Zıplanacak içerik

Yasanın içeriğini biliyormusunuz? 9 üye oy verdi

1. 1. Çıkacak genel sağlık sigortasına tepkiniz nasıl?

• Evet
      1
    • Hayır
      8
    • Çekimserim
      0

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

AKP hükümeti tarafından çıkarılacak olan sosyal sigortalar yasasına tepkiniz ne yönde?

Yasanın içeriğini biliyormusunuz?

Onayladığınız seçeneğin nedenini belirtebilirmisiniz?

Teşekürler.

Gönderi tarihi:

Anketin ilgi görmemesinin nedenini, hazırlanan yasanın içeriğinin bilinmemesine yorumladım.

İşte hazırlanan yasanın önemli maddeleri:

*Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65′e çıkarılacak.

*Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000 ‘den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak.

*Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek.

*Yıpranma hakkı kaldırılacak.

*Aylık geliri 139,6 YTL’den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel sağlık sigortası primi ödemek zorunda kalacak.

*Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de ‘katılım payı’ adı altında para ödenecek.

*‘Katılım payı’ gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak.

*Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.

*Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel sağlık sigortası primi yatırmak, hatta bir de ‘katılım payı’ ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de ‘ilâve ücret’ adı altında para ödemek gerekecek.

*Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye’de ’sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter’ mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

*Hastalanan sigortalılara verilen iş göremezlik ödeneği % 16 azalacak.

*Emekli Bağ-Kur’lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel sağlık sigortası primi kesilecek.

*Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek.

*Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.

Gönderi tarihi:

Sayın maraba 05.12.2006 tarihinde bu konu ile ilgili bir başlık açmıştım.Ozamanda millet uyanmadı şimdide uyanmak gibi bir dertleri yok.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...c=75477&hl=

Bu başlığı açıp okumak zor olabilir belki .Orda getirdiğim eleştirileri buraya da kopyalayım dedim.

“Sosyal Güvenlik” ve “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası” düzenlemeleri ile, “tüm yurttaşlara sosyal güvenlik hakkı” ve “herkese ücretsiz sağlık hizmeti” getirdiğini iddia eden AKP Hükümeti geçtiğimiz ay yasalaştırdığı düzenlemeler ile emekçilerin ve halkın sosyal güvenlik ve sağlık hakkını önemli ölçüde sınırlayan değişiklikler yaptı. Türkiye’nin IMF ve Dünya Bankası ile yaptığı yapısal uyum ve kredi anlaşmalarının temel şartı sosyal güvenlik ve sağlık politikalarının, Başbakan’ın ifadesiyle “pazarlanabilir”, ya da “rekabet edilebilir” hale getirilmesiydi. Bunun bugünkü ve gelecek kuşaklar için anlamı, sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesi, hastanelerin, sağlık ocaklarının özelleştirilmesi ve emeklilik yaşının artırılarak sosyal güvenlik sisteminden yararlananların sayısının daraltılması oldu.

Hükümetin sağlık hizmetlerini tek elde toplamak ve tüm ülkeyi sağlık sigortası kapsamına almak olarak tanımladığı yasal düzenlemelerin içeriğine bakıldığında amacın, devleti sağlık hizmeti sunumundan büyük ölçüde çekmek ve bu topraklarda yaşayan insanların sağlık ve sosyal güvenlik hakkını piyasaya, ilaç tekellerine, özel emeklilik ve sigorta şirketlerine, özel hastanelere teslim etmek olduğu kısa sürede anlaşıldı.

Yani işin özü arkadaşlar IMF istiyor diye olanlar gene yoksul halka olacak.AKP hükümeti halkın gözünün içine baka baka kardeşim çalışmaya devam edersen maaşını %33 düşürürüm senin 25 sene prim ödemiş olmam beni ilgilendirmiyor.Acaba hiç düşünüyorlarmı insanlar neden çalışmaya devam ediyorlar verdiğin en yüksek emekli aylığın 900 küsur bunu zaten herkes almıyor.Ortalama çoğu insan ayda 505 milyon alıyor.Bu parayla oturun sizler bir ay geçinin ondan sonra fakirin fukaranın cebindeki paraya göz dikin.

Bu konunun milletvekillerini de kapsamayacağını ayrıca belirtmem gerekiyor.Ayrıca bu sistemin uygulandığı ülkelerde sağlık hizmetlerinin idda edildiği gibi kalitesinin artmadığı ve katkı paylarının %10 lardan %20 leri çıkarıldığıda bilinen gerçekler arasındadır.AB ye uyum yasaları adı altında iliğimizi,kemiğimizi sömürüyorlar kimsede tık yok ne yazık ki halkın büyük bir çoğunluğu böyle bir yasanın yürürlüğe gireceğinden haberdar bile değil.Ne diyeyim iyi uykular

Gönderi tarihi:

açıkça bilmediğim bir konuda atıp tutmak istememiştim

nette bu yasa yı arıyordum buldum okudum

Görüldüğü gibi çalışmamak en karlısı :)

şimdi ben birşey söyleyebilirim

KİM YALANCI ????????

Gönderi tarihi:

Allah nasıl olsa inanan kullarının rıskını verecektir .

Hasta olduğumuzda da şifamızı verecek olan yine odur.

Alnımıza ne yazıldıysa onu yaşayacağız .

Diyemediğim için böyle bir yasayı kabul etmem olası değildir.

Gönderi tarihi:

Başka bir başlıkta da söyledim. Akp'ye oy vermiş dahi olabilirsiniz farketmez. Bugüne kadar iktidara gelen pekçok parti aynı şeyi yaptı yine aynı şey oluyor. Çocuklarımızın ve bizim de pek çok hakkımızı elimizden alacak bu yasaya toplumun her kesimi birlikte karşı koymalıdır. Yarın eylem var ve tüm sendikalar ortak karar aldılar. Herkes bu haklı tepkide birleşmeli "yalancılık" suçlamasına kanmadığını göstermelidir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.