Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
ben AKP için "Laiklik karşıtı eylem olmadı" demiyorum

demiyorsunuz madem, mesele yok. Demek laiklik karşıtı eylem olmuş...

Gönderi tarihi:

AKP; laiklik karşıtı eylem olmamıştır.

Bu nasıl cümle. AKP, laiklik karşıtı eylem olmuştur...Böyle saçma bir cümle olur mu? Bir, parti bazı eylemlerin odağı olduğu faraziyesinden hareketle kapatılmaya çalışıyor. Partinin kendisi eylem olmuyor. Hem, parti nasıl eylem olur...

Yani, yazdığınız metne karşı çıkarken ben, anlamın veya anlatılmak istenene uygun bir cümle bulunmamasının dalgasını geçiyordum...

Demek istediğiniz AKP, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmamıştır deyin de tartışalımdı ama bu anlamı barındıracak bir cümle kurmamıştınız ve bu yüzden ben o cümlenizi baz alarak birazcık tariz yapmaya kalkmıştım...

Eee, insan bunu da anlamayabiliyor bazen...Neyse, ehemmiyeti yok...

Benim, birşeyi söylememem başka birşeyi söylediğim anlamına gelmez. Mesela; DTP'nin kapatılması hakkında konuşmamam, birşey söylememem iyiki DTP için kapatma davası açıldı dediğim anlamına gelmez...

Kendinize iyi bakın...

selamlar...

Gönderi tarihi:
Bu nasıl cümle. AKP, laiklik karşıtı eylem olmuştur...Böyle saçma bir cümle olur mu?

Sayın arkadaşım, siz rüya mı görüyorsunuz hayal mi? Benim cümlemi aynen alıntılıyorum:

AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur ve kapatılması gerekiyor. Budur! "Laiklik karşıtı eylem olmadı" deyin de öyle tartışalım...

Cümle bu. AKP yi önceki cümleden alıp öbür cümlenin başına aktaran sizsiniz. Saçma cümle kurmakla suçlayan da siz! Nasıl oluyor bu iş?

Gönderi tarihi:
Sayın arkadaşım, siz rüya mı görüyorsunuz hayal mi? Benim cümlemi aynen alıntılıyorum:

AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur ve kapatılması gerekiyor. Budur! "Laiklik karşıtı eylem olmadı" deyin de öyle tartışalım...

Cümle bu. AKP yi önceki cümleden alıp öbür cümlenin başına aktaran sizsiniz. Saçma cümle kurmakla suçlayan da siz! Nasıl oluyor bu iş?

Yukardaki gibi oluyor.

ALINTI(karabekir @ 04-03-2008, 13:31) Geri Git Bul

ben AKP için "Laiklik karşıtı eylem olmadı" demiyorum

Burası, yanlış anlamada önem arzeden metnin bir kısmı...

Bir parti bazı eylemlerin odağı olmakla suçlanıyor. Siz de diyorsunuz ki; laiklik karşıtı eylem olmadı. Önce AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur deyip, arkasından laiklik karşıtı eylem olmadı deyin de tartışalım dediğinizde ben sanırım yanlış anlayarak özne yoğunluklu düşündüm.

AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu için kapatılmalıdır cümlesini laiklik karşıtı eylem olmadı diye tamamlayınca özneye yöneldim ben de...Zaten, bundan önceki cevabınızı verdiğiniz yazıda da o sebeple belirtmiştim.

Yani soru şuydu. AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur veya olmamıştır. Laiklik karşıtı eylem olmadı mı diyorsunuz. O zaman özneyi mecburen düşünüyorsunuz böylesi bir durumda da sorunun 2.ci kısmı saçma oluyor. Yani; 1. cümleniz: AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur ise 2. ci cümlenizin; Siz aksini iddia ediyorsanız, AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmamıştır deyin olabilirdi. Böyle bir yazı yazmadığınız ve "Laiklik karşıtı eylem olmadı" diye yazdığınız için, yanlış anlayarak, dalga geçmeye çalışmışım. Yani birinci cümle ile ikinci cümle tam örtüşmediği için biraz sorun yaşadık...

Bu anlama üzerinden de devam ediyordum...Hasılı insanların birbirini yanlış anlaması için en 9 ihtimal vardır diyen haklıymış...Yanlış anlamışım özür diliyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.