAP’nin CEO’su Prof. Dr. Henning Kagermann, CeBIT Hannover’de yaptığı konuşmada Avrupa’nın ABD’ye olan bağımlılığını kendi bilgi teknolojilerini geliştirerek kıracağını vurguladı. ABD’nin tekelini kırılması için Avrupa’nın icada ve yaratıcılığa yatırım yapmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Kagermann, bu yatırımların ise Avrupa içinde kalmasını savundu.

 

‘ÇALIŞMA ZAMANI’

Prof. Dr. Kagermann, AB ülkelerini kastederek, “Ne yapmalıyız peki?” diye sorarak şunu söyledi: “Haftada 35 saat uyuyan toplumlarla rekabet edeceksek, haftada 35 saat çalışma politikasının sonu gelmiştir”.

 

‘AB KENDİNE GELMELİ’

“Elimizde tek bir seçenek var” diye söze devam eden Prof. Dr. Kagermann, “Ya geçmişten gelen birikimlerimizi yeniden yatırıma ve çalışmaya yönelteceğiz, ya da yerimizde sayacağız” dedi. AB ülkelerinin daha rekabetçi bir konuma gelmesini öngören Lizbon 2010 programının yeterinci ciddiye alınmadığı eleştirisini yapan Prof. Dr. Kagermann, “Bu böyle gitmez, AB ve Almanya kendine gelmelidir” ifadesini kullandı.

 

ABD DEĞER YARATMAYI BİLİYOR’

Konuşmasında Prof. Dr. Kagermann, McKinsey araştırmasına atıfta bulunarak, ABD’de BT alanında her 1 dolar yatırım için 1.13 dolarlık değer yaratıldığını, Almanya’da ise her 1 Euro’luk yatırım için 0.79 Euro değer yaratıldığını söyledi. ABD’nin bilişim teknolojilerinden diğer gelişmiş ülkelere göre daha yüksek gelir sağladığını vurgulayan Kagermann, “Değer yaratan işleri bulmayı ve geliştirmeyi beceriyorlar, bunu öğrenmemiz gerek” diye konuştu.

 

‘BİLİM, BİLİŞİMLE GELİŞİR’

Prof. Dr. Kagermann konuşmasında, bilişim teknolojilerinin geleceğini belirleyeceğini düşündüğü üç önermede bulundu. Bunlar, “bilgi ve iletişim heryerde geçerlidir”; “bilim teknoloji olmadan gelişemez” ve “iş yönetimi bilişimle yapılacak”. Prof. Dr. Kagermann hava raporundan atom fiziğe kadar bilimin birçok alanında bilgisayar simülasyonları kullanıldığını belirterek, gelişmiş bilişim altyapısının bilimin gelişmesinin de önünü açacağı ifade etti.

 

ESNEK ÜRETİM SÜREÇLERİ

Telif hakları konusunda da Avrupa’nın ABD’ye bağımlığının azaltmasını savunan Prof. Dr. Kagermann, yeni kuşak iletişim teknolojilerini buna örnek olarak gösterdi. Şirketlerin son ürün yerine üretim süreçlerine odaklandığını ve yeni üretim süreçlerinde de yazılımın bir servis olarak yeniden yaratıldığını belirten Prof. Dr. Kagermann, “Bilgi teknolojilerinde üretim süreçleri öylesine esnek olmalı ki, son ürün kullanıcının kişisel istek ve ihtiyaçlarına göre özel sipariş edilmiş kalitede olmalı” dedi. Prof. Dr. Kagermann, son kullanıcının ihtiyaçlarına hitap eden yeni kuşak teknolojilerin ise ancak esnek üretim süreçlerinden çıkacağını dile getirdi. SAP CEO’su yeni kuşak teknolojilerin geniş bir alan olduğunu ve yeni teliflerin esnek yatırımlarla geleceğini söyledi.

 

OTOMOTİV BİRİNCİ HEDEF

Prof. Dr. Kagermann, yeni teknolojilerin başlıca otomotivde yaygınlaşacağını, bilgisayarların ve kişisel kullanım araçlarının otomobillerin ayrılmaz parçası olacağını öngördü. Yeni kuşak teknolojilerin ‘disiplinlerarası’ çalışmalarla geliştirileceğini ifade eden Prof. Dr. Kagermann, “Birden fazla teknoloji tek cihazda toplanacak, tek cihaz da daha çok iş yapar hale gelecek” diye konuştu.

 

ANAHTAR ARAŞTIRMA YATIRIMLARINDA

Avrupa’nın bilişim teknolojilerinde ilerlemesi için, AB’nin bir çerçeve programı hazırlamasını öneren Prof. Dr. Kagermann, teşviklerin gelecek kuşak sistemlere yönelmesini savundu. Prof. Dr. Kagermann, AB’nin yeni kuşak bilişim rüzgarını arkasına alabilmesi için eğitime ve üniversitelere ve araştırma kurumlarına yatırım yapmasını gerektiğinin altını çizdi.

(NTVMSNBC)

  • 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

abi ya bu kadar şeyi nerden buluyonda forumda yayınlıyon

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.