Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

GAZETElERDE KORKUNC BIR KONU

OKUYORUM VE TUYLERIM DIKEN DIKEN.

SUC UN NE OLDUGU BELLI DEGIL FAKAT VAN REKTORU TUTUKLU

YARDIMCISI INTIHAR ETMIS.

SUCUN DELLILERI KARISIK. TANIKLARI

ACAYIP. HERKEZ NEREDE AB gelsin

INSAN HAKLARIMIZI KORUSUN DIYE

BEKLIYOR.

BEN NEREDE T.C.SEVEN HUKUK DEVLETI ISTIYEN TURK VATANDASLARI DIYE SORUYORUM.

BU MEVZUDA HURRIYET GAZETESINDE

E.COLASANIN YAZISINA E MAIL'LE

BEN DE DESTEGIMI VERDIGIMI BILDIRDIM. SIZLERDENDE HAKSIZ

BIR OLAY OLDUGUNA INANIYORSANIZ

REKTORE MANEVI DESTEGINIZI

AYNI YOLLA BILDIRIN.

.......Sira bana geldi

Etrafima baktim

Ses cikaracak kimse kalmamisti

INSAN HAKLARI ANCAK HALK IN

ISRARI ILE MUMKUNDUR/

Gönderi tarihi:

Destek verelim peki yasuçlu bulunursa... Hukukukun üstünlüğünü hakim kılmak isteyen bizler neduruma düşeriz. Mahkemeye intikal etmiş bir konu üzerine mahkeme sonuçlanmadan destek kampanyası nekadar hukuki?

Dün yargılanan kişiye kuvayi milliye ödülü verildi yine soruyorum yasuçlu ise malumunuz kuvayi milliye bu milletin kurtuluş parolasıdır. YA SUÇLU İSE

SUÇSUZ İSE YİNEMAHKEMELERDE HAKKINI ARAYACAKTIR. YA SUÇU SABİTSE MAHKEMELERİMİZİ YIPRATMAK DÖNÜŞÜ OLACAK BİR OLAYMIDIR.

Samimiyetle soruyorum bu şahsın önemi nedirki ona komplo kurulsun.

AÇIKCASI DESTEKVERENLERİ SAMİMİ BULMUYORUM.

Gönderi tarihi:

Ben sucsuz bulalim demiyorum.

Sucu ne diye soralim diyorum.

Suc duyurusunu okudunuzmu

Hangi demokratik ulkede bir

Yazari sevmek onun yazilarini saklama

Suc.

T.C. Soyan ve $ dis Bankalara gonderen

Suclu ve sucsuz insanlar tutuksuz yargilanirken niye Rektor tutuklu yargilaniyor diye soruyorum.

Nicin mademki yolsuzluk iddalari mutlaka

Mahkeme kararlariyla dogru bir sekilde

Sonuclaniyorsa DOKUNULMAZLIK

KANUNLARINI CIKARMIYORUZ DIYE

SORUYORUM.

Koyume geldiler

Sesimi cikarmadim

Komsuma geldiler

Yine sesimi cikarmadim

Sonra sira bana geldi

..............

Orhan Pamuga niye bu destek

Niye bu haret

Cevabinizi benim kendi ifade ozrumu

Diye kabul ediyorum.

Hic bir sahsin sahis olarak onemi yoktur

Olan hadisenin onemi vardir

Bu bir komple degil HUKUK DEVLETI

CAGIRISIDIR.

Gönderi tarihi:

Başbakan Erdoğan. Ermeni Konferansının mahkemece durdurulmasına, "Yanlış bir karardır" diyor bu yargıa müdahele olmuyor :)

en son. Başbakan yargıya müdahele var. savcıalr harekete geçsin diyor, o güen kadar dava açmıyan savcıalr dava açıyor. e peki bu hukuka müdahele değil mi.

Gönderi tarihi:

Başbakan Erdoğan. Ermeni Konferansının mahkemece durdurulmasına, "Yanlış bir karardır" diyor bu yargıa müdahele olmuyor :)

en son. Başbakan yargıya müdahele var. savcıalr harekete geçsin diyor, o güen kadar dava açmıyan savcıalr dava açıyor. e peki bu hukuka müdahele değil mi.

Sn.Gulunde Ermeni konferasi icin Wahington

Post'da cikan yanitini yaziyim.

Turkun Turkten daha fazla dusmani yoktur.

Iyi guzel bu bir idyomdur ama bunun bir

Idyom oldugunu bilmeyen dis ulkelerde

BIZI TEMSIL GOREVI VERDiGIMIZ

Dis isleri bakanina yakisirmi? Biz

Geri zekalimiyiz!

Gönderi tarihi:

Yücel Aşkkın tahliye edildi. ki bu tahliye çok önce gerçekleşecekti

bir dava düşünün, savcı sanığın tahliyesini talep ediyor, bunlada kalmıyor mahkeme üyelerinden biriside bu yönde oy kullanıyor. hemen o üye heyetten atılıyor (ki bunun mantığı nedir) yerine gelen üye dosyayı inceliyor o da tahliyesini istiyor, mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar veriyor bir önceki duruşmada. sen gelde burada kasıt arama.

yücel aşkın diğer davadan olduğu gibi bu davadan da beraat edicek, bunu dosyayı okumuş ve hukuktan azcık anlıyan herkes görebiliyor, hiç bir maddi delil yok. ve adam başka bir davada davalı olduğu kimselerin tanıklığıyla tutuklu bırakıldı.

Gönderi tarihi:

REKTÖRLER SEVİNÇLE KARŞILADI:

'Medeniyetin gereği yapıldı'

* ODTÜ Rektörü Akbulut: Medeniyetin gereği buydu * İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu: HSYK içinde Adalet Bakanı ve müsteşarı olduğu sürece yargı bağımsızlığından söz edilemez * Kocaeli Üniversitesi Rektörü Komsuoğlu: Sırada takipsizlik kararı var * Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Alptekin: Kaybettiklerinin hesabını kim verecek?

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında verilen tahliye kararı, üniversitelerde sevinçle karşılandı. Kararı, ''Medeniyetin gereği buydu'' diye yorumlayan rektörler, kendilerinin hiçbir zaman yargıya müdahale etmediklerini, yalnızca Aşkın'ın tutuksuz yargılanması gerektiğini vurguladıklarını söyledi. Rektörler, ''Ancak, sorulması gereken soru şu; Aşkın'ın kaybettiklerinin hesabını kim verecek'' dedi. Rektörler, Aşkın'ın tahliyesi ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

**Prof. Dr. Emin ALICI ( ÜAK Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü)

Çok sevindirici bir durum. Biz, arkadaşımızın hukuk sistemi içerisinde bu süreci geçirmesi ve hukuk düzeninin arkadaşımıza tam olarak uygulanmasından başka bir şey istemiyoruz. Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum.

'HİÇ UNUTMAYACAK'

***Prof. Dr. Ural AKBULUT (ODTÜ Rektörü)

Mutlu olduğum bir sonuç. Medeni ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de hukuk sisteminde aslolan, bir kimsenin mahkemece suçlu bulunana kadar suçsuz kabul edilmesidir. Biz hiçbir zaman ''Savcı haksızdır, Aşkın suçsuzdur'' demedik, Aşkın'ın tutuklu yargılanmasına karşı çıktık. Sayın Rektör, geçen süreçte büyük ıstırap çekti, sağlığını kaybetti, yaşamı boyunca unutamayacağı, genel sekreter yardımcısının ölümüne şahit oldu. Bütün bu üzüntülü olayları hiç hak etmedi.

'YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL'

**Prof. Dr. Fatih HİLMİOĞLU (İnönü Üniversitesi Rektörü)

En baştan beri söylediğimiz gibi, Aşkın'ın tutuklu olarak yargılanmasını gerektiren hiçbir sebep yoktu. Buna rağmen, tutuklu olarak yargılandı. Bırakılmasından dolayı hepimiz çok mutluyuz ama, bu yargılama süreci esnasında bir kişi yaşamını yitirdi. Sayın Rektör de önemli ölçüde sağlığını kaybetti. Böyle bir hukuki süreç de ne kadar adil, onu da hakikaten kamuoyunun vicdanında tartması gerekir. Bu süreç, iki şeyin önemini bir kez daha ortaya net bir şekilde ortaya koymuştur. Bunlardan birincisi yargı bağımsızlığı... İkinci konu ise, dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır.

**Prof. Dr. Ülkü BAYINDIR (Ege Üniversitesi Rektörü) Çok mutluyuz. Geç de olsa, tutuksuz yargılanma aşamasına geçmesi bizim için mutluluk verici bir olaydır. Bundan sonrasının da olumlu bir şekilde yürümesini istiyoruz. *

**Prof. Dr. Baki KOMSUOĞLU (Kocaeli Üniversitesi Rektörü)

Karar, üniversite camiasını mutlu etmiştir. Gecikmiş bir karar olmasına karşın adalet yerini bulmuştur. Bundan sonra beklenen karar, takipsizlik kararı verilerek dosyanın YÖK'e gönderilmesidir. Rektör ve Genel Sekreter Yardımcısı keşke başından itibaren tutuklanmadan yargılansalardı.

* Prof. Dr. Ferit BERNAY (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü)

Kararı, Yücel Hoca'nın beraatına giden yolda bir adım diye değerlendiriyoruz. Türk üniversiteleri ve Türk ulusu için, bu kararla aydınlanmaya giden yolun başlangıcı gerçekleşmiştir.

'YA KAYBETTİKLERİ'

**Prof. Dr. İsmet Vildan ALPTEKİN (Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü)

Bizim talebimiz ve normal olanı buydu. Şimdi tutuklu olarak yargılandığı süre zarfında sağlığından kaybettiklerini, Genel Sekreter Yardımcısı'nın yaşamını yitirmesinin hesabını kim verecek, bunu sormak lazım.

* Prof. Dr. Enver DURAN (Trakya Üniversitesi Rektörü)

Hukukun uygulanmasından yanayız. bunun dışında söyleyecek şeyimiz yok. Kararı sevinçle karşılıyoruz. Yargının yanındayız...

Bizlerde...

Gönderi tarihi:

SORUYORUM:

PEKI........DAVA DUSMEDEN EVVEL

HIC SESINI CIKARAN OLMASAYDI......

EMIN ColASAN SUC BILDIRISINI

DUYURMASAYDI.......MANSETLER

KUCUK/KALIP HALKIN HABERI OLMASAYDI...........

SIRA BANA GELDI

ETRAFTA SES CIKARACAK

KIMSE KALMADI.

YA BU KISI KUVVETLI OLMAYIPTA

INTIHAR ETSEYDI. SESZIZ KALMANIN

Ve YAPILMASI GEREKEN BAZI SEYLERI

YAPMAMANIN BEDELI YAPILDIGI ZAMAN

ODENEBILECEK BEDELIN COK FAZLA

USTNDEDIR/ SU ANDA IST/ BAR

SAHIPLERININ COK DIKKATLE TAKIP

GEREKLI/ AB ONari korumaz.

Gönderi tarihi:

hayır bir de ben bu forumda Yücel Aşkın için suçludur yolsuzluk yapmıştır. suçluyu savunamyın vs diye konuşanların yorumunu merak ediyorum :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.