Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Eger daha once yazildiysa Adminden simdiden ozur aramayi tam beceremiyorum sanirim Oncelikle herkez "Sevgililer gunu" demesini cok iyi biliyor ama bunun nereden geldigini sorsaniz bilen kisi sayisi okadar azdirki... Imparator 2.Clauduis Roma'yi cok kati kurallarla yoneten bir hukumdarmis...Ordusunda az asker olmasinin nedenini,askerlerin nisanlilarini,karilarini birakmayi istememelerine dayandiriyormus...Ve bundan dolayi evlenmeyi,nisanlanmayi yasaklamis...Aziz Valentin ise bu donemde Cladaudis'in hizmetinde bir papazdi...Bu yasagi dinlemedi ve evlenmek isteyen herkezi gizli gizli evlendirdi..Ancak kisa sure sonra imparotor bunu ogrendi,14 subat 270 yilinda Valentin'i (bazi kaynaklar sopayla doverek,bazilari ise kafasini keserek diyor)oldurdu...Ve o gun bu gun,sevgililer bu gunu sevgililer gunu olarak kutluyor... Velentin'in kelime anlami ise,sevilen sayilan kisi.. Simdi bilerek,ve sevgililerin sevgilerini korumak icin neler cektiklerini veee sevgi icin kendisini feda eden bu adami dusunup kutlayabilirsiniz
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl yok ya bana mantıklı gelmedı.bence tabı bunuda unutmayalım. dıkkat edersenız bunda bıle musluman olmayan adamlar nedense basrolde hep. mantıklı bırsey olsa bunu turk de muslumanda yapardı. benım sahsı gorusum tabı bu. yıne kutlarım bugununuzu. candıde yazın ıcın tesekkur ederım kardesım. ıyı gun gecırmenız dılegıyle
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Yazar yok ya bana mantıklı gelmedı.bence tabı bunuda unutmayalım.dıkkat edersenız bunda bıle musluman olmayan adamlar nedense basrolde hep. mantıklı bırsey olsa bunu turk de muslumanda yapardı. benım sahsı gorusum tabı bu. yıne kutlarım bugununuzu. candıde yazın ıcın tesekkur ederım kardesım. ıyı gun gecırmenız dılegıyle Yaniliyorsun burada kimin basrolde oldugu onemli degil...Yani bunu Muslumanluk Hristiyanlik olayina getirmeninde bir anlami yok bence... Ona bakarsan,bir nisanida fransizlar cikarmis,ama butun dunya bunu yapiyor...
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Yaniliyorsun burada kimin basrolde oldugu onemli degil...Yani bunu Muslumanluk Hristiyanlik olayina getirmeninde bir anlami yok bence...Ona bakarsan,bir nisanida fransizlar cikarmis,ama butun dunya bunu yapiyor... ıyı ya candıde-m bak bır nısanıda fransızlar cıkarmıs. benım su anda aklıma gelmıyor bana bızlerden bırının cıkardıgı bırseyı soyler mısın.dunyaca kutlanandan olsun.merak ettım dogrusu. sende kendınce haklısındır emınım.dogrular coktur ama gercek bır tanedır. bızımkıler kendımızce dogrular.
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Ona bakarsan,bir nisanida fransizlar cikarmis,ama butun dunya bunu yapiyor... dedın ya bu arada butun dunya bunu yapmıyor yaptırılıyor yaptırılmaya zorlanıyor. bana oyle gelıyor buyuk ıhtımallede boyledır
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Yazar kimse kimseyi saka yapsin diye zorlamiyor sercan...Biri yapar digeri ya kizar ya guler kizanada kimse bir daha yapmaz...Ama 1 nisan gelensel saka gibi birsey oldu....Sevgililer gunude oyle...Sen kutlamak zorunda degilsindir ama bu gune senin gozunle bakmayan milyonlarca insan var...Ve ben eminim sevgilisi olan her insan bu gune sevgilisiz bir insandan daha onem verir...Cunku sevgiliye adanmis bir gun ticari bir gun olamaz...O zaman anneler gunu,ogretmenler gunu vs vs maddi amacli gunler listesine girmeli degil mi?
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl kimse kimseyi saka yapsin diye zorlamiyor sercan...Biri yapar digeri ya kizar ya guler kizanada kimse bir daha yapmaz...Ama 1 nisan gelensel saka gibi birsey oldu....Sevgililer gunude oyle...Sen kutlamak zorunda degilsindir ama bu gune senin gozunle bakmayan milyonlarca insan var...Ve ben eminim sevgilisi olan her insan bu gune sevgilisiz bir insandan daha onem verir...Cunku sevgiliye adanmis bir gun ticari bir gun olamaz...O zaman anneler gunu,ogretmenler gunu vs vs maddi amacli gunler listesine girmeli degil mi? tabıkı zorlamıyor candıde.kesınlıkle benım gozumle bakmayan da vardır ama bakanda vardır.ya bak sevgılısı olan bugune sevgılısı olmayandan daha cok onem vermesı en normal halıdır. anlasılamadıgımız nokta bu degıl sen ordan tıcarı olmadıgını goruyorsundur.ama etraf oyle gormuyor.bak etrafına hangı magaza tıcarı gozle yapmıyor bu gune? anneler gunu fılanda bunlarda tıcarı amac guduyor. ben anneme her gun hedıye de alırım.yerı gelıyor alıyorumda bugunu beklemek veya yapmak bana sacma gelen bu ıste. ya senın dedıgın seyı anlıyorum sanırım ben kendı derdımı anlatamıyorum. ınsallah anlamıssındır veya anlamısızdır candıde-m
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Yazar anladim ben seni bunun cevabini diger tarafta verdim sende sonra anlarsin Birde fransizcada sondaki harfler okunmaz yani Candide diye yazilir ama Kandid diye okunur yaniiii "Candide'im" diyebilirsin cok mu ukalayim yok canim bak bir dil bir lisan
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl anladim ben seni bunun cevabini diger tarafta verdim sende sonra anlarsin Birde fransizcada sondaki harfler okunmaz yani Candide diye yazilir ama Kandid diye okunur yaniiii "Candide'im" diyebilirsin cok mu ukalayim yok canim bak bir dil bir lisan ozur dılerım candıde bılmıyordum. bır daha olmaz.
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Yazar yok canim niye ozur diliyon Onu birak bazilari yabanci isimleri bile turkce okunusuyla yaziyor :D
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl yok canım o kadarda degıl.bır fıkra aklıma geldı hemen soylıyım.hatırladıgım kadarıyla temel ıle dursun dukkanların onunden gecerken dursun bakmıs dukkanın onunde coca cola yazıyor.demısler acaba bu nedır? gırmısler dukkana dursun sormus dukkan sahıbıne: -bana bır tane coca cola versene dukkan sahıbı: -onun adı coca cola dıye soylenmez. dursun:- pekı nasıl denır? dukkan sahıbı: -koka kola denır. ordan temel hemen atılmıs: uy dursun o zaman bız Cevat'a kavat mı dıyecegız !!
Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2008 17 yıl ya bak sevgılısı olan bugune sevgılısı olmayandan daha cok onem vermesı en normal halıdır. gücendim bak, ne yapıcaz şimdi ( şaka ) bursercan, ben cünkü yine de önem veriyorum.. var oluşuna, yok edilmedigine.. hatırlandığına ~~~ Bir günü ne cabuk ta ardımız da bıraktık değilmi..oysa önümüz de bi oncası var.. sevgi sözcüğünü icimiz de yaşatmasını bilelim, ki vermesini de bilelim bazen gözlerimiz ile görebileceğimiz şeyleri göremiyoruz icimiz de bir şey var ne gösterebiliyor nede dile getirebiliyoruz vakit cok gec olduğun da kıymetini bilir, arar oluyoruz yok oldumu da, dönüp arkamıza bakıp hatırlıyoruz aynen bu resim gibi, bugün var yarın yok olanlar gibi.. candide sana da ayırca tesekkürler, ayrıntılı yazın için
Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2008 17 yıl Yazar gücendim bak, ne yapıcaz şimdi ( şaka ) bursercan, ben cünkü yine de önem veriyorum.. var oluşuna, yok edilmedigine.. hatırlandığına ~~~ Bir günü ne cabuk ta ardımız da bıraktık değilmi..oysa önümüz de bi oncası var.. sevgi sözcüğünü icimiz de yaşatmasını bilelim, ki vermesini de bilelim bazen gözlerimiz ile görebileceğimiz şeyleri göremiyoruz icimiz de bir şey var ne gösterebiliyor nede dile getirebiliyoruz vakit cok gec olduğun da kıymetini bilir, arar oluyoruz yok oldumu da, dönüp arkamıza bakıp hatırlıyoruz aynen bu resim gibi, bugün var yarın yok olanlar gibi.. candide sana da ayırca tesekkürler, ayrıntılı yazın için Bu gunun nedemek oldugunu cok guzel aciklamissin... Onemli olan bir gun degildir,sevgiliye verilecek bir omru iyi kullanabilmektir...
Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2008 17 yıl gücendim bak, ne yapıcaz şimdi ( şaka ) bursercan, ben cünkü yine de önem veriyorum.. var oluşuna, yok edilmedigine.. hatırlandığına ~~~ Bir günü ne cabuk ta ardımız da bıraktık değilmi..oysa önümüz de bi oncası var.. sevgi sözcüğünü icimiz de yaşatmasını bilelim, ki vermesini de bilelim bazen gözlerimiz ile görebileceğimiz şeyleri göremiyoruz icimiz de bir şey var ne gösterebiliyor nede dile getirebiliyoruz vakit cok gec olduğun da kıymetini bilir, arar oluyoruz yok oldumu da, dönüp arkamıza bakıp hatırlıyoruz aynen bu resim gibi, bugün var yarın yok olanlar gibi.. candide sana da ayırca tesekkürler, ayrıntılı yazın için birce sende haklısın. zaten aynı seyı soyluyoruz. ama ben su ınce cızgıyıde gormenızı ıstıyorum.yok edılmıyor zaten bıraz daha azdır bu gune karsı bakıs acımız.sevgılısı olmayanlar ıcın mesela.yanı onem verılır ama sevgılısı olan kadar degıldır.bır adım gerıdedır veya 2 adım.kısısıne gore degısır tabı. ben bundan bu cızgıden bahsedıyorum.
Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 17 yıl Keşke bütün sevgililer ölümü göze alabilecek kadar sevse birbirlerini....
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.