Φ nobody Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Bir çim tarlasına 10 koyun salındığında tarla 20 gün sonra çıplak kalıyor. 15 koyun salındığında 10 gün sonra çıplak kalıyor. 25 koyun salındığında ne olur? Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 bır gunde yerler sanırsam Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 bır gunde yerler sanırsam yanlış sanı! Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Sanıyorum liineer bir denklem olmalı.Koynların hepsinin eşit yediğini düşünürsek, gün =yedikleri miktar.koyun sayısı+sabit verilen iki denklemde ters orantıyı kullanıp denklemler çözülürse,yeme miktarı 0,5 çıkıyor.Yukarıda yazdığım eşitlikte yerine bırakırsanız,25 koyunun tarlayı 7,5 günde çimsiz tarla haline getirdiğini buluruz. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 gün =yedikleri miktar.koyun sayısı+sabit verilen iki denklemde ters orantıyı kullanıp denklemler çözülürse,yeme miktarı 0,5 çıkıyor.Yukarıda yazdığım eşitlikte yerine bırakırsanız,25 koyunun tarlayı 7,5 günde çimsiz tarla haline getirdiğini buluruz. bu sonuca nasıl ulaştın bilemedim. gün=sabit/(yedikleri miktar.koyun sayısı) olmayacak mıydı? Aslıda kolay bir soruydu,ama ben bilerek zorlaştırdım. sen bile takıldıysan bu şekliyle epey zorlaşmış. şunu saklamış ve sizin aklınıza gelecek mi demiştim: çimlerin hergeçen gün az da olsa uzadığını unutmayın Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 çimlerin uzaması mı..demek bunu da dikkate alacağız...peki bir daha bakarım.. Alıntı
Φ anti madde Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 5 gün mü olacak cevap? Eğer çimin uzama miktarı kalan çim miktarıyla orantılıysa cevabım yanlış. Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 gün=sabit/(yedikleri miktar.koyun sayısı) olmayacak mıydı? Hayır,formülü bu şekilde kuramayız.Dediğim gibi gün =yedikleri miktar.koyun sayısı+sabit olmalı,fakat ben burada çimlerin uzama miktarını hiç düşünmemiştim....şimdi düşünüyorum. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 5 gün mü olacak cevap? Eğer çimin uzama miktarı kalan çim miktarıyla orantılıysa cevabım yanlış. tebrikler, zor değildi ama ben biraz kafa karıştırdım. çimlerin hergün aynı miktarda büyüdüğü öngörülmüş herhalde. Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Tebrik ederim anti madde,soruyu çözmüşsünüz...size de teşekkür ederiz sorunuz için nobody... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.