Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE KAFİRLERİN HEGEMONYASININ OLMASI HELAL DEĞİLDİR

İslâm ümmeti, kendisi efendidir. Kararının kaynağı ve işinin zamanına hükmeden kendisidir. Onun üzerinde başka birisi için bir otorite yoktur. İslâm ümmeti dünyada 13 asra yakın devletlerarası konuma hakim, dünya siyasetini belirleyen birinci devlet idi.

Bugün, Hilâfet'in güneşinin batmasından sonra, azgın kafirler için bir fırsatı ganimet oldu. Ümmetin kararları, o azgın kafirlerin ellerine geçti, siyaseti onlara tâbi oldu, ekonomisi onlara bağlandı, silahları onlara bağlı kaldı, efendiliği onların ayakları altında kaldı, serveti onlara ganimet oldu. Halbuki Allahu Teâla, bütün bunları müslümanlara haram kılmıştır, şöyle demiştir:

"Allah kafirler için mü'minler üzerinde asla bir yol kılmaz." (Nisa: 141)

Gönderi tarihi:

BUGÜN HER MÜSLÜMANA 'HİLÂFET'İN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMAK' FARZDIR

İslâmî Hilâfet Devleti 1924'de yıkılmasından bugüne kadar İslâm ile yönetimin devlet ve toplumda ortadan kalkmış olmasından; boyunlarında bir halifeye biat olmaksızın üç günden fazla zamanın geçmesinin müslümanlara haram olmasından dolayı aynı şekilde müslümanlara Allah'ın indirdiğinden başkası ile yönetmelerinin ve küfür hükümlerinin üzerlerine tatbikine sükut etmelerinin haram olmasından dolayı, bütün bunlardan dolayı bugün yeryüzünde müslümanların tamamı Allah katında günahkârdırlar ve Allah'ın cezasına müstehak olmaktadırlar. Onlardan ancak Hilâfet'in kurulması, Allah'ın indirdiği ile yönetimin tekrar geri getirilmesi için çalışmaya sarılanlar müstesnadır. Hilâfet Devleti kurulup Allah'ın indirdiği ile yönetim tekrar geri getirilmedikçe müslümanların üzerinden günah kalkmaz.

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

bu tip sorular, bilimden ne denli uzak oldugunuzu gösterdigi gibi konusmak icin yas gurubunuzu da insanlarin gözünde düsürüyor.

(yine de anne rahmi soruna bilimsel bir yanit veriyorum iyisin gene hadi: Eger hamile bir kadinin anne rahmindeki bebegin göbek bagini uzunca bir makasla kesersen, bebek ve anne ölürler. Anlasildi mi. Bu bilimsel bir gercektir. Bebegi besinsiz birakinca ölür o kadar)

Gönderi tarihi:

Sizin, sorulariniz bitmez, bunun icin gülüyorsunuz.

Peki bebegi kim yaratti, dünyayi kim.... seni kim yaratti vs vs vs vs ...uzar gider..

Ve adim adim ilerleyen bilimin her bulusuna da hemen atlayip, zeten yaziyordu gibilerden sahiplenirsiniz:-)

Bu da güzel...

Ama siz onca soru soruyorsunuz, onu, bunu kim yaratti gibilerden. Bilim de her soruya yavas yavas yanit veriyor.. Bilim buldukca yeni bir soru üretiyorsunuz. Yani sizin isiniz insanlik tarihi boyunca hicbir sey yapmadan ikiyüz sayfalik bir kitap ile cevaplar vermeya calisiyorsunuz. Bu da büyük yetenek olmali.

AMA SIZLER TARIH BOYUNCA INSANLIGIN TEK BIR SORUNUN YANITINI DAHI VEREMDINIZ.

EGER VEREBILISEYDINIZ TÜM DÜNYA COKTAN ISLAM OLMUSTU. FARKINDA MISINIZ?

O TEK SORUNUN NE OLACAGINI BILIYORSUNUZDUR UMARIM.

Gönderi tarihi:

Biz insanlığın cevabını sadece aklıyla kavrayamayacağı BİR SORU'ya cevap veremediysek;(ki verdik ama anlamak için kapasite lazım)siz gerizekalının bile cevabını anlayabileceği milyonlarca soruya cevap veremeyecek durumdasınız.Her şeyi tesadüflere havale edip akıl ve mantık gerçeğini inkar edenler biz değiliz.Hadi bir odaya bir boş kağıt koy biraz da mürekkep,sonra bir süre dışarı çık ta gel.O kağıtta mükemmel bir şiir yazılmış olsun.Sonra ben bunu akıl sahibi biri yazdı derken sen de hayır mürekkep döküldü tesadüfen bu yazı oluştu de.Sizin savunduğunuz böyle saçma bir şey işte.Örneğin bilim mürekkebin kağıtta nasıl iz bıraktığını açıklar.Ama yazıyı kimin yazdığını açıklamaz.Bilim,olaylar arasındaki sebepleri açıklar,sebepleri ortaya koyanın kim olduğunu açıklamaz.Bunu insan kendi aklı varsa anlar zaten.Bizim cevabımız Kur'an-ı Kerim.Arapça bilip anlayabilene oradaki cevaplar yeter de artar da.

Gönderi tarihi:

Sizden bilimsel düsünmeniz beklenmiyor zaten.

Ama dostum, birlikte görcegiz tarih saatinin nasil calistigini.

her ikimiz de aciklamalarimizi yaptik.

Biri birimizi ikna edecek degiliz, bunu siz de biliyorsunuz. Ikna dogaya ve doga yasalarina mahsus. Belkidönüs kolay olsun diye siz adini degistiriyorsunuz sözünü ettigim saatin.Farkimiz burada.

Sonuclari kabul etmekten baska carmiz yok, cünkü insanlik ve bilim bos durmuyor.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

madem öyle, Allah neden kafirleri yaratıyor? Onları sonsuza kadar cehennemde yakmak için mi? ya da neden herkes müslüman deil? Allah herkesin müslüman olmasını istemez miydi? neden çaresiz hastalar var? Allah çok merhametli deil mi? bu sorulara, "insanlar haline şükretsin diye" vs vs yanıtlarla karşılık verceksiniz. bi insanın şükretmesi için neden dier insan hasta oluyo? he bi de şu kafir sorusunu cevaplarsanız sevinirim..

kafirlerin sonsuza kadar cehennemde yanacağı söleniyor. o zaman Allah neden kafirleri yarattı? kimse kafir olmasaydı da kimse sonsuza kadar yanmasa daha ii deil miydi?

Gönderi tarihi:
madem öyle, Allah neden kafirleri yaratıyor? Onları sonsuza kadar cehennemde yakmak için mi? ya da neden herkes müslüman deil? Allah herkesin müslüman olmasını istemez miydi? neden çaresiz hastalar var? Allah çok merhametli deil mi? bu sorulara, "insanlar haline şükretsin diye" vs vs yanıtlarla karşılık verceksiniz. bi insanın şükretmesi için neden dier insan hasta oluyo? he bi de şu kafir sorusunu cevaplarsanız sevinirim..

kafirlerin sonsuza kadar cehennemde yanacağı söleniyor. o zaman Allah neden kafirleri yarattı? kimse kafir olmasaydı da kimse sonsuza kadar yanmasa daha ii deil miydi?

5638[/snapback]

Onlar her seyi kendilerince anliyorlar SpolLight.

Sizin sordugunuz sorulari isa dan 200 yil sonra, Yunanli filozof Epikür de sormustur hristiyanlara. Bunlar hep ayni politikayla yola cikar, ama tarih bir türlü gecit vermez. Iste anlayamadiklari bu.

Cünkü din kisvesiyle insan yargilamak kadar ********** bir sey yoktur yeryüzünde.

Gönderi tarihi:

Yani... haklisin.. Bunlar icin her seyin önü arkasi din.

Hayir anlamakta güclük cektigim su: Eger bir seylere böylesine inaniyorlarsa, ki , kimse onlara birsey demiyor; neden diger insanlari cehenneme atmak arzusu ile yanip tutusuyorlar ki??? Bu nasil allah sevgisi?????????????

Ben, sevgilime kavusmak icin yanip tutusabilirim ancak.

Degil mi ya :D

Gönderi tarihi:

5638[/snapback]

Bu sordugunu sorular cok ilginc gercekten ve bir cok din adami ve Filosof bu konuya el etmistir, ve ben Hristiyan din adamlarindan bahsediyorum.

Sorunun adi bile var : Theodizee problemi

Bir Hristiyan olarak inandigin ilaha da ayni sorular yöneltilmez mi? yani bu sorun Müslümanlarin soru (n) lari degil sadece.

Gönderi tarihi:

Evet, Alaturka,

Spotlight´in sorularini Isa´dan sonra 2. ve 3. yüzyillarda aynisini, hatta daha arsizca dalga gecercesine, yunan filozoflari; Epikür, Xenon, Demokritus sormuslardir.

Hatta Epikür, "tanri insanlarla oyun mu oynuyor? diyerek kendine en benzyen insani yaratan tanri; bizlere bunca aciyi cektirdigine göre sadist olmali" demistir.

Yunan felsefecilerin yargilamalari Hristiyanligin daha cok yeni dönemlerinde yapildigina göre, bizim inanc ve felsefe alaninda su anda ne kadar yol almamiz gerektigi; avrupa nin nasil avrupa oldugu hakkinda ip uclari veriyor sanirim.

sevgiler

Gönderi tarihi:

allah sonsuz merhametlidir ancak sonsuz adeletlidirde. yani hangi anne çocuğunu idama gönderebilir suçlu olsa bile. sen zulm edenle etmeyeni aynı kefeye koyarsan o zaman adalet olmaz. şükür başkalarında olmayan şeyler için edilmez. gözümüz var ya olmasaydı şükretmek gerekir. köre bakıp şükretmek değildir amaç. ya bacaklarımız olmasaydı kulaklarımız kollarımız bunlardan birinin yokluğunu düşünün şükredin. bunlardan birine sahip olmayana ise yardım edin şükür etmeyin

Gönderi tarihi:
allah sonsuz merhametlidir ancak sonsuz adeletlidirde. yani hangi anne çocuğunu idama gönderebilir suçlu olsa bile. sen zulm edenle etmeyeni aynı kefeye koyarsan o zaman adalet olmaz. şükür başkalarında olmayan şeyler için edilmez. gözümüz var ya olmasaydı şükretmek gerekir. köre bakıp şükretmek değildir amaç. ya bacaklarımız olmasaydı kulaklarımız kollarımız bunlardan birinin yokluğunu düşünün şükredin. bunlardan birine sahip olmayana ise yardım edin şükür etmeyin

6384[/snapback]

n

Benzetme ilginc.

:excl: Epikür de ayni soruyu I.S. 3. yüzyilda sormustu :D

Kendine en benzeyeni cehennemlerde süründüren tanri görülmüs müdür demis ve tipki dediginiz gibi hangi ana, cougunu egitmek amaciyla isledigi suclar sonucu ateslere atabilir demisti???

bir seyi hep görmezden geliyoruz:

KORKU VE TEHTID ILE INANC OLUR MU?

Madem bir cennet yaptin, iyi güzel de, iyiyi kötüyü de sen yarattin o da güzel. Istedigini sec de dedin, oda güzel. Inanmiyorsan inanma dedein. hemen kasindan, ben inanmayanlarin gözlerine öyle bir perde gerdim ki, onlar hakikati asla göremeyecekler de dedin.

Üstüne de saglam kullarin gecsin diye kildan ince köprü yaptin. Peki cehennem de nesi? DEDIKLERIMI YAPMAZSAN SENI ILELEBET YAKACAGIM HAAA.

Niye tehtid ki, bu kadar gücsüz mü de kullarini korkutuyor.

Yahu hic saglikli bir insanin mantigi alacagi sey mi bunlar. Ben, cocugum beni dinlemiyor, suc isliyor diye atese atacahim ha, :D:D

onu kötü yetistirdiysem elbet suc isleyecek. Bu durumda suclu benim. Cocugum degil. Yunanli filozof ta tam yerinde sormus. Tanri sadist mi acaba diye...

Gönderi tarihi:

benim bahsettiğim çocuk reşit bir çocuk. gerçek iyi olanla kötü olanı aynı kefeye koymamaktan geçer.. türkiyede bu sorunun cevabıdır. adelet sistemi çökmüştür ben şunun tanıdığıyım bankayı hortumla git. şimdi elini kolunu sallayarak yap. eğer bir trafik polisi tanığınız varsa bütün yasaları çiğneyin ceza almazsınız. ya tanıdığı olmayan mazlum insan............... eğer iyi ile kötü aynı kefeye konursa adalet olmaz....

tanrı sadist mi acaba.............................................. bu sorunun cevabı için inanıyor olmak gerekiyor. tanrı göz vermiş bunun yokluğunu bir düşünsene kulak dil mantık ayak kol burun serotinin vermiş. şimdi sana bir soru soruyorum dünyayı sana vereceklerini bilsen bunun içinde gözlerini feda etmeni isteseler verirmiydiniz... bir gözün değeri dünyanın hakimiyetindende fazladır hatta evrenin bile.... sadece göze deyindim. allah sana bunları vermiş bir tek şey istemiş ona inanmanı bütün sahip olduklarının allah tarrafından verildiğini..... bize verilene ihanet etmek tanrının satisliğimi yoksa insanın nankörlüğümü

Gönderi tarihi:
benim bahsettiğim çocuk reşit bir çocuk. gerçek iyi olanla kötü olanı aynı kefeye koymamaktan geçer.. türkiyede bu sorunun cevabıdır. adelet sistemi çökmüştür ben şunun tanıdığıyım bankayı hortumla git. şimdi elini kolunu sallayarak yap. eğer bir trafik polisi tanığınız varsa bütün yasaları çiğneyin ceza almazsınız. ya tanıdığı olmayan mazlum insan............... eğer iyi ile kötü aynı kefeye konursa adalet olmaz....

tanrı sadist mi acaba.............................................. bu sorunun cevabı için inanıyor olmak gerekiyor. tanrı göz vermiş  bunun yokluğunu bir düşünsene kulak dil mantık ayak kol burun serotinin vermiş. şimdi sana bir soru soruyorum  dünyayı sana vereceklerini bilsen bunun içinde gözlerini feda etmeni isteseler verirmiydiniz... bir gözün değeri dünyanın hakimiyetindende fazladır hatta evrenin bile.... sadece göze deyindim. allah sana bunları vermiş bir tek şey istemiş ona inanmanı bütün sahip olduklarının allah tarrafından verildiğini..... bize verilene ihanet etmek tanrının satisliğimi yoksa insanın nankörlüğümü

6589[/snapback]

Tanri bana cehennem korkusu, tehtidi, cennet ve huri vaadleri vermeseydi onun varligini gercekten biraz daha ciddi düsünürdüm. Inanc, sartli olmazdi. Yoksa, bir babanin cocuguna; "sinifini gecersen bu yil sana bir bisiklet alacagim, kalirsan seni bir yaz banyoya kilitleyecegim" demek gibi bir sey mi?

Bana göz kulak verdiyse kapatan da o, perdeleyen de. Öyle yazmis cünkü.Kurani iyi okuyun.

"zorlamayin, ben onlari öyle yarttim" diyor. Yoksa dinin ilk yayilma dönemlerinde zengin yahudilerden cekindikleri icin mi böyle dediler, düsünmek gerek biraz?

iste bu noktalarda felsefe imdadimiza yetisiyor :D

Ifadeler sonradan yine sertlesip cehennem senaryolari basliyor.

Cünkü din daha da palazlaniyor bir süre sonra.

Güc kazaninca tehtidler basliyor.

Mecburiyetler geliyor.

Suclamalar falan..

Hemen arkasindan serin cennet öyküleri.

Arabistan kavruluyor cünü.

Ekonomik bunalim had safhada o zaman. Yayilmak gerek. Nereye, Asya´ya tabi. Vur asyali Türk´ün sirtina kilici, yap cocugunu müslüman, al parasini karisini.

Yani dostum yemeyin bizi. Bunlar arap tarihinin ve en güvenilir din sahabelerinin yazdiklari daha. Biz bir sey söylemedik henüz. bana kayanak sormayin, bir sürü kaynak gösterdim daha önce. isterseniz Gazaliyi de okuyun ayni kurtarma cabalari onda da var. Bir cok yerde elinizdeki kuranla celisir Gazali, M. Arabi vb...

Yine söylüyorum, biz inanci tartismiyoruz. ortada bir tarih var. inanc size ait, tarih bize. bu iki kavrami ayiramazsaniz, inanc ile tarih her zaman biribirlerini yerler.

Aslinda bu denli girmek istemezdim ama siz sordukca yazmak durumunda kaliyorum.

Kapatalim mi isterseniz.

sevgiyle kalin.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Daha fazla HAYYAM canugur daha........

11043[/snapback]

:clover::clover:

"BILIR MISIN YÜCELER YÜCESI TANRI

SARAP NE ZAMAN COSTURUR ICENLERI

PAZAR, PAZARTESI SALI,

CARSAMBA PERSEMBE

BIR DE CUMA,

CUMARTESI GÜNLERI.."

Ö.Hayam

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.