Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TARKAN


suheda

Önerilen İletiler

17 Ekim 1972 Salı günü, Almanya'nın Alzey kentinde, bir Türk ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda Alman kültürünü keşfetti. Evde Türkçe, anaokulunda Almanca konuşuyordu. Anaokulunda sanata yeteneği fark edildi. Resim ve müziğe karşı yetenekliydi. Daha o günlerde dönemin popüler şarkıcılarıyla ilgileniyordu. İlkokulda müziğe iyice eğildi. Arkadaşlarına konserler verecek kadar ileri gitti. Bugünün yıldız ismi, Tarkan, daha küçük yaşta kenidini gösteriyordu.

 

Tarkan Tevetoğlu 1983 yılında Real Schule'ye başladı. 1986 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye döndüler. Karamürsel'e yerleştiler. Tarkan da ortaokula başladı. Müzik aşkını Türkiye'de de sürdürmek isteyen Tarkan, Karamürsel Musiki Cemiyeti'ne kaydoldu. Okulla pek ilgilenmiyor, cemiyetin derslerini takip etmeyi tercih ediyordu. Bu dönemde Türk Musiki'sinin inceliklerini öğrendi, sesini geliştirdi. Ama o dönemde bile özellikle alaturka söylemek gibi bir takıntısı yoktu. O, müziğin kendisini seviyordu.

 

1988'de yine ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Maltepe Orhan Gazi Lisesi'ne kaydoldu. İstanbul'un en önemli merkezlerinden Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne devam etmeye başladı. Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde dönemin saygın hocalarından dersler aldı. Cep harçlığını çıkarmak için Çınarcık'ta sahneye çıktı.

 

1991 yılında Almanya'ya dönmeye karar verdiği sırada Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı ve ilk albümü Yine Sensiz'i kaydetmeye başladı.Yine Sensiz, dönemin moda şarkılarından oluşan bir albüm olarak tutuldu, Tarkan da yakışıklı bir genç olarak benimsendi. Kıl Oldum Abi, Çok Ararsın Beni, Vazgeçemem gibi parçalar, onu geniş kitlelere tanıttı. İkinci albümü Aacayipsin büyük başarı kazandı. Tarkan artık yorumcu olarak gücünü kanıtlamıştı. Hepsi Senin Mi, Dön Bebeğim, Gül Döktüm Yollarına, Kış Güneşi gibi parçalar son dönemin en iyi pop parçaları arasında sayıldı. Tarkan, renkli kişiliği, söyleşilerde iyice belirginleşen zekasıyla yaşıtı müzisyenler arasından hemen sıyrıldı ve öne geçti. Artık sadece genç kızların sevgilisi şeklinde anılacak bir şarkıcı değil, yeteneği kabul edilmiş bir müzisyendi. Ölürüm Sana albümü çıktığında yer yerinden oynadı. Şımarık adlı parça bir anda ortalığı kasıp kavurmaya başladı. Başına Bela Olurum, Unut Beni, Ölürüm Sana albümün en sevilen parçaları arasındaydı. Tam bu dönemde,yurtdışından gelen teklifleri değerlendirmeye karar verdi.

 

Dil öğrenmek ve dinlenmek için sık sık ABD'de bulunan yıldız, Ahmet Ertegün gibi önemli müzik adamlarının da dikkatini çekmeyi başarmıştı. Avrupa pazarında elden ele dolaşan Tarkan albümleri, dünya müzik basınının da ilgisini çekti. Fransa, Belçika, Almanya ve Hollanda bu genç şarkıcıyı baştacı etmekte gecikmediler. CNN'den, MTV'ye hemen her paltformda konuştu Tarkan. Aacayipsin, Olurum Sana, Tarkan gibi isimlerle yayımlanan albümleri ona dünya çapında şöhret kazandırdı. Konserleri tıklım tıklım dolan bir şarkıcı olarak, Salute gibi ünlü gençlik dergilerinin de baş köşesinde yer aldı. Fransa'da iki yıldır, yılın en sevilen erkek şarkıcısı anketlerinde ilk ona girdi. Dünya müzik basını onu ateşli dansları nedeniyle Ricky Martin'le kıyaslıyor. alıntı

 

Son albümü metamorfoz..

 

4109tarkanyeni11.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.