Φ muki Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Günah işlenen yerlere, mesela kumar oynanan, içki içilen, herhangi bir çalgı aleti, mesela tv bulunan yerlere rahmet melekleri girmez. Böyle yerlerde namaz kılmak mekruh olur ve edilen dua da kabul olmaz. (Nisabül-ahbâr) Mekruh olarak kılınan namaz sahih olur. Yani o kimse, namaz borcundan kurtulursa da, namaz kılmakla hasıl olacak büyük sevaba kavuşamaz. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: Canlı resmi, köpek ve cünüp bulunan yere rahmet melekleri girmez. (Nesai) Heykel ve her çeşit insan ve hayvan biblosu bulunan odaya rahmet melekleri girmez. (Müslim) Cers (çan, çıngırak) bulunan odaya rahmet melekleri girmez. (Nesai) Cers, şeytanın mizmarıdır. (Müslim) Mizmar her türlü çalgı aletidir. (Müncid)) Şeyh-ül-İslam Ahmet ibni Kemal efendi hazretleri buyuruyor ki: 'Mizmarları kırmak için gönderildim' hadis-i şerifi, (her çeşit çalgıyı yasak etmekle emrolundum) demektir. (Kırk hadis) Kendisi kullanmasa bile, herhangi bir çalgı aletini evinde bulundurmak günah olur. (Hadika) Muhammed, Abdullâh İbnu Ömer'in rivayetinde ziyâret için gelmiş olduğu, Sefine Ebû Abdirrahmân'ın rivayetinde de beraber yemek için vaki davet üzerine gelmiş olduğu kızı Fatma'nın evine, kapıya asılmış olan nakışlarla süslü perde sebebiyle girmeden geri döner. Gerçi bazılarınız hadislere inanmayıp Kuran'ı baz alıyor ama, hadislerde hiç de öyle yabana atılacak gibi değiller. Şimdi biri bana açıklayabilir mi? Süslü perdeler, heykeller, çeşit çeşit çalgı aletleri, insan ve hayvan bibloları, duvarında Bouguereau'nun Birth of Venus'u, Gérôme'nin Femme Turque au Bain'i asılı olan kişilerin evlerine, odalarına rahmet melekleri girmiyorsa, neden bu insanlar refah içinde de, bütün bunları evinde bulundurmayan insanların refah düzeyi aşağılarda? Yoksa bütün suç televizyon ve bilgisayarlarda mı? Hani hepimizin evinde var ya, ondan soruyorum. Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Şimdi biri bana açıklayabilir mi? Süslü perdeler, heykeller, çeşit çeşit çalgı aletleri, insan ve hayvan bibloları, duvarında Bouguereau'nun Birth of Venus'u, Gérôme'nin Femme Turque au Bain'i asılı olan kişilerin evlerine, odalarına rahmet melekleri girmiyorsa, neden bu insanlar refah içinde de, bütün bunları evinde bulundurmayan insanların refah düzeyi aşağılarda? Çünkü; bunların hepsi*******tan başka bir şey değil de ondan. Çünkü bunlar, akla ve mantığa aykırı da ondan sevgili muki. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.