Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Herkese iyi seneler diliyorum. Ben bu foruma yeni kayıt oldum bu yuzden diger tartısmalara katılmak istiyorum ama sizlerin belli bir gecmisiniz oldugunu dusunerek simdiden diger tartısmalara eklemlenmek icin erken oldugunu dusunuyorum. Bu yuzden yeni bir baslık acma ve bu baslıkta sizlerle fikirlerimi paylasmak ve sizlerle tartısmak istiyorum. Fikirlerini paylasacak arkadaslara simdiden tesekkurler... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 hoşgeldin, tartışmalara eklenmek için eski olmana gerek yok, yeni gelen arkadaşlarda hemen ekleniyorlar öyle yadırgama falan olmaz. birde dostum, açtığın topiğin başlığındaki soru yada konu hakkında önce sen yorum yaparsan, sağlıklı bişr topic ve tartışmalar olur. tekrar hoşgeldin. Alıntı
Φ Kedim_7_beni Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Herkese iyi seneler diliyorum. Ben bu foruma yeni kayıt oldum bu yuzden diger tartısmalara katılmak istiyorum ama sizlerin belli bir gecmisiniz oldugunu dusunerek simdiden diger tartısmalara eklemlenmek icin erken oldugunu dusunuyorum. Bu yuzden yeni bir baslık acma ve bu baslıkta sizlerle fikirlerimi paylasmak ve sizlerle tartısmak istiyorum. Fikirlerini paylasacak arkadaslara simdiden tesekkurler... hoş geldin.. dediği gibi sen paylaş bi şeyler yap yorumunu bizde devamını getirelim Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Öncelikle tesekkür ederim. Bu soruyu sormak için aslında bu soruya evet cevabını en bastan vermiş olmak gerekiyor. Evet bu günden bakınca 2006 ve önümüzde ki dönem solun hareket alanının genişlediği bir dönem olacaktır. Buradan solun kesinkes bir güç kazanımıyla çıkacagının bir garantisi olmadığını baştan belirtmeliyim. Ancak uluslararası konjonktur ve türkiyenin iç dinamiklerini bir arada değerlendirmeye kalkarsak birincisi emperyalizmin önemli ölcüde yapısal ve siyasal sorunlarla karşıkarşıya bulunduğunu saptayabiliriz. Özellikle Irak direnişi ve latinamerikada yasanan siyasal dönşümler aynı zamanda AB ülkelerinde yasanan surecler(anayasa referandumu,fransada ki göcmen kalkısması, ve AB içindeki önemli ülkeler arasında ki siyasi ve iktisadı cıkar catısmaları) emperyalizmin 1990 yılından itibaren uygulamaya basladıgı saldırgan politikaların sınırına dayandıgımıza dair veriler sunuyor. Bunun dısında türkiyede yasanan sürece baktığımızda AB ile entegre adının verilen ancak ülkenin butun egemenlik haklarının brüksele devredildigi bu surece bir de kuzey ırakta ki kürt devleti ve türkiyede ki kürt sorunu temalarını eklersek ki bu sürecte artık türkiye cumhuriyetinin kırmızı cizgilerinin ortadan kalktıgı görülecektir ülkede bir yönetim krizi ortaya cıkmak üzeredir. Aynı zamanda burjuva aktörlerin iç uyumunun da gittikçe azaldığını tespit etmek yanlış olmayacaktır. İşin bu boyutlarına bakıldıgında solun önünün acılabilecegi dahası halk kitlelerinin burjuva ideolojisinden koparılabilecegi bir süreci tespit etmekle iş bitmiyor. Bu surecte solun onunun acıldıgını tespit ettikten sonra sol bu acılan kanalı ne ile doldurabirilir sorusuna da bakmak gerekiyor. İzninizle bu konudaki görüşlerimide ''solun onunun acılıp acılmadıgına'' dair yapılacak tartısmanın olgunlasması ile birlikte sizlerle paylasayım Alıntı
Φ Bozo Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Türkiye'de solun önü açılıyor mu açılmıyor mu bunu kestiremiyorum ama Türkiye'de solun da sağın da önünü açan da kapayan da ABD'dir.Duruma göre hangi kanat onun çıkarlarına zarar vermezse onun önünü açar.Bana göre solun emperyalizm karşıtı görüşlerindeki yoğunluğu ABD'nin hiç de işine gelmeyeceğinden(Güney Amerika ülkeleri gibi)ABD sağı yükseltir.Tıpkı orta Asya ülkelerinde Rus yanlısı yöneticileri özgürlük demokrasi kavramlarıyla halkı ayaklandırıp devrimlerle yönetimden uzaklaştırarak ABD yanlısı yöneticileri başa geçirdiği gibi. Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 bu konuda söyleyecegim ilk şey şudur ki türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. 2.si ise türkiyede anti emperyalist anti kapitalist bir sol dalganın yükselmesi abd nin hiç bir zaman isine gelecek birseymis gibi görünmemektedir. 3. sü abd nin dönemsel olarak türkiyede sağı guclendirebilecegi yasanmıs orneklerde görülmüştür ama bence bu gun turkiyede sağın yükselmesi diye bir durum söz konusu değildir. eger sağın yükselmesinden abd karsıtı olmayan ab karsıtı olmayan emekci halkı kucaklamayan bir yükselisten bahsediyorsak bu yukselis ancak ve ancak solun yukselisiyle mümkündür. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 ya aslında dünyada bir yasa vardır ABD sağı çok sever, ve hep onu kullanmıştır, Türkiyede ABD altıncı filosunu protesto eden ve abd li denizcileri dolmabahçeden denize atan gençlerin üstüne kanlı pazarda, baltalarla satırlarla saldıranların, neye ve kime hizmet ettiği ortadadır. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 abi ne zaman yolu açık olduki şimdide olsun.......ben demokrat laik bir görüş savunuyorum diyorsun anında dinsiz damgası yiyorsun....yok ben müslümanın diyorsun anında şeriatçi damgası yiyorsun...ben düşüncemi özgürce ifade edemiyorsam demek ki hiç bir şeyin önü açık değil....ama gönül isterki solun önü açık olsun..... sewgiler.... Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Ama bu yazdıklarınız ciddi bir siyasi analiz değil bi miktar dert yanma yakarma banakalırsa siz sadece olumsuzluklarla ilgileniyorsunuz örnegin olanakların neler olduguna dair kafa yormuyorsunuz örnegin önümüzde ki dönemde ülkemizin bagımsızlıgını tamamen brüksele devretmesi söz konusu türkiye burjuvazisi bu konuda adımlar attı simdi ornegin bu durum sola alan acmıyor mu türkiye kürt meselesinde donusu olmayan bir yola giriyor ornegin turkiyede barzani yi destekleyen bir obek cıkıyor ve ulkeyi bolme projesinden bahsediyor bunu soyledigi yer siyaset meydanı ve bu adam a herhangi bir tutuklama falan uygulanmıyor neden cunku arkasında abd var barzaninin cıkıp ta kürt halkına akp yi destekleyin demesinden anlıyoruz ki bu planda akp de var. Aslında bu planda mhp si de var chp side var butun burjuva kurumlar var . Ornegin bu ülkede iki ulusun milliyetciligi vardır turk milliyetciligi ve kürt milliyetciligi ve ikiside halkımız arasında bölücülük tohumları ekmistir. Örnegin bu sürecte bu iki halkı yanyana getirecek olgu nedir? Cok acık ki bu iki halkın cıkarları aynıdır. Ama örnegin barzaniye yamanmak cözüm olabilir mi kürtler icin, AB ye girmek bir cözüm olarak görülebilir mi fransada olanlar icin ABD ile birlikte bir savasa dogru yelken acılıyor bu savas halkımız icin bir cözüm olabilir mi. Simdi öyle görülüyor ki sıra bize geliyor ve bu kes ruzgarımız ister istemez cok guclu olacak onemli olan bu süreci değerlendirecek bir devrimci siyasal hat örmek oluyor. Bu hatta bana kalırsa birileri tarafından insaa edilmeye basladı. Simdi yıllarını bu is olmaz kimse bizi anlamıyor diye yakınan arkadasların bu ruh halinden kurtulmaları gerekiyor. Kimse bizi anlamıyorsa anlatmayı bilmedigimizden dir o halkın icinde yasamadıgımızdan dertlerin ne oldugunu görmedigimizden dir. Ama bu gun halkımız derdini acık acık anlatıyor. Halkımız ab ye karsıkonum almaya basladı bile. Artık AB cesitli küfürlerle anılmaya baslar oldu halk arasında ve abd ye karsı alınan tavrı anlatmama luzumvarmı son anketlerde abd karsıtlı %86 idi. Bu demekk oluyor ki halkımız artık bagımsızlıgını istiyor bağımlılık zincirinden kurtulmak istiyor.Ve kendisine bir öncü arıyor. Bizim gibi halk icinde okuyan kücük bir grubada halka yol göstermek görevi düsüyor. Önümüzde ki dönemde bu görevimizi yerine getirdigimiz oranda solun güclenecegini görecegiz yakındıgımız bu toplumun degismeye basladıgını görecegiz. Cok gevezelik ettim umarım bundan sonra yazılan yazılar analizlere dayalı olur öteki türlü bir cümlelik yazılara cevap vermek istemiyorum. Cünkü cok zevkli olmuyor. Bu isin nasıl olacagını tartısmak daha zevkli olacaktır Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 buyur canım sen önden diren biz arkadan sana yetişiriz........bizim davamız içimizde......gerektiğinde dışa yansıtmasınıda biliriz...... saygılar.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Türkiye'de solun önünün açılabilmesi için önce bazı konularda adım atması gerekir. aslıdna bazı hastalıklardan kurtulması gerekir. bir ülke düşünün o ülkede solun yıllarca ülkenin en önemli konularından birinde net bir tavrının olmadığını düşünün nedir bu konu PKK. bu konuda ben solda açıkçası yıllardır net bir tavır görmedim. O örgüt hakkında teorik saptamalar yapmak başka bir şeydir, ona karşı tavır almak ya da desteklemek başka şeylerdir. neticede sol ideolojisinin yanında pratiğiyle var oalbilecek bir şeydir. Anlamakta güçlük çekersiniz, amerikancı bir örgütle bir komünistin aynı miting alanında olmasını. Yada ne bileyim mesela özelleştirmeye karşı düzenlediğiniz bir mitinge çağırdığınız işçinin yanı başında saatlerce Apo için slogan atıldığı zaman bir daha size destek verip vermiyeceğini. ikinci flu olan nokta şöyel anlatayım bayrak konusu, bir ülkenin sol hareketi yada komünsit partisinin o ülkenin bayrağıyla arasında ne gibi bir soğukluk oalbilir ki. neticede bayraklar sistemin değil ulusun sembolleridir. O ulusun bir arada yaşamasını sembolize ederler. dahası solun düzenlediği mitinglerde etrafta bol bol kürt bayrağı görürken türk bayrağı taşıyanlara hainler demek ( ki böyle olanları vardır ben genellemenin sakatlığından bahsediyorum) anlaşılamaz bir mantık. ya da bir eyleminde türk bayrağı taşıdığı için kendi içinde tartışma çıkan komünist yapılar olur mu. başka bir başlık Kıbrıs konusu, bu konuda solun özellikle her yıl bir başka tavrı vardır. insanalr salt ekonomik gerçeklerle harekete geçmezler. şunu söyliyeyim ki bu ülkede çalışan herkes sömürüldüğünün farkındadır. buna kimsenin şüphesi olmasın. herkes ne durumda olduğununda farkındadır. insanlara bunu hatırlatarak bir şeyler yapmaya çalışmanın pek bir faydasıda yoktur. AB konusunda solun gösterdiği tavır güzeldir nettir, desteklidir, alt yapı sahibidir. fakat ülkenin bir çok yakıcı insanların gündemindeo lan konuda solun bir net tavır yoksunluğu vardır. Alıntı
Φ SaNTo Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Türkiye'de solun önü açılıyor mu ? Kimle açılacak ? Solun yüzyıllık liderleriyle mi Dedemle ben, aynı liderleri gördük solun başında. Bir defa sol Türkiye'de "yüzyıllık yalnızlık" romanı gibi yalnızdır. Sol, önünün açılmasını "sağdan" beklemektedir. Sol, kendini ifadeden yoksun olmuştur. Sol, dinci yanında en dinci, milliyetçi yanında, en milliyetçi gözükecek kadar tutarsızdır. Sol, tutucudur. Sol, ekonomide statükocudur. Sol, militerdir. Zaten, Türkiye "sol hareketini" kitaplardan okuyor. Bir Mihri Belli vardır. Bir de efsanevi "Çetin Altan" dönemi TİP hareketi. Onun dışı sol haraket ben bilmiyorum.. SaNTo... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 santo anladığım kadarıyla senin bü ülke hakkında bilmediğin çok eşy var. Mesela dönemin MHP li iç işleri bakanı Yaşar Okuyanîn verdiği rakamla 500.000 üyeye sahip TKP vardır. 500.000 kişiyle taksim meydanında bir mayıs kutlayan bir sol vardır. 15-16 haziran günlerinde sokağın fiili iktidarını eline al bir işçi hareketi DİSK vardır, Türkiyenin en ücra köyleridne bile taraftarları olan dev-yol vardır. dedim ya senin türkiye tarihi hakkıdna bilmediğin baya şey var anladığım kadarıyla. sol zamanında kendini çok güzel anlatmış ve kitlelerle buluşmuştur. Sol türkiyede kendi kendien gerilememiştir. 12 eylül gibi bir darbe neticesidir bu. bu darbeye rağmen doksanlardan itibaren yine yükselme evresine girmiştir. sokaklarda okullarda bir güç halien gelmiştir. yine sorunalr yaşamıştır ama onun kitlelerle olan bağı senin sandığın gibi değildir. anadolu tuhaf bir coğrafyadır bir günü bir gününü tutmaz. Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Öncelikel cyrano ya tesekkür etmek istiyorum. Ve elestirilerine kimi cevaplar vermek istiyorum. Birincisi pkk meselesine parmak basmıs. Kendisi pkk yi nasıl degerlendirdigine dair cok fazla acıklamada bulunmamıs ama turkiyede solun pkk ye karsı tavır almadıgından bahsetmiş. Önemli bir sey var bana kalırsa pkk uzunca bir müddet kürt halkının sözcusu konumunda bulunmus bir orguttur ve neresinden bakarsanız bakın ulkede bir savas yasanmıstır. Simdi türkiye solunda acıkca ve dupeduz pkk nin pesine takılan orgutler turkiye solunda olmustur. Örnegin su an bir partide genel baskanlıgı yapan bir kisi hakkında uzunca bir müddet pkk destekcisi oldugu konusunda kapmanyalar düzenlenmis aynı genel baskan gerilla kamplarına gitmis burada pkk baskanıyla görüsmüstür. Buna benzer örnekler yasanmıstır türkiyede ancak kisisel kanaatim önümüzdeki dönemde pkk den cok daha önemli bir aktör le ugrasmak yararlı olacaktır bu da barzanidir. Bu gun pkk nin uluslararası siyasal güclerin kontrol altında oldugunu kimse reddemez bu gun gibi asikardır ancak pkk türkiye siyasetinde artık önemsizlesmektedir. Bu gun artık birzat barzani bir projesi olan arkasında abd nin müthis bir destegi olan bir lider olarak türkiyenin de bir siyasi aktörü olmaya baslamıstır türkiye televizyonlarından halka mesajlar vermeye baslamıstır. Cok kısa zamanda bir türkiye ziyareti yapacagını da bilmeyen yoktur. Bu acıdan cyrano nun pkk ile ugrasılması gerektigi tezi yerine gelisen surecte kılıcları kusanıp top yekun abd ve ab projeleriyle hesaplasılması gerektigini düsünüyorum ve elbette kürt halkı ile türk halkının birlikte bir mücadele gelistirmesi gerektigini düsünüyorum. Bu sürecte dedigim gibi pkk önemsizlesmistir ve elbette türkiye solunun yanyana gelemeyecegi bir örgüttür. Bildigim kadarıyla cok kucuk bir sol cevre dısında hiç bir sol yapının yada partinin bu siyasal hareketle yanyana gelme cabası bulunmamaktadır. Netice itibariyle gelecegini ab projesinde görenler abd ile isbirligi yapanlara karsı siyasal olarak da tavır gelistirmek yerinde olacaktır. kürt halkına kurtulusun abd de yada ab de olmadıgı anlatılmalı ve bu orgutun bolge halkı uzerinde ki etkisi kırılmalıdır netice itibari ile bugun kürt halkı ve türk halkının cıkarları herzaman ki gibi birlikte mücadele etmektedir. Ama basta da belirttigim gibi temel aktör artık barzanidir türkiyenin bölünmesi senaryaso artık daha guclu bir sekilde canlandırılmakta bu kez bu projenin arkasında bizzat abd varlıgını gizlemeden durmaktadır. Ve türkiyenin bölünmesi konusunda bir fırtına yaklasmaktadır. İşin bir yanı da artık türkiyenin bölünmesi türkiye icinden türkyede ki geleneksel liberal cizgi içinde kanıksanmıs ve hatta olumlanmaya baslamıstır kisisel kannatim türkiye geriye dönüsü olmayan bir yola sokulmaktadır. İkinci elestirisi bayrak meselesidir. Bu konuda ki hassasiyeti anlayısla karsılıyorum ancak burada uyanık olmak gerektigini düsünüyorum. Cyrano nun cizmis oldugu tablo dogruları kısmen resmediyor. Ancek bazı seyleri gözden kacırmamak gerekir bence türkiye solu o bayragı 68 deki mücadelesinde bagımsızlık mücadelesinin bir simgesi olarak eline gecirmistir cok acıkki bu bayrak bu dönemde mücadelenin simgelerinden birisi olmustur ancak daha sonra gelisen 12 mart sureciyle birlikte bir ic muhasebe yapılmıs ve bu bayragı karsı devrimci güclere terketmistir. Bu sürecin üzerine bir de 12 eylül karanlıgı coktugunde solculara ülke bayragımız bir iskence aracı olarak algılatılmıstır. Sol bu bayragı tekrar karsı devrimcilerinden almalıdır bunun isaretleri vardır bunun isaretleri bayragı eline alıp eylemlere gitmekte değil ülkemizde bagımsızlık mücadelesinin yeniden ivme kazanmaya baslaması ile ilintilidir. Ve kisisel kanaatim odur ki bu bayrak yeniden türk ve kürt emekcilerinin bagımsızlık mucadelesinde kazanacakları bir silah olarak ele gecirelecektir. Bunun onune 12 eylul doneminden kalma hassasiyetler gecemeyecektir. Çünkü daha öncede vurguladıgım gibi ülkede yeni bir dönem acılıyor ve türkiye solu yada aynı analam gelmek üzere halkımız dönüsü olmayan bir yola sürüklenektedir ve halkımız bü gün mücadele etmeye dünden daha fazla mecburdur ve isin ilginc yanı bu mecburiyetin bilincine varması o kadar da zor olmamaktadır. Ve halkımızın yeniden mucadele sahnesinde yerini alacagı bu dönemde bayragımız da yerini alacaktır. Zaten su an türkiye burjuvazisi bu ülkenin egemenlik haklarından vazgecmistir bu demek oluyor ki eger bayrak egemenligin bir sembolu ise ve bu ülkenin egemenligine emekci halkımız sahip cıkacaksa bu bayrak elinde olacaktır zaten. Onun dısında fasistlerin bu bayragı elinde tutmaları bisey ifade etmemektedir. Onların kökü abd de belcikada ki nato merkezlerinde dir o bayrak onların elinde esaretin semboludur ama emekci halkımızın mucadelesinde bagımsızlıgın sembolu olacaktır. Son olarak made in turkey rumuzlu arkadasımız zamanı gelince yerini alacagını söylemis bende kendisine sormadan edemiyorum hala neyi bekliyoruz. yada daha baska neyi kaybetmemiz gerekiyor ülkemizi mi? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Türkiye nin önemli çarkları AKP ye karşı bu aralar milliyetçiliği kullanıyor... AB de milliyetçi akımlar cazip olmaya başladı... ABD ve Bush yönetimi hakkında bir şey söyleme gereği bile duymuyorum... VE her şey karşıtıyla olacaksa solda da bir hareketlenme beklenebilir... Ancak bu solun egemenliği olamaz... Çünkü sağ etki;sol tepkidir... Bu kısır döngü kıyamete kadar gider... Yer yer böyle akımların artması ise bana göre yeni bir karnavalın habercisidir... Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Ali solun bir tepki hareketi oldugunu soylemis ancak turkiye de siyasal mücadele yuruten ilk sol hareketler e bakarsanız ki sol bir tepki hareketi olarak degil tamda devrimler cagının basladıgı dönemde bir iktidar odagı olarak turkiyede siyasal mucadeleye atılmıstır. Bunun dısında turkiyede belli bir sagcı gelenek oldugu dogrudur. Bu ülkede tepki hareketi olmanın sınırları oldugu da dogrudur. Türkiyede ''muhallif '' hareketlerin kazanma sansı hiç olmamıstır kisisel kanaatim olmayacaktır. Butun bu veriler ısıgında sağlıklı bir degerlendir yapmaya kalkarsak turkiyede olası bir sol yukselisin iktidarı istemesi gerekmektedir ve bunun icin bir programa ve insanları aynı zamanda programına da orgutlemelidir... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Türkiye nin katı çarkları var... Fazla ileri gideceğim belki ama şu an Türkiyede tam manasıyla solu AKP temsil ediyor... Tabi sizler de sol deyince dinsizliği ve komünizmi anlamıyorsanız... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 sol denilince alio senin neyi anladığını merak ettim, şöyle ciddiye alınacak şeyler yazsak forum ortamında. Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Tabii yani akp kapitalizmi hiç istemedi abd nin kölesi hiç olmadı ab kapıların da hiç sürtmedi iscileri memurları hiç asagılamadı aslında haklısın akp aslında sağ görünümlü bir sol parti Umarım allah da seni gldürür Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Roma senatosunda yöneticiye yakın olanlar sağ tarafta otururmuş... Sağdan sola yakınlık azalırmış... Sağ-sol da bununla alakalı bir şey... O zaman sağ varolan baskınların oluşturduğu bir şey... Sol ise onlara yakın durmayan kesim... Şimdi değerlendirme yaparsanız daha mantıklı gelecektir... Sol Komünizm değildir ki kapitalizme bakış açısından yola çıkalım... Lütfen aynı şeyleri tekrarlatıp durmayın... Forumda yazılanların ne olduğunu tam olarak anlamadan onların ciddiye alınırlığı hakkında yorum yapmayın... Siz kavramları hapettiyseniz bu beni ilgilendirmez... Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Bi yasıma daha girdim Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Sağ nasıl faşizmle ;faşizm nasıl nazizmle sınırlandırılamazsa; sol da komünizmle sınırlandırılamaz... Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Kimse kusura bakmasın ama anti kapitalist olmayan solun sagdan bir farkı olmadıgı bu gun fun gibi asikardır bana kalırsa bu gun chp ye sol bir parti demek gereksiz hatta sacmadır ve elbette ki sağ ile sol programatik olarak ayrılacaktır baska ayrım referansı bulunmamaktadır. Bi taraf kapitalizm icin yanyana gelirken solcular da kapitalizme karsı sosyalizm programıyla yanyana gelecektir Gayrısı yalandır. Hemde yıllardır isci sınıfına ve halkımıza söylenen bir yalan. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Sağ nasıl faşizmle ;faşizm nasıl nazizmle sınırlandırılamazsa; sol da komünizmle sınırlandırılamaz... bu cümleden bişi anlayan varsa nolur bana açıklasın.... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 bu cümleden bişi anlayan varsa nolur bana açıklasın.... Güzel arkadaşım... Başından itibaren tüm yazıları oku sonra anlamadım de... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.