Φ wherthus Gönderi tarihi: 18 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2005 Seven insan kıskanır kıskanmasına da bu kıskanlık hastalık boyutuna ulaşırsa hem kendinize hem de sevdiğiniz insana zarar verir. Bazen kıskanmış, bazen kıskanılmışızdır. Kıskanılmak bazen hoşumuza gitmiş, bazense hiç hoşlanmamışızdır. Eğer siz de kıskançlığı aşırı dozlarda yaşıyor ve üstesinden bir türlü gelemiyorsanız uzmanların tavsiyelerini dinleyin. Özgüven Yetişkin bir insan olarak edinmiş olduğunuz duygusal olgunluktan yararlanarak duygularınızı makul hale getirmeyi deneyin. Özellikle kıskançlık-depresyon kısır döngüsüne düşmekte olduğunuzu farkettiğinizde atmanız gereken adım, elde ettiğiniz başarıları hatırlamaktır. Özgüveniniz giderek azalıyorsa, huzur içinde olduğunuz bir dönemi, mutlu geçen bir tatili, severek yaptığınız bir işi anımsamanın tam zamanıdır. Hafızanızı tazelemek için fotoğraf, defter, kitap gibi anılardan yararlanabilirsiniz. Benleğinize yönelin Hafızayı desteklemek için, başarılarınızın belgeleriyle dolu bir defter tutabilirsiniz. Güzel anılarla dolu bir kutuyu karıştırmak, sıkıntı ve umutsuzluklarınızı dağıtmanıza yardım edecektir. Sevdiğiniz şiirler, yakın arkadaşlarınızın fotoğrafları ya da tatillerde topladığınız deniz kabuklarıyla doldurabilirsiniz bu kutuyu. Kendi benliğinize yönelmekten, onu şımartmaktan korkmayın. Kıvanç duyduğunuz bir olayı anımsamanın tadını çıkarın. Herkesin böyle bir anısı vardır. Birçok kişi çocuklarıyla övünür, onlar sayesinde hayatı daha hoş bulur. Bütün bunlar, kendinize biçtiğiniz değeri yükseltmenin, kötü bir döneminizde bile kendinizi iyi hissedebilmenin anahtarlarıdır. Kıskançlık duymaya başladığınızda bunları hatırlamayı öğrenirseniz, davranış biçimlerinizi de değiştirmeniz mümkün olur. Eşinizle yolda yürürken, onun başka birine ilgi gösterdiğini görürseniz, hemen "düğmeye basıp" kendinizi çekici bulduğunuz bir anı hatırlayın ve kafanızdaki bu resmin bozulmasına izin vermeyin. Açıkça konuşmaktan kaçmayın Eğer eşinizin gözü sürekli karşı cinsin üzerindeyse, ona rahatsız olduğunuzu söylemek gerçekten gereklidir. Bazı kadınlar öfklerini hiç dile getirmezler. Kocaları da onları sıkanın ne olduğunu bilemezler. İşte bir örnek: Genç adam aptalca olduğunu bilse de, kıskançlık hissettiğinde bunu hemen karısına söylemekte, böylece o an için ihtiyaç duyduğu güveni temin etmektedir. "Bunun anlamsız, aptalca duygulanmalardan biri olduğunu biliyorum, ikimiz de biliyoruz. Ama, kelimelere dökmekle ondan kurtuluyorum; kendimi daha iyi hissediyorum. Son olarak, şunu açıkça vurgulayım; destek ve yardım, kendi içimizden gelmek zorundadır. Herkes özgüvenini tazeleyecek, kendisi ve yaptığı iş hakkında iyi düşünceler gelişterebilecek güce sahiptir. Kadınlar çoğu kez kendilerine haksızlık ederler. Aynanın karşısına geçip iç çekerler. Oysa bu tutumu başkaları da mutlaka farkedecektir. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 " Seven insan kıskanır kıskanmasına da bu kıskanlık hastalık boyutuna ulaşırsa hem kendinize hem de sevdiğiniz insana zarar verir. ""mis..... Hayir sevgili arkadasim, seviyorsa hem kiskanirmis, hem de hastalik boyutuna ulasmamaliymis... Yo yo yo yooooooo... Uyutmaca bunlar hep; kurcalayin bakalim ardindan neler gelecek Sevgi, eger sevgiyse, her seyden önce SINIRSIZ vericidir. Salt sevdiginin mutlulugu icin katlanma degil, aksine, onun mutlulugu icin herseyine ayni bicimde katilma, onun sevdiklerini de sevme????? ( yaa anlasilsin artik, yoksa insanlar biribirlerini öldürmeye devam edecekler daha) Kiskanclik denen seyín azi cogu, karari, ayari filan yooook: KISKANCLIK DIREK KLINIK BIR HASTALIKTIR. Derhal, kiskancligin her türlüsü bence tedviye muhtactir, kimse edebi cümlelerle kiskancligi su veya bu bicimde hos görmeye kalkmasin; zira SINIRI olmayan kiskanclik, insanin cocuklugunda kazandigi rekabet duygusunun tek kamcisidir, DIKKAT! Kiskanclik hastaligin bas sorumlulari da; (ugruna sayisiz canlar verilen) AILE DIN CINSEL AHLAK TÖRELER Tartismaya bu boyutta girilse bence bakalim ne inciler dökülecek kimilerinden (bendeki incilerse artik cok büyüdü,kayalara benzedi ayrica, animsatirim ) Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2005 yeni üyeyim.Tüm siteyi gezdim.Yazış tarzınızı kıskanıyorum. Şimdi ben bu konu uğruna can vermek zorunda mıyım? Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 BENCE KISKANÇLIK BİR HASTALIK.İNSAN SINIR ÇİZEMİYOR NERDE DURACAĞINI BİLEMİYOR BU HASTALIĞA YAKALANDIMI.BEN SIK SIK YAKALANIRIM ÇOĞU KEZ KRİZE BİLE SOKMUŞTUR BENİ.İLACI İSE İLGİ VE SADAKAT. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 GERÇEKTEN SEVEN İNSAN KISKANIR..! ve bence bu normaldir. aklı başında olan, cahil olmayan insan da kıskançlık yüzünden kimseyi öldürmez, şiddete başvurmaz. aklı başında insan zaten mantıklı yorum yapma yeteneğine sahiptir ve eşini öle çok saçma sapan şeylerdende kıskanmaz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Böyle bir topic de mi varmış.. Kıskanmak eziyet veriyor insana. Ama kıskanıldığını bilmek güzel bence.. Her ikisininde aşırısı çekilmez oluyor.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 bence insanlar özgürlüklerinden daha çok hiçbirşeyi sevemezler kıskançlık ikili ilişkilerde bunu kısıtlarsa eger bu engelde kıskançlıktan dolayı oluyor o zaman işte hiçbirşey yolunda gitmiyor kıskançlık zaten huzursuz bir duygu birde bunu kendinden baska bir insana daha yasatırsan o zaman insan boguluyor ve the end oluyor sevgiler Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 herşeyin sınırı olduğu gibi bununda mutlaka vardır.İkili ilişkilerde özellikle bu orataya çıkıyor iki çift yürür biri diğerine hüsam yere bak ne o öle sağa sola bakıyorsun deli etme beni diye konuya girer ve gerisi hak getire aynı şey kadınların üzerinde daha yoğun tabi düşük bel pantolon giyme yok bu aralar neden bu kadar bakımlısından devam eder ama genelde her zaman olduğu gibi kadınlar en fazla kıskançlığa maruz kalanlar oluyorlar off bu memlekette kadın olmak ne zor.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 Bahsettiğin kadına da koca olmak zor..)) Şaka şaka.. İstediğinizi giyinin......)) Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 azı mutluluk çoğu bıkkınlık verir...........kıskançlık bu işte........ Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 işte bu kıskançlığın en güzel tarifini maydün verdi. ve bütün takdirleri haketti alam yaaa...tabi hak etcem...bak şu yazdıklarıma nasıl anlam dolu.... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 azı mutluluk çoğu bıkkınlık verir...........kıskançlık bu işte........ mükemmel. çok güzel bir özet olmuş. Alıntı
Φ azashthedrunk Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 yok yok kıskançlık ii bişe kıskanın birbirinizi zati cok kıskançlık diye bişe yoktur paranoyaklıktır o Alıntı
Φ monalisa Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 KISKANÇLIK BELKİ DE BİRBİRİNİ ANLAMAMAKTIR!!!! Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 kıskançlığın anlamamakla veya güvenmemekle alakası yoktur. insan ortada birşey olmadığını bile bile kıskanabilir. aslında kıskançlığın bu özelliğine bakarak bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz. ama bana göre normal bir hastalık ve olmasıda gerekiyor. zaten olgun bir insan bunu asla problem boyutuna çıkartmaz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Bu topicten ikitanemi var ya.. Yazmıştım ben bu topice.. Gene yazayım.. Kıskanılmak iyi bir duygu ama bir yerden sonra çekilmez oluyor.. Eğer ben birini kıskanıyorsam o çok kötü işte.. İçim içimi yer gider..)) Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Bu topicten ikitanemi var ya.. Yazmıştım ben bu topice.. Gene yazayım.. Kıskanılmak iyi bir duygu ama bir yerden sonra çekilmez oluyor.. Eğer ben birini kıskanıyorsam o çok kötü işte.. İçim içimi yer gider..)) Allahtan sen sadece kendini yiyorsun,bir de hem kendini hem karşısındakini yiyenler var.o kötü işte.. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 seni yedilermi hiç ? ewt bazen yiyorlar Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 kıskanıldığım zaman kendimi çok kötü hissediyorum ve çok kırılıyorum. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 değer verilmek sahiplenilmek güzeldir.önemsendiğimi hissedecek kadar kıskanılmak hoş olabilir.ama ortada fol yokken sebepsiz kıskançlıklar bana kendimi berbat hissettiriyor.kan beynime sıçrıyor resmen.yani benden nasıl bekleniyor böyle şeyler diye çok kırılıyorum. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 çok güzel olmalısın ? fena sayılmaz da ne ilgisi var ki? Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 e çirkin olanı kime kıskanmaz misticim.Demekki çok güzelsin ve kavalyen seni bu yüzden kıskanıyor.yanlışmıyım çok sevdiği için kıskandığını söylüyor..zaten birini seviyorsan o senin gözüne çok güzel görünür..güzellik göreceli olduğu için pek bişey diyemiycim. Alıntı
Φ trilya Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 İyi güzel hoş diyorsun ama gel de mantıklı davran bakalım...... Beraber yaşadığım adamın vep telefonunda aşkımmmm bir tanem ile başlayan bir msj buldum...Hoş bu kıskançlık mı bilmiyorum ama beynimden vuruldum resmen... Bu arada çok sevdiğim adam sürekli internette zaman zaman hatunlarla da sohbet ediyor ... Sence ne yapmalıyım ??? Ben sadece bağırıp bağırıp sonra pişman oluyorum çünkü onu çok seviyorum.. Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 azı mutluluk çoğu bıkkınlık verir...........kıskançlık bu işte........ en acikca ifade bu olmali tebrik ederim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.