Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Uğur Yücel'in Yönetiminde Perşembe günleri kanal 1 de yayınlanan bir doğaçlama şovu Kolay Gelsin. Şahan Gökbakar'ın haricinde Ezgi Mola, Hakan Bilgin, Murat Akkoyunlu, Özge Özberk, Settar Tanrıöğen gibi tiyatrocularda yer alıyor programda. Aslında biraz taklit bir program. Çünkü Anında Görüntü Şov ve Komedi Dükkanı adlı programların bir nevi karışımı. Şahan'ın haricinde diğerleri bana göre pek başarılı değil. Ama Şahan beni en çok güldüren insanlardan biri olduğundan dolayı tv8 zamanlarından beri yaptığı hiç bir programı kaçırmam. Benim gibi Şahan'ı seviyorsanız eğer tavsiye ederim.

  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Şahan Gökbakar TV8 den ayrıldığı günden beri televizyonda yaptığı hiçbir işte sürekliliği sağlıyamıyor ve başarılı olamıyor. Dikkat Şahan Çıkabilir'le ATV 'ye geçtiğinde. TV8'in akşam üzeri yayınladığı tekrar bölümlerinin, ATV'de haftasonu gece gibi raiting için en müsait zaman diliminde yayınladığı yeni bölümlerinden fazla raiting alması manidardı. Neticede zorlama üç dört bölümden sonra yayından kalktı. TV8'de yayınlanan bölümlerdeki skeçler, parodiler halen internette en çok izlenenler arasında.

 

Peki niye böyle oluyor? Oldukça başarılı yapımlar büyük kanallara transfer olduktan sonra bitiyor. TV8 gibi entellektüel kanallarla, ATV gibi kartelcilik anlayışının doruğunda gezen kanalların yapımlardan bekledikleri aynı değildir. Elbette her ikiside raiting ve getiri yönüne baksalarda TV8 gibi kanallar sanaçtı açısından daha rahat çalışacağı ve daha rahat üreteceği ortamlardır. ATV gibi kanallarda ise ister istemez piyasa koşulları ve beklentileri sanatçının üstüne gelmeye başlar. Kolej ruhuyla çalışan sanatçı bir süre sonra piyasa ruhuna adapte olamaz. TV8 deki amatör ruh. ATV'de her bölümde bir ünlüye rol vererek yani kanalın büyüklüğünün avantajını kullanarak düşen grafiği tekrar yükseltmeye çalışmaya döner.

 

Şahan'ın programı TV8 de daha uzun yıllar sürüp bir ekran klasiği haline gelebilirdi. Zira o program ilk olarak o kanalın izleyicilerine hitap ediyordu. onlar tarafından izlendi, beğenildi ve ünlü oldu. Bu demektirki; o kanalın izleyicileri seni seviyor, beğeniyor, ve böyle devam ettiğin sürece sevecekler, beğenecekler, izleyecekler.

 

Ama sen daha yolun başındayken, "hemen daha çok kazanayım" diyerek ATV ye transfer olursan. Programın saat 24:00 da iken futbol programı uzadı diye 01:00 a alınınca. Ya da magazin programı konulduğu için o saate 02:00 a alınınca. Veyahut program akışına göre bir hafta cuma, bir hafta cumartesi olunca üzülürsün. Büyük kanalların sıfır virgüllük raiting performasınsına göre değerlendirme yapması sonucu, kastıkça kasarsın, ünlü yüzleri programına alıp, esra ceyhan izleyenleride çekmeye çalışırsın. Kaliteden ödün verme taktiği bir süre sonra kaliteyi kaybetmeye döner. Ve programında biter.

 

Bu arada TV8 de sezen aksu gibi oldu gerçekten.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.