Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 17 yıl Bir makalede okumuştum.Kadın ve erkek arasındaki en ideal ilişki ;''arkadaşlıktan bir adım ilerde, sevgiliden bir adım geride'' olanmış.Yaptıkları bilimsel araştırma ve anketler sonucu bu yargıya varmışlar.Böylelikle ilişkiyi başladığı andan itibaren yıpratan olgulardan-başta kıskançlık olmak üzere-uzak duruluyormuş.Evlilikleri ve birliktelikleri yıpratan öfke, bencillik, paylaşım ve empati eksikliği,anlayış ve hoşgörüsüzlük ve daha bunlar gibi eklenebilecek daha nice faktörlerin olduğunu düşünürsek, kulağa oldukşa hoş geliyor.Ne ki; pratikte uygulanabilir mi acaba.. Böyle bir ilişkiyi düşünün.Arkadaştan bir adım ötesi nasıl olacak acaba.Birlikte mi yaşanacak..Eve yorgun geldiğinizde sırtınıza masaj yapmasını , ya da banyoda sizi sabunlamasını isteyebilecek misiniz ondan..Seks olacak mı aranızda.Ya da sadece sinema , tiyatro mu gezilecek birlikte.Günün birinde siz ya da o, gönlün kaydığı birini koluna takıp geldiğinde, içiniz acımayacak mı.Nasıl olsa sevgili değiliz, ne yaparsa yapsın mı diyeceksiniz.Aynı odada mı uyuyacaksınız, ya da oda veya evleriniz ayrı mı olacak..O makalede bütün bunlara açıklık getirilmiyordu.Gününüz aydın olsun..(Not:Klavyemin soru işareti tuşu basmıyor.Bunun için affınıza sığınıyorum)Nicleno 04.10.2007 SİDE Yukarıdaki mesajı beş ay kadar önce üye sayısı birkaç yüz bin olan bir foruma göndermiştim.Bir allahın kulu da yorum yazmamıştı.Umarım burada ilgi görür.
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2008 17 yıl Aslinda felsefe olarak dogru bence.Arkadas kadar yakin,sirdas ve yüz göz olmayacak lackalasmayacak bir iliski yöntemi gibi görünüyor.Ama uygulamak istenirse sanirim biraz zor,cünkü biz insanogullari özellikle türkler olarak cok severiz kenetlenmeyi mesafesiz yasamayi iliskimizi...
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2008 17 yıl Bana göre de böyle.Bir ilişki de bence önce arkadaş olabilmeyi başarmak gerekiyor.Böylelikle ilişkiler daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.Arkadaş olarak tanıdığımız zaman insanları ,galiba daha kolay tanıma şansı buluyoruz.Aşk ta sanırım bazı şeyler gizleniyor karşındaki insana kendini beğendirme kaygıları oluşuyor.Arkadaşlığın bir adım ötesine geçildiğinde de yeterince tanımış olmaktan dolayı yukarda belirtilen "kıskançlık,empati ve paylaşım eksikliği,bencillik" gibi insanı yıpratan şeyleri ,yaşama şansı da daha az olur diye düşünüyorum.Tabiki bunu başarabilenler için.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.