Gönderi tarihi: 20 Mart , 2005 20 yıl microsoft visual fox-pro 'yu türkiyede çoğu kişinin bilmediği birçok kişininde bilipte bulaşmaktan korktuğu şey MİCROSOFTUN YAZILIM GELİŞTİRİCLERİNDEN OLAN LES PINTER ŞUNLARI SOYLUYOR Microsoft veritabanı uygulamaları geliştirmek için harika bir araç satıyor ve eğer Visual Studio'ya sahipseniz, sizdede var demektir. Yıllardır veritabanı uygulamaları geliştiriyorum. Başarılı bir şirket kurdum. Altı kitap yazdım ve veritabanı uygulamaları hakkında yüzlerce makale yazdım. Şimdi size en büyük veritabanı sırlarımı açıklayacağım. Eğer Microsoft'un bütün gün süren ve Microsoft ürünlerinin veritabanı uygulamalarında nasıl kullanıldığının anlatıldığı bir seminere katılırsanız , FoxPro hakkında tek bir kelime duyamayacaksınız. İşte sırrım: Visual FoxPro (VFP) Microsoft'un sahip olduğu en iyi veritabanı uygulama geliştirme platformu. Biliyorumki her programcı en iyi bildiği dili daha çok sever. Mesela Visual Basic veya Visual C kullanıcıları için öyledir. Ama eğer elinizde Visual Studio varsa, Visual FoxPro'yada sahipsiniz demektir. Bu durumda Visual FoxPro'yu kurun ve bir deneme yapın. FoxPro bilgi işlemek için yaratılmış. Öyle bir çok veritabanı fonksiyonları içeriyorki; bunları VB veya VC++'da kendiniz yazmanız gerekirdi. Böylelikle kodlarınız yarı yarıya azalıyor. VFP hızlıdır ve siz FoxPro'yu iş başında görmeden hızlının ne demek olduğunu bilemezsiniz. Tek başına duran tabloları bir dezavantaj değil aksine ;maliyeti yüksek ve daha karmaşık olan Sql Server kullanmamayı sağlar. VFP yüzbinlerce satır veriyi hız kaybına sebep olmadan işleyebilir ve yeni başlayanlar Vb veritabanı programcısı olmak için harcayacakları zamanın çok daha azında birer programcı olurlar. Visual FoxPro öğrenmesi kolay,kodlaması rahat ve daha hızlı. Bunun sevilmeyecek ne yanı var? FoxPro Object Oriented bir dil.VB'de form designer'i açtığınız zaman ;sürekle bırak ile forma yerleştirebileceğiniz nesneleri görürsünüz.VFP'da en önemli 12 nesne'yi kendi classlarınızla değiştirebilir,böylelikle yapacağınız bir değişikliğin anında bütün uygulamanıza yansımasını sağlayabilirsiniz.Bunu başka dillerdede yapmak mümkün,ama bu kadar kolay değil. FoxPro esnek. ActiveX kullanabilir ve Ole server yaratabilirsiniz. Eğer internet servis sağlayıcınız sizin programınızın sunucusunda çalışmasını istemiyorsa,bir Ole server yazın. üç katmanlı bir uygulama geliştirmek için Com nesneleri yaratabilirsiniz. Böylelikle HTML'yi arayüz FoxPro tablolarınıda veritabanı olarak kullanabilirsiniz. Aradaki bağlantıyı MTS sağlar.ODBC ve ADO kullanarakda foxpro tablolarına ulaşmanız mümkün.Yani diğer dillerde yapabildiklerinizi FoxPro ile daha hızlı ve daha kolay yapabilirsiniz. FoxPro MsSql veya Oracle için iyi bir arayüzdür. Hiç kod yazmadan her ikisi ilede haberleşebilir. Bu bir baskı hatası değil. Evet,hiç kod yazmadan. Parametrik View'ler sayesinde bu mümkün. SQL Server için bundan daha iyi bir dil bulamazsınız. Ama kullanması daha zor olan ve her kullanıcı için lisans alınması gereken bir ürün için karar vermeden önce FoxPro'nun lokal tablolarını kullanabileceğinizi unutmayın. Eğer bu bilinse Microsoft ciddi bir MS-Sql müşterisi kaybına uğrayabilir. Şimdi kendiniz VFP'yu deneyin.Eğer daha önce başka bir dil ile bir veritabanı uygulaması yazdıysanız, çok şaşıracaksınız. VFP'da bir veritabanı uygulamasını diğer dillerin yarı süresinde geliştirebilirsiniz.Öğrenmeside daha kolay.Microsoft neden hiç reklamını yapmıyor derseniz.Kendilerine sorun.Eminim bir nedeni vardır.Ama satıcının söylediği her kelimeyede inanmayın. Les Pinter _________________
Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 20 yıl merhaba ben fox pro kullanıcısıyım. yaklaşık 1 ay oldu başlayalı. ama bu konuda türkçe kaynak sıkıntım var. acaba yardımcı olabileceğiniz bir site yada kaynak var mı?
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 18 yıl Eksik yanı kolayca kaynak kodlarına dönüştürülebilir olması sanırım.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.