Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 19 yıl PATLICAN MUSAKKA ( 5 kişilik ) Malzemeler : 4 adet patlıcan 2 adet orta boy soğan 250 gr. kıyma 2 adet domates 1 bardak et suyu 1/3 bardak çiçek yağı 2 çorba kaşığı margarin 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz Hazırlanışı : Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin. Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın. Soğanları zar şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara doğrayın. Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın. Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 1.5 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin. Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2006 19 yıl İmam Bayıldı ; 4 adet patlıcan 250 gr. kıyma domates 2 bardak su Soğan Sarmısak, İmama soğan veya samısağı koklatıyorsunuz. Anında ayılıyo..
Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 19 yıl benimde en sevdiğim sebzelerden biridir hiç dayanamam kendisine madem martı name çok seviyormuş patlıcan yemeklerini ablasından ona hemmen bi tarif patlıcanlar ve kırmızı biber közlenir ve soyulduktan sonra ince ince doğranır domates , limon , sirke ve sarımsakla karıştırılır ve afiyetle yenir
Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 15 yıl Patlican Musakka icin Aslinda patlican musakka yunan mutfagina aittir. Ve benim cok severek yaptigim bir ana yemektir. Arkadasimin tarifine ek yapmak istiyorum. Bilindigi gibi ortaya kiyma ici olmak uzere alti ve ustu kizarilmis patlicanla kapatiriz. Daha sonra ayri bir tavada besamel sosu yapariz. -Ben goz karari yaparim o yuzden miktar vermeyecegim, ancak besamal sosun yapilisini muhakkak internetten bulursunuz. Bir tavada tereyagini kizdirip onu yagla kavuracaksiniz. Daha sonra uzerine soguk sut dokeceksiniz. Kivam koyu olacak, koyulasana kadar karistiracaksiniz. Tuzu ve taze karabiberide eklersiniz. Sosu patlicanin uzerine dokup, yaydirin. Ve uzerine kasar peyniri rendeleyip, kizgin firinda kasarlar kizarana kadar birakin. Ayrica, eger yunan yogurdu bulabilme sansiniz varsa, besamal sos yerine yunan yogurdu da dokebilirsiniz. Afiyet olsun...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.