Zıplanacak içerik

MEHDİ YARATMA SANATI VE KULLANMA KILAVUZU. SAİD Nursi’nin çınar ağacına elde çay bardağı sokakta yürür gibi çıktığına inanan yığınla insan var ülkemde

Featured Replies

Gönderi tarihi:

MEHDİ YARATMA SANATI VE KULLANMA KILAVUZU

SAİD Nursi’nin çınar ağacına elde çay bardağı sokakta yürür gibi çıktığına inanan büyük bir kara kalabalık var bu ülkede. Bu gerçek mucizeyi (!) Mustafa Yıldırım’ın "Meczup Yaratmak" (Ulus Dağı Yayınları, s. 119) kitabından öğreniyoruz. Mustafa Yıldırım da bu peygamber mucizesini Bediüzzaman’ın şakirtlerinden Süleyman Şahiner’in "Hatıralarda Bediüzzaman" (s. 188) adlı menkıbeler kitabından aktarmış.

Haydi gelin bu ortamda demokrasiden, özgürlüklerden ve insan haklarından konuşalım, isterseniz. Böyle bir ortamda yetişen babayiğitler elbette seçimlerde aldıkları oyu hukuk devletini çiğnemek için kullanacaklardır. Yargı karşısında kendilerini Kuran ayetleriyle savunacaklardır.

YAZMIŞ AMA YANMIŞ!

Mustafa Yıldırım’ın kitabını ağzım bir karış açık hayretler içinde okuyorum: Said Nursi (Kürdi) kendi ağzından yazılan özyaşamöyküsünde, yirmi yıllık eğitimi üç ayda tamamladığını söylemektedir (s. 11). Said Nursi beş günde inorganik kimyayı öğrenip bir öğretmeni yenmiştir. Prof. Dr. Şerif Mardin, Said Nursi’nin bir cebir kitabı yazmış olduğunu ileri sürer (s. 20); ancak Süleyman Şahiner ortada olmayan kitabın bir yangında yok olduğunu belirtir.

Said Nursi kendi ağzından yazılan kitapta tarih, coğrafya, riyaziyat, jeoloji, fizik, kimya, astronomi, felsefe ilimlerinin esaslarını elde etmiştir. Nasıl elde etmiştir belli değil! Kendi iddiasına göre 80-90 kitabı üç ayda ezberlemiştir. Said Nursi her ezberden sonra bir öğretmenle karşılaşır ve münazarada onu yener(!).

MİLİTAN SAİD KÜRDİ

Said Nursi (Kürdi), bir İslamcılık ve Kürtçülük militanıdır. İslamcılar ona "Nursi" Kürtçüler ise "Kürdi" derler. Kürt Teali Cemiyeti’nin kurucularından, Şeyh Said ve isyanının destekçilerindendir. Kurduğu Nurculuk olarak bilenen İslami-Kürdi hareket 1950’den itibaren bir kanser gibi Türkiye’yi sarmaya başlamış ve Fethullahçılık olarak bilinen "Yeni Nurculuk" ile dünyaya açılmıştır. Şu anda ülkeyi kanser gibi kemirmektedir!

Okuma yazma bilmediğini ileri süren ve kitaplarını şakirtlerine söyleyerek yazdıran Said Nursi’nin, okuduklarımdan öğrendiğime göre, bir peygamber yöntemi kullandığını söyleyebilirim. Rüyalar görmekte, açıkça söylemese de rüyalarında Allah ile konuştuğunu ileri sürmektedir; Hz. Muhammed sık sık rüyalarına girer ve talimatlar verir.

"İki düş görerek önemli görevler üstlenen Said-i Kürdi, kendi anlatımına göre ilk kerametini de Bitlis yolunda gösterir: Elleri kelepçelidir. Abdest almak ister. Ancak kelepçeler kendiliğinden açılır." (S. 19)

Said Nursi mehdilik, peygamberlik iddiasındadır. Bu imalat ve inşaatı bizzat kendisi yönetmiş ve kendisine Cemal Kutay, Necmettin Şahiner, Rohat ve Prof. Dr. Şerif Mardin kitaplarıyla kalfalık etmişlerdir. Fethullah Gülen de Said Nursi yöntemi kullanmakta ve adım adım onu taklit etmektedir. ABD’nin önderliğinde Kemalizm, Komünizm ve Masonluk’a karşı cihat açmış olan yapıntı mehdi Said Nursi’nin başarılı olmadığını kimse söyleyemez. ABD, kendisi tarafından yazılmış olan bir kullanım klavuzuna uygun olarak Said Nursi’yi kullanmış, şimdi onun bir klonu olan Fethullah Gülen’i tepe tepe kullanmaktadır.

_________

________

_______

______

_____

____

___

__

_

Özdemir İnce / Hürriyet...

Gönderi tarihi:

İnsan mucizelere inanmayı huy edinmişse bu huyunu mezara kadar taşıyacaktır.Ben nurcuların ağzından,Fethullah Gülen'in çay içtiği bardağa ağızlarını sürünce onun gibi güçlü bir hatip ve efsunlu birer zat olacaklarına inandıklarını ve bunların mutfağa gidip gidip o bardakta kalan çayı içtiklerini de dinledim zamanında.Tabi hurafe denen şeyin sınırı yoktur.Onlar için dini en ufak şekilde eleştirenin dahi ismi komünisttir.Halen 80 öncesi hıncı yaşar içlerinde.Bazıları çevrelerinde yanıltıcı izlenimler oluşturmak için ülkücüler gibi kafa tokuştururlar.

Askerdeyken sürekli 2 erin gelip bana Tayyip Erdoğan'ın mehdi,Atatürk'ün ise deccalın ta kendisi olduğunu büyük bir kararlılık ve heyecanla anlattıklarını unutamıyorum.Özellikle belirteyim,ülkemizin nispeten cahil kalmış bölgelerinden değildi bu kişiler.Nurcular arasında da büyük kişilik Atatürk için (bunu duyduğum için hala utanç içindeyim) Öküz Aleyhisselam sıfatının kullanıldığına şahit oldum.(Bunu kesinlikle genelleme yapmadan yazıyorum,nurcular arasında çok zeki,dürüst ve çalışkan kişiler de tanıdım.)

Nurcuların şakirtlerini özellikle Astsubay Okullarına sokma girişimleri de birçok kişi tarafından bilinir.(Genelde bu şakirtlerin aileleri hariç.)

Durum böyle olunca yazacağınız ve söyleyeceğiniz,ortaya çıkaracağınız gerçekler üst ve alt kademedeki bazıları için doğal olarak son derece tahrik edici olacaktır.Belki ülkenin nasıl bir tehdit altında olduğunu çıplak bir şekilde görenlerin çabaları,bu hurafecilerin kendi uydurdukları hurafelerden daha çok medet ummalarına ve onlara sarılmalarına neden olmaktadır.Bilimsel olduğunu iddia ettikleri ve içinde özellikle Arapça-Farsça sözcük doldurulmuş olan dergileri,futbol liglerine adını veren bankaları ve lojistik sektörü dahil birçok sektörde yapılanmış ve güçlenmiş şirketleriyle cumhuriyet içinde bir anti-cumhuriyet olarak artık saklayacak bir tarafları dahi kalmamıştır.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
MEHDİ YARATMA SANATI VE KULLANMA KILAVUZU

SAİD Nursi?nin çınar ağacına elde çay bardağı sokakta yürür gibi çıktığına inanan büyük bir kara kalabalık var bu ülkede. Bu gerçek mucizeyi (!) Mustafa Yıldırım?ın "Meczup Yaratmak" (Ulus Dağı Yayınları, s. 119) kitabından öğreniyoruz. Mustafa Yıldırım da bu peygamber mucizesini Bediüzzaman?ın şakirtlerinden Süleyman Şahiner?in "Hatıralarda Bediüzzaman" (s. 188) adlı menkıbeler kitabından aktarmış.

.

.

.

__

_

Özdemir İnce / Hürriyet...

1. Bediüzzaman okuma yazma bilmediğini söylememiştir.

İslam aleminde ki en büyük tefsir Külliyatı olan Risalei Nur Külliyatını telif etmiş olması bu na bizzat delildir.

Lakin kendisi bizzat, yazmak sureti ile de talebelerine yazdırmak sureti ile de Bu Eser leri Alemi İslam a kazandırmıştır.

2. Bediüzzaman hiçbir yer de hiçbir zaman hiçbir şekilde ben Mehdi yim dememiştir.

( bunu ispatlayabilen yada ispatlayabilecek kimse yoktur,ve çıkmamıştır.)

3. Bediüzzaman kesinlikle Peygamber lik iddaa etmemiştir.

(buna en büyük delil bizzat telif ettiği eserlerinde , HZ MUHAMMED i tasdik takdir ve tespit ediyor,

ve O nun Alemler in Efendi si olduğunu yüzlerce binlerce kere tekrar etmiş olmasıdır.

Sizi O nun eserlerini bir kere dahi okumadan (yazdıklarınızdan kolayca bu anlışılıyor), O na iftira da bulunmak tan

Hatta adını anmaktan, yine O nun 6 kıtada mevcut bulunan 10 Milyon u aşkın Talebesi nden sadece biri olmam münasebeti ile ,

ve insanlık adına, men ediyorum.

Saygılarımla.Doğan Gülbudak

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.