Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Bir çim tarlasına 10 koyun salındığında tarla 20 gün sonra çıplak kalıyor. 15 koyun salındığında 10 gün sonra çıplak kalıyor. 25 koyun salındığında ne olur?
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Sanıyorum liineer bir denklem olmalı.Koynların hepsinin eşit yediğini düşünürsek, gün =yedikleri miktar.koyun sayısı+sabit verilen iki denklemde ters orantıyı kullanıp denklemler çözülürse,yeme miktarı 0,5 çıkıyor.Yukarıda yazdığım eşitlikte yerine bırakırsanız,25 koyunun tarlayı 7,5 günde çimsiz tarla haline getirdiğini buluruz.
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Yazar gün =yedikleri miktar.koyun sayısı+sabit verilen iki denklemde ters orantıyı kullanıp denklemler çözülürse,yeme miktarı 0,5 çıkıyor.Yukarıda yazdığım eşitlikte yerine bırakırsanız,25 koyunun tarlayı 7,5 günde çimsiz tarla haline getirdiğini buluruz. bu sonuca nasıl ulaştın bilemedim. gün=sabit/(yedikleri miktar.koyun sayısı) olmayacak mıydı? Aslıda kolay bir soruydu,ama ben bilerek zorlaştırdım. sen bile takıldıysan bu şekliyle epey zorlaşmış. şunu saklamış ve sizin aklınıza gelecek mi demiştim: çimlerin hergeçen gün az da olsa uzadığını unutmayın
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl çimlerin uzaması mı..demek bunu da dikkate alacağız...peki bir daha bakarım..
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl 5 gün mü olacak cevap? Eğer çimin uzama miktarı kalan çim miktarıyla orantılıysa cevabım yanlış.
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl gün=sabit/(yedikleri miktar.koyun sayısı) olmayacak mıydı? Hayır,formülü bu şekilde kuramayız.Dediğim gibi gün =yedikleri miktar.koyun sayısı+sabit olmalı,fakat ben burada çimlerin uzama miktarını hiç düşünmemiştim....şimdi düşünüyorum.
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Yazar 5 gün mü olacak cevap? Eğer çimin uzama miktarı kalan çim miktarıyla orantılıysa cevabım yanlış. tebrikler, zor değildi ama ben biraz kafa karıştırdım. çimlerin hergün aynı miktarda büyüdüğü öngörülmüş herhalde.
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 17 yıl Tebrik ederim anti madde,soruyu çözmüşsünüz...size de teşekkür ederiz sorunuz için nobody...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.