Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Anthony Hopkins'in inanilmaz bir oyunculuk sergiledigi ve sinema tarihinin altinlarindan sayilabilecek bu bas yapit "Kuzularin Sessizligi" filminin devamidir... Ikinci filmde bulusmalarinin arasindan 10 yil gecmistir. Ve FBI ajani Clarice baska bir ajanin hatasi yuzunden bebek tasiyan bir sucluyu oldurmustur. Adini tam olarak hatirliyamadigim biri, gencken Hannibal ile aralarinda birsey gectiginden dolayi, intikamini almak icin onu FBI'in en cok arananlar listesine koyacaktir.Tabi izleyenler sonunu hatirlar Filmde aslinda yavas yavas Hannibal Lecter'e verdiginiz cani imaji gitmeye basliyacak. Yonetmen:Ridley Scott Oyuncular:Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman Turu:korku Tarih:2001
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Hannibal Lecter tıpkı Norman Bates (Psycho) gibi sinema tarihinin ölümsüz karakterlerinde biridir. Yalnız bu ikisi arasında ki ciddi farklar hemen göze batar Hannibal son derece kültürlü çok zeki ve kadınların dilinden anlayan etrafındaki herkesi kendisine hayran bırakan bir kişiliktir..İkisi arasında bir tercih söz konusu olsa Hannibal'ı tek geçerim. Oyuncu olarak Anthony Hopkins müthiş bir yetenek,onun oyunculuğunu tartışmayacağım bile.. Hannibal yukarıda candide'ninde söylediği gibi Kuzuların Sessizliği filminin devamıdır,serinin ilki olan Kuzuların Sessizliği oscar ödüllü bir film ,Hannibal onun kadar başarılı bir film olmasada izlerken aynı tadı alıyorsunuz,bu ikinci filmde ilk filmdeki başarılı oyuncu Jodie Foster'in olmayışı biraz tadnızı kaçırsada onun yerine giren Julianne Moore bir süre sonra hiç yadırgamıyorsunuz. Hannibal öyle bildiğiniz sıradan katil polis filmlerinden değil oldukça etkileyici mesajlar içeren film bazı sahneleri ile hafızanızdaki yerini alacaktır. İntikam duygusunun ve para hırsının insana yaptıramıycağı şeyin olmadığını görüyorsunuz,eski bir hesabın peşindeki Mason Verger'in Hannibal'dan intikamını almak için denediği yol,ve güzel ve seksi karısının maddi isteklerine yetiştiremeyip Hannibal'ın başına konan paranın peşine düşen polis şefi,yakalayamasa bile en azından onun parmak izlerinin peşine düşmesi ve her plandan Hannibalın o kurnaz zekası ile kurtulması.. Ve güzel polis dedektifimiz Clarice Starling müthiş bir film herkesin izlemesi gereken yalnız bazı sahneleri midenizde kasılmalar yapabilir ve yanınızda çocuk olmasın...
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Yazar Hannibal Lecter tıpkı Norman Bates (Psycho) gibi sinema tarihinin ölümsüz karakterlerinde biridir.Yalnız bu ikisi arasında ki ciddi farklar hemen göze batar Hannibal son derece kültürlü çok zeki ve kadınların dilinden anlayan etrafındaki herkesi kendisine hayran bırakan bir kişiliktir..İkisi arasında bir tercih söz konusu olsa Hannibal'ı tek geçerim. Oyuncu olarak Anthony Hopkins müthiş bir yetenek,onun oyunculuğunu tartışmayacağım bile.. Hannibal yukarıda candide'ninde söylediği gibi Kuzuların Sessizliği filminin devamıdır,serinin ilki olan Kuzuların Sessizliği oscar ödüllü bir film ,Hannibal onun kadar başarılı bir film olmasada izlerken aynı tadı alıyorsunuz,bu ikinci filmde ilk filmdeki başarılı oyuncu Jodie Foster'in olmayışı biraz tadnızı kaçırsada onun yerine giren Julianne Moore bir süre sonra hiç yadırgamıyorsunuz. Hannibal öyle bildiğiniz sıradan katil polis filmlerinden değil oldukça etkileyici mesajlar içeren film bazı sahneleri ile hafızanızdaki yerini alacaktır. İntikam duygusunun ve para hırsının insana yaptıramıycağı şeyin olmadığını görüyorsunuz,eski bir hesabın peşindeki Mason Verger'in Hannibal'dan intikamını almak için denediği yol,ve güzel ve seksi karısının maddi isteklerine yetiştiremeyip Hannibal'ın başına konan paranın peşine düşen polis şefi,yakalayamasa bile en azından onun parmak izlerinin peşine düşmesi ve her plandan Hannibalın o kurnaz zekası ile kurtulması.. Ve güzel polis dedektifimiz Clarice Starling müthiş bir film herkesin izlemesi gereken yalnız bazı sahneleri midenizde kasılmalar yapabilir ve yanınızda çocuk olmasın... Suheda ne guzel sende Hannibalcilardansin Ne yalan soyleyeyim gercekten kadin dilinden iyi anliyor, ama anlamadigim dedektif Clarice'e karsi cok ilimli.Ikinci filmin sonunuu hatirliyorsun degilmi,ben o anda gozlerimi kapatmistim. Birde aksam yemegi vardi tabi Mason Verger'in denedigi yol cok kotuydu ama Kisacasi gercekten harika.
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 17 yıl Bu seri gerçekten güzel Candide, İlki Kuzuların sessizliği,sonra Hannibal ve Kızıl Ejder hepsini izlemiş biri olarak yorum yapıyorum.İlkinde Jodie Foster ağırlıklı ikincisinde Anthony Hopkins üçüncü seride Edward Norton.Kızıl Ejder'in ben önce kitabını okudum filmi kitaptan sonra izledim her zaman ki gibi film kitabın gölgesinde kaldı bir solukta okuduğum kitaptan aldığım zevki ne yalan söyliyeyim filmden alamadım ama bu demek değildir ki film kötü bir film hayır değil,filmde çok güzel hele FBI ajanı Will Graham (Edward Norton)verdiği mücadele süperdi,ama kitap çok daha güzel.. Özellikle o dellillerin incelendiği kısımlar varya kriminolojik araştırmalar,müthiş anlatılmış kitapta yazara bir teşekkür (Thomas Harris) Neyse Kızıl Ejder'e başka bir başlık açarız bir ara... Hannibal'ın akşam yemeği nasıl unutulur her ne kadar yemekte pişecek olan insan beyniysede..fondaki müzik,kendi kostümü ve Clarice'e giydirdiği elbise ,hele o mimikleri,insan yiyen bir katil bu kadarmı ince ruhlu olabilir .Yok varya kim ne derse desin bu adam tam kadın ruhundan anlıyor.. Mason Verger filmdeki en kötü karakterdi bana göre o trajik sonu fazlası ile hak etmişti.Peki ya polis şefi!tek amacın para olursa olacağı budur.. Ve evet o müthiş final "aaaa"diye bitirmiştik...Çok güzel çok. Sağol başlık için ben bugüne kadar akıl edemedim
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 17 yıl Yazar Yahu kadin ruhundan anliyan adam bir hannibal oda guzel.... Ama ne yalan soyleyeyim, clarice'i mutlu ederdi o Peki gecen yilki son bolumunu izledin mi? Oda butun kotuluklerin nedeni kivamindaydi....
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 17 yıl Peki gecen yilki son bolumunu izledin mi? Oda butun kotuluklerin nedeni kivamindaydi.... Hayır,hem onda Anthony Hopkins oynamıyordu,ben başka Hannibal düşünemiyorum.Banane izlemiyceğim işte
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 17 yıl Yazar aslinda okadarda kotu degil, konu itibariyle ele alinisda guzel. Yani ben olsam bende olurdum denilecek tarzda.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.