Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Korku filmi gibi din dersi

AHMET KAYA Gaziantep DHA

VCD’deki filmde, Azrail’in canını aldığı Hasan kefenleniyor ve gömülüyor.

Gaziantep’teki Hasan Ali Yücel Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Yakar, iki hafta önce 11. sınıf öğrencilerine, ‘namaz kılmayan bir gencin başına gelecekler’in anlatıldığı, Azrail ve ölüm konulu şiddet içeren ‘Rabbim geri döndür’ adlı VCD’yi izlettirdi.

Korku ve dehşet sahneleriyle dolu 35 dakikalık Türkçe altyazılı bu VCD’yi izleyen öğrencilerden çoğunda davranış bozukluğu başlayınca veliler şikâyetçi oldu. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine soruşturma başlatıldı. Öğretmen hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını bildiren lise müdürü Ömer Demir, “VCD’yi bende izledim. Her saniyesi korku dolu” diye konuştu.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise şunları kaydetti: “Yaptığımız araştırmada, filmin uygun olmadığı kanaatine varılmıştır. Öğretmen kendi iradesi ile izletmiş. Okul müdürlüğünce bu filmin izlettirilmemesi konusunda öğretmene gerekli talimat verilmiş. Kusuru olanlar hakkında soruşturma açıldı” dedi.

Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada da, VCD’nin öğrenciler üzerinde psikolojik travmaya yol açabileceği belirtilerek şöyle denildi:

“Filmin eğitim içerikli bir yanı yok. Tamamen dini propaganda yapmaya yönelik. VCD’yi izlettiren öğretmen görevden uzaklaştırılmalıdır.”

Öğretmen: Sakınca yok

Öğretmen Yakar’ın ifadesi alındı. Yakar’ın ifadesinde şöyle dediği öğrenildi: “Lise son sınıf öğrencileri 31 Mart’ta derste, E.Y. adlı öğrencinin namazla ilgili bir VCD getirdiğini ve izlemek istediklerini söyledi. Önceden izleme fırsatım olmadı. Laboratuvara gittik ve sinevizyonda izledik. Bu filmi izlettirmekte bir sakınca görmedim.”

Öğrenci E.Y., “Komşumun verdiği VCD’yi din dersinde arkadaşlarımla izlemek için getirdim” dedi.

Gönderi tarihi:

Malesef bu defa güzelmis diyemiyecegim Sayin Nicleno fakat bir bakima iyi etmissiniz de eklemissiniz onu bile

diyemiyorum. Nedenini az sonra anlayacaksiniz.

Aslin da bunun buraya eklenmeden cok daha önce...

Bu sunuma izin verilmezsi beni sasirtiyor...

Haber gazeteler de yer aldi, en azindan bilgilendirildik...orasi tamam da

Bu sunum ne oluyor simdi ?

Bence bir amac var bunda.....yaniliyor olabilirim tabiki, fakat benim düsüncem bu ve bu düsüncem de sabit kaldim,

atamiyorum da.

Amac derken: Ilk izleyenler bir sinifta diyelim ki 30 ögrenci...bilemedim 50 ögrenci.

Ardindan gelen onca velilerin ve ögrencilerin isyanlari.

Madem ki bu sunum da " birsey var" basitce söyleyim...

Neden Youtube de izin veriliyor da izlenebiliniyor...

Sansür olayi neden yok, neden kaldirilmiyor bu sunumun..

Iste tam burada atamadigim düsünceme geleyim...amac diger genclere de bunu sunmak bir nevi islemek, asilama

olmuyormu simdi bu.

Bir sinifin izlemesi dogru bulunmazken.........oncasi izledi ve halen izlemek te, demek istedigim.

Saygilar

Gönderi tarihi:

bu zavallılıktır..bu korkuyla esir almaktır beyinleri..ölümden sonrası bilinmez olduğuna göre al eline kamerayı söndür ışıkları veee ver korkuyu..

ışıkları yakmak belki gelir birinin aklına..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.