Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

BEBEĞİNİZİ SALLAYARAK UYUTMAYIN

anne-ve-bebegi.gif

Annelerin bebeklerini uyutmak için ayağında ya da salıncakta hızlı sallamasının beyinde 'bebek sallama sendromu' denilen ciddi hasara yol açarak, beyin kanamalarına neden olabildiği bildirildi.

Bursa Acıbadem Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, beynin son orta ve alt zarı arasında su toplanması nedeniyle oluşan kanamalara değinerek, şunları söyledi:

''Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan salıncakta hızlı sallaması beyinde 'bebek sallama sendromu' denilen ciddi hasara yol açabiliyor.

Bu durumlarda, beyin zarlarının yırtılması, beyinle kafatası kemikleri arasında veya beynin en son zarı arasındaki askı toplardamarları denilen bölümlerin yırtılması sonucunda kanamalar oluşabilir. Annelere çocuklarını bu şekilde sallamamalarını öneriyoruz. Sallamak çocuğun beynini sallamakla eşdeğerdir. Çocuk sallanmadan da uykuya dalacaktır.''

Alıntı

Gönderi tarihi:

Allahım,kendime herhalde yakıştıramıycağım tek şey kucağımda bebektir...Düşünmesi bile komik geliyor bana :)

Bu ayakta sallama işine gelince herkes bu yöntemi deniyor..Bu kadar sakıncası olabilirmi?yani doktorun söylediği ihtimaller oldukça düşüktür bence..

Gönderi tarihi:
Allahım,kendime herhalde yakıştıramıycağım tek şey kucağımda bebektir...Düşünmesi bile komik geliyor bana :)

Bu ayakta sallama işine gelince herkes bu yöntemi deniyor..Bu kadar sakıncası olabilirmi?yani doktorun söylediği ihtimaller oldukça düşüktür bence..

Olurmu öle şey suheda,annelik her bayana yakışır inan bana hayatta tadabileceğin en güzel duygu bu :)

Hayatım ihtimal düşük bile olsa bu bir risk.Ben iki çocuğumu da sallamadan büyüttüm.

Bu tamamen alıştırmaya bağlı,çocuk uyumuyomuşta falan filan ben inanmıyorum bunlara...

Gönderi tarihi:

bu konuda bende radya ablama katılıyorum... Allah izin verirse bende bebeğimi sallamadan büyütmek istiyorum. Ama bu defada kucakta uyutmak fikride sıcak gelmiyor, çünkü kucağa alıştırmak da istemiyorum :( en güzeli aslında bebeğin uykusunun geldiğini anladığımızda hemen yatağına götürüp orada uykuya dalmasını sağlamak gibi geliyor :rolleyes:

• 10 ay sonra...
Gönderi tarihi:
bu konuda bende radya ablama katılıyorum... Allah izin verirse bende bebeğimi sallamadan büyütmek istiyorum. Ama bu defada kucakta uyutmak fikride sıcak gelmiyor, çünkü kucağa alıştırmak da istemiyorum :( en güzeli aslında bebeğin uykusunun geldiğini anladığımızda hemen yatağına götürüp orada uykuya dalmasını sağlamak gibi geliyor :rolleyes:

Benim baktigim bebek 'te elde uyuyordu bir yasina varmadan kendisi uyumayi ogretmeyi calistik. Ilk hafta genelde cok zor . Bizim ki 45 dakika filan agliyordu ama onemli olan yan birakmak alissin diye :) 3 veya 4. gunde sadece 10 dakika agladi ve iki hafta'dan sonra hic aglamayak uyumaya basladi ( oglen uykusu ve aksamlari yatarken). Bizim kiz sadece yatarken emzik veriyorduk bu hafta onu da kaldirdik ( 1 bucuk yasina gircek subat'ta ) simdi yine yatarken aglamaya basladi cunku bir sey eksik diye ama bugun 4. gunu emziksik yatirmamin ve 10 dakika icinde sustu yani yine cabuk alismaya basladi :D

Onemli olan rutin kurmak. Mesela ilk kitap okuyun bebeginize sonra yatinca muzik acin . Yada her aksam ayni saat'e banyosunu yaptik'tan sonra yatirin ama bebekler icin onemli hemen hemen ayni rutini yapmak .

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.