Φ crazy mom Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Voltaire' nin trajıkomik candide'si gibi bütün olumsuzluklara rağmen "bunada şükür daha kötüsü olabilirdi" diyomusun sende nikin çok hoş...düşündürücü,sıcak ve komik...Hoşgeldin ,MerHaba... Sevgili Gunisigi,gercekten Candide'in tam olarak ne oldugunu farkeden ve bana soyleyen ilk kisi sissiniz...Tebrikler... Ama Candide,dedigindende fazla... Aslinda Candide filozofik bakis acisiyla yazilmis,ve voltaire'in hikayeleri hatta bazi kaliplasmis seyleri gulunclestirmistir.. Bildigin gibi donemin filozlarinda dedigin mantik vardi...Yani dunyada basimiza ne gelirse gelsin,sukur etmeliyiz...Hersey daha iyisi icindi mantigi vardir... Ama Candide satodan kovulduktan sonra dunyadaki kotulukleri gorur...Sevdigi kadina tecavuz etmisler,metres olmus,Pangloss(filozof) oldurulmus,savaslara sahit olmus,insanlar olmus,oldurmus...Yani Candide sonunda dunyanin gercek yuzunu kesfeder,artik optimist bakis acisini kaybeder ve derki "Burasi dunyanin en iyi yeriyse bundan iyisini dusune miyorum" Hikayenin sonuna dogru ise,Candide istanbula yerlesir ve Panglos ile sevdigi kadin (Cunégonde) karsisina cikar...Aslinda buradada Voltair bu optimism bakis acisinin absurlugu ile dalga geciyor... Yani arkadasim sonuc olarak,Voltair diyor ki,hayat sizin sandiginiz kadar muhtesem degil...Bak Candide,satayu dunyanin en guzel yeri sanirken masumca bir opucuk yuzunden poposuna tekmeyi yedi...Leibniz,Popeun cok iyimser olmayin...Bakin dunyada kotulukler oluyor,savaslar oluyor,insanlar oluyor... Istee Candide bu anliycagin seni bilmezmiyim..diğil candide..candiricuttik bile koysan adını seni 2000 ışıkyılı uzaklığından tanırım.. .kanada kaçkını seniii.. Hadi hadiii sallamaa ben soylemeseydim biraz zor bulurdun Kiskanma kanadayi :)Hem sen dur yaza yine gidiyorum...Hemde 2 ayligina,geldigimde ingilizce konusup sana hava atacagim Kolay mi saniyon 3 dil bilmek Sanıyorum sevdigim bir arkadaşla Londra gezisindeydinis dimi keşke bende olsa idim o harika anlayda ama ozamanlar ben yoktum....Kendi yerinize hoşgeldiniz......kolay gelsin..... Aslinda Londra'ya hic gitmedim Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Sizi tanıyormuyum mu ne?... Tekrar hoşgeldin, Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Sizi tanıyormuyum mu ne?...Tekrar hoşgeldin, Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2008 sevgili arkadaşım candide olarak aramıza tekrar hoşgeldin Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.