Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Özel soslu ızgara balık Hazırlanışı: 6 levrek 1 su bardağı sıvıyağ 2 defne yaprağı Karabiber Sos için: 6 domates 3 soğan 1 havuç 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 tutam tozşeker Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin. * Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. * Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin. * Balıkları yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Alıntı
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Soğanlı balık ekmek Hazırlanışı: 4 çeyrek ekmek 2 parça levrek fileto 1 küçük soğan 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber Yarım demet maydanoz Zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. * Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın. Ekmekleri sandviç şeklinde ikiye kesip bir parça balık ve maydanozlu soğanı arasına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntı
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 LÜFER IZGARA Gerekli Malzemeler : 1 lüfer 1 soğan 1 haşlanmış havuç 1 küçük turp 6-7 dal roka 2 dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı : * Lüferi yıkayın. Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pullarını kazıyın. İçini temizleyip yıkayın. Yan taraflarından bıçakla çentik atın. Karın kısmına tuz ve karabiber sürün. Derisini tuzlayıp 15-20 dakika bekletin. Fırının ızgara kısmını ısıtın. Izgara telini yağlayıp balığı yerleştirin. Izgarada her iki tarafını da 10'ar dakika pişirin. * Balığı servis tabağına alıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Not:NEFİS BİR IZGARA İÇİN Temizlenmiş balığın karın kısmına biraz karabiber sürün. Tuzla oğulmuş soğan piyazında yarım saat kadar bekletin. Piyazdan çıkarıp üzerini hafifçe yağlayıp pişirin. Ayrıca, mangalda ızgara yaparken balığı sık sık çevirmeden pişirin. Afiyet olsun. Alıntı
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 KİREMİTTE LEVREK Gerekli Malzemeler : 1 levrek balığı 2 soğan 4 sivri biber 2 domates 1 havuç Kekik, kırmızı pulbiber Tuz, tane karabiber Beşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı balık suyu 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Hazırlanışı : * Levreği temizleyip yıkayın ve ikiye açıp ortasındaki kılçığını alın. Kiremit kabı yağlayın. Soğanı soyun, halka halka doğrayıp kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirip kekik ve kırmızı pulbiber serpin. * Beşamel sos için; tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Süt ve balık suyunu ekleyip hızla karıştırın. Kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın. Beşamel sosu balığın üzerine dökün. * Domates ve havucu dilimleyip balığın kenarına yerleştirin. Sosun üzerine sivri biberleri dizin. Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha fırınlayın. Üzeri kızarınca tane karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. Alıntı
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 balık yahnisi Malzemeler: 4 adet beyaz etli balık fletosu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet ince doğranmış soğan 2 adet orta boy kabak 100 gr. doğranmış mantar 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz - Karabiber Yapılışı: Yağsız tavada balıklar kızartılır. Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir. Mantarlar da eklenerek kavrulur. Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir. Tuz eklenerek pişirilir. İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk. kadar daha pişirilir. Alıntı
Misafir maske Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2015 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2015 paket balık çok güzel oluyor.. tarifi alıp yaptım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.