Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Ben dinimi yaşama isteği duyduğum da yani bundan 7-8 yıl önce araştırmaya karar verdim. Kuran okudum meal tefsir . İncilleri okudum. Ama araştırmaya başladığımda bilmediğim bir gerçek vardı İslamı yaşamak ve öğrenmek istiyordum ama bu sandığım kadar kolay olmayacaktı . Şok üstüne şok yaşıyordum. Kendilerini islamın sancaktarlığına soyunmuş gören ehli sünnetin direği sayan tarikatlerin KUranla direk ters düştüğünü çok fazla üzülerek müşahade ettim.. Daha sonra dinde ayrılığın rahmet değil felaket olduğunu gördüm. Ve daha da acısı Tasavvufun islamın alt kimliği değil tam zıddı olduğunu müşahade ettim. Bunun neticesinde Allah a daha çok yaklaşmak amacını güden insanların bu yollarda heba olarak cehenneme aktığını müşahade ettim ki bu çok acıydı. Allah Kuran da net olarak tek affetmeyeceği suçu ş,irk olarak nitelendirirken bunu işleyerek Allah a yaklaşmayı uman ,nsanları görmek çok acıydı. Bu şoku atlatmam uzun zaman aldı onca alim evliya diye sanaydıkları bu insanların ben aciz bi insan şirkte görüyor ardından gidenlerinde cehenneme aktığını düşünüyordum. ;BUnca insan yanılıyor da benmi doüruyu görüyordum bu çok saçma olurdu. Sonra Vahabiliği ve Selefiliği tanıdım bu iki birbirine yakın inanç grubu benim inandığım anladığım islamla çok yakındı sevinmiştim. Ama ardından onların da biçok noktada hatalı olduklarını gözlemledim. Sonunda anladımki temmeleri 1400 yılı aşkın bir zamana dayanan bir inancı dini yaşamayı hedeflemiştim ki bunlar gayet doğaldı bidfatların yani sonradan uydurma şelylerin katılacağıda aşikardı. Herkes bi yol tutturmuş inandıkarına inanan kitlelerde arkalarından sürüklenmişti. Ki hepsine gerçekler malum oluyor olsa idi hepsi ayrılmaz aksine tk bi çatıda toplanırdı demekki gerçekten hepsi belli noktalalrda ayrılıyor hepsi farklı farklı noktalarda hatalara yanılgılara düşüyorlardı. Sonuç olarak en güzelinin kuran okumak olduğuna kanaat getirdim mealler tefsdirler vs tabiki diğer alimlerden de yararlanıcaktık amabunu kuran ışığında buna ters düşemeyecekeleri alacak ters düşenleri reddedecek şekildeyapacaktım. Ve artık ölede yapıyorum. Hüküm Allahındır. Ama hiçbir cemmatin yada meshebin akidelerini hüküm olarak kabul etmiyorum. Şafiyi haklı gördüğüm yani kuranla örtüştüğünü düşündüğüm bir konuda rahatlıka ona göre harekekt ederim hanefiyi haklı gördüğümdede tekrar ona göre davranırım . Hani bunlara verilen kural akideleri asla kabul etmem şafiye geçersen şöle olur bi ona bi buna hareket edsemezsin görüşüne asla katılmıyorum ki bu hüküm olur ki hükümde yalnız Allahınıdır. Bunlar 4 üde haksa buna rağmen biçok konuda farklılık gösteriosa ve ben mizanda kurana göre islamı kurallalra göre yargılanıcaksam bana orda kimsenin faydası olamıcaksa ben aklımı mantığımı bilgi birikimimi kulanır öle alimlerin görüşlerinden istifade ederim. BU bağlamda benimle fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlarla tanışmak isterim yada benim yaşadıkalrımı yaşayıp kendince tevhidi bi görüşle bundan çıkıp görüşelrini inancını sabitlemiş arkadaşlardan faydalanmak isterim. SAbırsızlıkla görüşlerinizi beklicem özetle durum bu arkadaşlar. .. Teşekkürler...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Ben dinimi yaşama isteği duyduğum da yani bundan 7-8 yıl önce araştırmaya karar verdim. Kuran okudum meal tefsir . İncilleri okudum. Ama araştırmaya başladığımda bilmediğim bir gerçek vardı İslamı yaşamak ve öğrenmek istiyordum ama bu sandığım kadar kolay olmayacaktı . Şok üstüne şok yaşıyordum. Kendilerini islamın sancaktarlığına soyunmuş gören ehli sünnetin direği sayan tarikatlerin KUranla direk ters düştüğünü çok fazla üzülerek müşahade ettim.. Daha sonra dinde ayrılığın rahmet değil felaket olduğunu gördüm. Ve daha da acısı Tasavvufun islamın alt kimliği değil tam zıddı olduğunu müşahade ettim. Bunun neticesinde Allah a daha çok yaklaşmak amacını güden insanların bu yollarda heba olarak cehenneme aktığını müşahade ettim ki bu çok acıydı. Allah Kuran da net olarak tek affetmeyeceği suçu ş,irk olarak nitelendirirken bunu işleyerek Allah a yaklaşmayı uman ,nsanları görmek çok acıydı. Bu şoku atlatmam uzun zaman aldı onca alim evliya diye sanaydıkları bu insanların ben aciz bi insan şirkte görüyor ardından gidenlerinde cehenneme aktığını düşünüyordum. ;BUnca insan yanılıyor da benmi doüruyu görüyordum bu çok saçma olurdu. Sonra Vahabiliği ve Selefiliği tanıdım bu iki birbirine yakın inanç grubu benim inandığım anladığım islamla çok yakındı sevinmiştim. Ama ardından onların da biçok noktada hatalı olduklarını gözlemledim. Sonunda anladımki temmeleri 1400 yılı aşkın bir zamana dayanan bir inancı dini yaşamayı hedeflemiştim ki bunlar gayet doğaldı bidfatların yani sonradan uydurma şelylerin katılacağıda aşikardı. Herkes bi yol tutturmuş inandıkarına inanan kitlelerde arkalarından sürüklenmişti. Ki hepsine gerçekler malum oluyor olsa idi hepsi ayrılmaz aksine tk bi çatıda toplanırdı demekki gerçekten hepsi belli noktalalrda ayrılıyor hepsi farklı farklı noktalarda hatalara yanılgılara düşüyorlardı. Sonuç olarak en güzelinin kuran okumak olduğuna kanaat getirdim mealler tefsdirler vs tabiki diğer alimlerden de yararlanıcaktık amabunu kuran ışığında buna ters düşemeyecekeleri alacak ters düşenleri reddedecek şekildeyapacaktım. Ve artık ölede yapıyorum. Hüküm Allahındır. Ama hiçbir cemmatin yada meshebin akidelerini hüküm olarak kabul etmiyorum. Şafiyi haklı gördüğüm yani kuranla örtüştüğünü düşündüğüm bir konuda rahatlıka ona göre harekekt ederim hanefiyi haklı gördüğümdede tekrar ona göre davranırım . Hani bunlara verilen kural akideleri asla kabul etmem şafiye geçersen şöle olur bi ona bi buna hareket edsemezsin görüşüne asla katılmıyorum ki bu hüküm olur ki hükümde yalnız Allahınıdır. Bunlar 4 üde haksa buna rağmen biçok konuda farklılık gösteriosa ve ben mizanda kurana göre islamı kurallalra göre yargılanıcaksam bana orda kimsenin faydası olamıcaksa ben aklımı mantığımı bilgi birikimimi kulanır öle alimlerin görüşlerinden istifade ederim. BU bağlamda benimle fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlarla tanışmak isterim yada benim yaşadıkalrımı yaşayıp kendince tevhidi bi görüşle bundan çıkıp görüşelrini inancını sabitlemiş arkadaşlardan faydalanmak isterim. SAbırsızlıkla görüşlerinizi beklicem özetle durum bu arkadaşlar. .. Teşekkürler...

Seni Tebrik ederim,

Dost.

Yazitini yeni gordum ve okudum,

Her seyden once sunu iyi bilmelisinki,Kuran diyenlerin Inanci, El alim olan,

Allahin vahyettiklerine uymaktir.

El alim demek,

Tum alimlerin, tum peygamberlerin, ve tum yaratiklarin bilmedigini bilen demektir,

El alim sifati,

Allahtan baska hic kimseye izaafe edilemez, velevki bu bir peygamber daahi olsa.!

Dolayisiyla,El Alim olan Allah, bizlerin ogrenmemizi istediklerinden, baskasini ogrenemeyiz.

El Alim olan Allah, bizlere, Ahirette, bizleri ebedi saadete eritirecek.

vahiy gondermis, bizlerden o dogrultuda hayatimizi ikame etmemizi istemistir.

Her sonra gelen vahiy, bir onceki vahyin, cogu yasalarini, insanlarin durumuna gore degistirmis,

son gelen vahiy olan kuranla, Vahiy gelme sureci tamamlanmistir.

Ondan dolayi su an tum insanlik kurana muhtactir,

Allahin ve gonderdigi son vahyin, insanlara ihtiyaci yok,

insan olarak,

bizlerin,

kurana ihtiyaci var,Eger bizler kurana sarilmazssak,

Allah oyle bir toplum gonderirki,

onlar sarilirlar.

Son olarak demek istedigim,Alimler, kurani okumuslar, kendi zamanlarinda, ellerinden geleni yapmislar,

El Alim olan Allahin Vahyini anlamaya calismislar,onlar gunahlariyla, sevablariyla, bu dunyadaki yasantilarini tamamlamislardir.

Bizlerde, kurani okuyup, ne anliyorsak,

anladiklarimizi, pratize etmek zorundayiz, arabca bilmemek, gunumuz dunyasinda pekte onemsenecek bir sey degil,

bilinse, birinci elden ne dendigi anlasilsa daha iyi, ama bilmeyenler kuranin tercumesini okuyarak, icerisindeki mesajlari anlayip, hayatlarinda uygulamalarinin onunde, hic bir engel yoktur,

Zulmedenler, zulum yapmadigi surece,

Ama zulmedenler, bos durmayacak, turlu engellemelerle, karsilasacaksiniz,

peygamberlere, karsi cikan, elit takim,tabiyki, bizlerede, karsi cikacak,

Cunku cikarlarina dokunmaktadir,

Gecmiste, alimlere nasil zulmetmislerse, gunumuzdede ayni yontem devam etmektedir.

Ama o zulme ugrayan, alimleri kullanarak, onlarin soylemediklerini, soylemisler gibi, anlatarak,

zulum yapmaktadirlar,

Son vahiy kurani okuyup hayatimiza uygulamak,

sadece alimlere degil, hepimize Allahin emri,

Oyle ise Allahin mesajlarini, hepimiz okumakla, ve uygulamakla mukellefiz,

Cunku Kuran sadece alimlere inmedi, hepimize indi.

Seni en icten duygularla tebrik ediyor,

Kuran ulkesine hos geldin diyorum.

Degerli dost.

saygilar.

Evren.

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
Ben dinimi yaşama isteği duyduğum da yani bundan 7-8 yıl önce araştırmaya karar verdim. Kuran okudum meal tefsir . İncilleri okudum. Ama araştırmaya başladığımda bilmediğim bir gerçek vardı İslamı yaşamak ve öğrenmek istiyordum ama bu sandığım kadar kolay olmayacaktı . Şok üstüne şok yaşıyordum. Kendilerini islamın sancaktarlığına soyunmuş gören ehli sünnetin direği sayan tarikatlerin KUranla direk ters düştüğünü çok fazla üzülerek müşahade ettim.. Daha sonra dinde ayrılığın rahmet değil felaket olduğunu gördüm. Ve daha da acısı Tasavvufun islamın alt kimliği değil tam zıddı olduğunu müşahade ettim. Bunun neticesinde Allah a daha çok yaklaşmak amacını güden insanların bu yollarda heba olarak cehenneme aktığını müşahade ettim ki bu çok acıydı. Allah Kuran da net olarak tek affetmeyeceği suçu ş,irk olarak nitelendirirken bunu işleyerek Allah a yaklaşmayı uman ,nsanları görmek çok acıydı. Bu şoku atlatmam uzun zaman aldı onca alim evliya diye sanaydıkları bu insanların ben aciz bi insan şirkte görüyor ardından gidenlerinde cehenneme aktığını düşünüyordum. ;BUnca insan yanılıyor da benmi doüruyu görüyordum bu çok saçma olurdu.

Sonra Vahabiliği ve Selefiliği tanıdım bu iki birbirine yakın inanç grubu benim inandığım anladığım islamla çok yakındı sevinmiştim. Ama ardından onların da biçok noktada hatalı olduklarını gözlemledim.

mesela ne gibi hatalar? -hurafelerden hidayete doğru ulaşmış bir insan- ümmetin en hayırlıları olan ilk nesillerin, selefin yolunda nasıl bir hata tesbit etmiş olabilir ki?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.