Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Hicbir sag siyasi dusunce destekcisi degilim, hele hele AKP aklimin ucundan bile gecmez. O yuzden beni bir siyasi dusuncenin eksiklerini golgede birakmaya calisiyor, o eksiklerden bahsedenleri karalamaya calisiyor falan zannetmeyin. Turk medyasinin iki "saygin" gazetesini toplumun notr'e yakin bir uyesi olarak biraz elestirmek istiyorum.

Milliyet ve Hurriyet... evet, Turkiye'nin en iyi bilinen, isim yapmis gazetelerinden. Dogan medya grubunun parcalari... Koklu, ama...

Sokak diliyle; abicim bu ne boyle ya? Ozellikle son zamanlarda adamlar nerdeyse halkla hukumet arasinda savas cikartmaya calisiyorlar. Bu kadar da elestiri olmaz ki! Butun "negatif" unsurlar, mesela basortusu konusu, japonya ziyareti, tarim bakaninin ciftcilere konusmasi, erdogan'in meclisteki konusmalari, vs. Oyle haberler cikiyorki yani afedersiniz kus beyinli bir vatandas bile bu gazetelerin tarafli haber yaptigini, bir yerlerde cikarlari oldugunu, ideolojik bir programin destekcisi olduklarini, Amerikan-ordu stili (anti-halk demokrasisi) "yapmacik demokrasi" gibi bir dusunceye hizmet ediyormus gibi gorunduklerini anlayabilecek kapasiteye sahiptir.

AKP yoneticilerinin ve hukumetimizin gayet iyi calisan carklarinin hemen hemen butun konusmalarini sanki super radikal, olagan ustu derecede devrimci, soke edici seyler soylemisler gibi Negatif Haber niteliginde mansetlere tasiyorlar. Evet, sahsen bende bu konusmalarin buyuk cogunlugundaki kelime secimlerine ve yine bircok AKP fikrine karsiyim. Ama elestiri yapmanin da bir dozu olmasi gerekir. Birde yapici elestiri diye birsey var. Bir yontemin calismadigini bas bas bagiriyorsan, ona alternatif yontemi de fisildayacaksin en azindan.

Yani kisacasi eskiden gayet sayip sevdigim bu gasteleri, kose yazarlarini.vs. artik eskisi gibi gormuyorum. Onlara karsi olan kisisel ozguvenimi maalesef kaybettim. Benim gibi durumun yavas yavas farkina varan vatandaslarimizin da sayisinin yavas yavas arttigini malum biliyorum.

Neyse, isin ozu, bir konu, ayni haber hakkinda gercekte ne olup bittigini ogrenmek icin vir duzine farkli gazete okuyup, bir istatistikci disiplini ve filozof mantigiyla kendi yorumumu yaomak durumundayim. Sizlere de davsiye ederim.

Saygilar, sevgiler.

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
Yerden göğe kadar haklısın Yücel...

Son zamanlar hiç Zaman gazetesini okudunmu... O devamlı negatif olan gazete, iktidar kendi görüşlerine yakın diye Cumhurbaşkanına saldırmaya başladı. Cumhurbaşkanı ne derse negatif taraflarını yakalayıp manşete çıkarıyor. NedeN? çünkü laik demokrat ve düzenli yaşayan bir insan ve Türk insanına örnek olabilecek bir şahsiyet...

Gelelim senin bulgularına. Son zamanlar da Milliyet gazetesini okuyormusun bilmiyorum ama 6 ay önce hükümete saldıran gazete şimdi hükümet yanlısı bir politika çiziyor neden Türkiyede medya iş sektörünün içinde olduğu için anlaması çok güç gelmiyor. Doğan medya grubu bir çok ihaleye girip kazanmaya başladı.

Başka sanırım Medya ve Toplum biribirine bakınca kendilerini görüyor...

Sevgiler

Erdoğan

456[/snapback]

Evet, buradan da su sonuc ta cikarilabilir.

Henüz tamamen olmasa da imamlarin elinden kurtulup, pazar ekonomisinin acimasiz yasalariyla calisan medya tarafindan yönlendirilen ve her ne hikmetse, medya tarafindan bilinclendirilen(!) bir topluma dönüsmek üzereyiz.

sevgiler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.