Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 17 yıl Gabar Dağı'nda 13 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından Milli Takım öncülüğünde başlatılan şehit ailelerine yardım kampanyasında toplanan 86 milyon YTL'nin akıbeti konusundaki belirsizlik sürüyor. Kampanyanın üzerinden iki ay geçmesine rağmen, kimse paranın ne kadarının nerede olduğunu, şehit ailelerine hangi kurum aracılığıyla ne zaman dağıtılacağını, milletin bağışladığı paralardan şehit düşen polislerin yakınlarının ne kadar alacağını bilmiyor. Şehit yakınları, paranın Emekli Sandığı aracılığıyla bir an evvel kendilerine eşit miktarlarda dağıtılmasını istiyor. Terör örgütünün 7 Ekim 2007'de Şırnak'taki kanlı saldırısı sonucu 13 askerin şehit düşmesinin ardından Habertürk Televizyonu ve Milli Takım öncülüğünde düzenlenen Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası'nda toplanan paralar aradan iki aydan fazla süre geçmesine rağmen hak sahiplerine ulaştırılmadı. 14 Ekim'de başlatılan kampanyayla ilgili kendilerine tek kelime açıklama yapılmayan şehit yakınlarının öfkesi her geçen gün artıyor. Zira Ziraat başta olmak üzere toplam 5 bankada tutulan bağışların ne zaman ve nasıl şehit yakınlarına dağıtılacağı konusunda şu ana kadar tatminkâr bir açıklama yapılmadı. Şehit dernekleri, paraların şehit yakınlarına eşit olarak dağıtılması konusunda hemfikir. Dernekler, paranın Mehmetçik Vakfı'na teslim edileceği yönünde yapılan açıklamalara da söz konusu kurumun tüzüğünün eşit dağıtıma müsait olmadığı için karşı çıkmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Habertürk yetkilileri, bağışların Mehmetçiklere dağıtılacak bölümünün Mehmetçik Vakfı'na, kalanının da Sosyal Güvenlik Kurumu vasıtasıyla diğer şehit yakınları ile gazilere dağıtılacak şekilde teslim edileceğini açıklamıştı. Ancak aradan yaklaşık iki ay geçti. Yardımlar şu anda ne şehit ailelerine, ne de Mehmetçik Vakfı'na ulaştırıldı. Yasal faizi aylık 1 milyon YTL Kampanyanın üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçti. Toplanan 86 milyon YTL'nin aylık net yasal faizi bugünkü oranlar (yüzde 13) dikkate alındığında ortalama 950 bin YTL'yi buluyor. Üç aylık faiz miktarı ise 3 milyon YTL'ye yakın bir rakama denk geliyor. Meblağın büyük olması, bankalarla özel birtakım anlaşmalar yapılmasını da mümkün kılıyor. Yardımlar, Emekli Sandığı'na teslim edilmeli İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, belirsizlik sebebiyle tedirgin olduklarını söyledi. Alphan, "Bu kadar süre geçti, hâlâ bir yardım veya açıklama yok. Paralar nerede? Neden dağıtılmıyor? Bu millet bu bağışları şehit yakınları için yaptı." dedi. Alphan, bağışların bütün şehit yakınlarına ve eşit olarak dağıtılabilmesi için Emekli Sandığı'na teslim edilmesi gerektiğini aktardı. Edirne'den Kars'a bütün şehit yakınlarının yardım konusunda kendisine telefon ettiğini belirten Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ise Mehmetçik Vakfı yöneticilerinin de yardımın kendilerine ulaşmadığını ifade ettiğini belirtiyor. Habertürk Televizyonu yetkilileri ise telefonlara çıkmıyor.
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 17 yıl Kanımca önce Zaman gazetesi gibi bir gazetenin iddialarını aktarırken en azından suçlanan kurumun verdiği cevabada bakmak gerekiyor. İddianın muhatabı kurumun yaptığı açıklamayıda yani. Helede söz konusu gazete Zaman'sa. Zaman gazetesi her zamanki gibi çarpıtmış. Ya da bilerek, herkesin bildiği bir tartışmayı bilmiyormuş gibi davranıyor. Bu işin normal prosedürü şudur; Parayı olduğu gibi Mehmetçik Vakfına verirsin oda hak sahiplerine dağıtır. Ancak Mehmetçik Vakfı tüzüğüne göre vakıf yalnızca er ve erbaş ailelerine yardım yapar. Yani silahlı kuvvetlerimizin sürekli personelinin ailelerine değil. Mecburi askerlik hizmetini yerine getirirken şehit olan askerlerimizin ailelerine. Şehit Aileleri dernekleri ise astsubay ve subay ailelerininde toplanan bağışlardan yararlanması için bağışın mehmetçik vakfı üzerinden değil emekli sandığı üzerinden dağıtılmasını istiyordu. Aksi halde silahlı kuvvetlerin daimi personeli arasından şehit olan askerlerin aileleri yardımdan yararlanamıyacaktı. Kanal bu kampanyayı görevi başında şehit olan tüm tsk ve emniyet personeli için düzenlediklerini ve hepsinin yararlanacağı bir şekilde dağıtım yapmak istediklerini içişleri bakanlığına bildirdi. Bakanlıkta incelemelerden sonra Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı üzerinden yapılmasına karar verdi. "Kampanyanın organizasyonu bize ait. Ancak toplanan bağışların şehit ve gazilerimize ulaştırılması devlet kurumları aracılığı ile olmaktadır. İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, dağıtımın Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı yolu ile yapılması konusunda direktifini bize yazılı olarak iletmiştir. Bu aşamada bir yandan ilgili kurumlarla protokol imzalanırken, öte yandan da sözkonusu kurumlar bağış yapılacak şehit ve gazi listelerini hazırlamaktadır. Bu çalışma sürerken, bağışların ilgili kurumlara aktarılana dek nemalandırılması ve bu nemanın Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı'na aktarılması da görevlerimiz arasında bulunmaktadır. Sürecin her aşaması, İl Dernekler Masası, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı, Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı ile koordinasyon halinde yürümektedir. Kampanyanın sonucuyla ilgili açıklama önümüzdeki günlerde ilgili devlet kurumları tarafından yapılacaktır." Peki Zaman gazetesi bunları bilmiyor mu? Parayı dağıtacak olanın Habertürk kanalı değilde, ilgili devlet kurumları olduğunu ? Elbetteki biliyor ama davadaşı Vakit gibi çamur at izi kalsın saikinden ibaret bir haber.
Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 17 yıl Yazar biz bu ülkede toplanan bağışlarla neler yapıldığına o kadar şahit olduk ki, şimdi yoğurdu üfleyerek yiyenlerdeniz... Cyrano dilerim söylediğin gibidir, umarım bu kez suistimal edilen şehit kanları değildir... niyet ne olursa olsun bence bundan sonra toplanan bağışların akıbeti sorgulanmalı... belgelerle açıklanmalı... bunu bilmek hepimizin hakkı...
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 17 yıl Elbette. Ama bunun için en azından ilgili kuruma telefon açıp sormak varken. Zaman gazetesi gibi bir gazetenin haberiyle mi sorgulanacak ? bazen okudumlarımı görünce şaşırıyorum bu forumda. Yani Atatürkçü, Ulusalcı, Kemalist vs çevrelere topyekün saldırı yapan bir gazetenin haberi dayanak olamaz herhalde bu soruya.
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 17 yıl Yazar Haklısın, ama bilmeni isterim ben bu haberi bahsettiğin gazeteden alıntılamadım mailime gelen bir haberdi paylaşmak istedim... En azından belki bundan sonra özellikle Deniz Feneri gibi bir derneğin bile yoksul ve muhtaç insanların adını kullanarak topladığı paraları nerelere yatırdığını görerek ve buna göre düşünerek belkide daha şüpheci olmak daha temkinli ve sorgulamacı olmayı getirir sanıyorum... Umarım ve dilerim bu kez yanılıyoruzdur... bu kez kullanılanlar şehitler olmamıştır umarım...
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 17 yıl Kuzey Irak'ta Konser veren bir Türk şarkıcının Vali'lik tarafından ağırlanırken Türk basın mensuplarına verdiği röportaj sırasında çekilen fotoğrafların "bakın Mahsun Kırmızıgül PKK bayrağı altında poz veriyor" şeklinde sunulduğu FW maillerde var. FW mailleri en azından aslı neymiş diye bakmadan ciddiye almamak lazım.
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 17 yıl Yazar Ama bu çok ciddi bir mesele tabi Mahsun Kırmızıgül'e yapılanda haksızlık ama ortada bir şaibe varsa ve toplanan meblağ bu kadar büyükse ben bana gelen bu maili ciddiye alırım, ha eğer doğru değilse zaten bu ortaya çıkar... Mahsun Kırmızıgül'de kendisini savundu zaten... Gelen her maili değerlendirmiyorum ama güvenilir kaynaklardan aldıklarımı değerlendiriyorum... Bu tartışma büyürse (Türkiye genelinde) o zaman Habertürk'te gereken açıklamayı yapacaktır sanırım... Ve bunun yararını şehit aileleri görecektir...
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 17 yıl Elbette. Ama bunun için en azından ilgili kuruma telefon açıp sormak varken. Zaman gazetesi gibi bir gazetenin haberiyle mi sorgulanacak ? Pardon siz hangi gazeteyi önerirdiniz acaba?
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl Ama bu çok ciddi bir mesele tabi Mahsun Kırmızıgül'e yapılanda haksızlık ama ortada bir şaibe varsa ve toplanan meblağ bu kadar büyükse ben bana gelen bu maili ciddiye alırım, ha eğer doğru değilse zaten bu ortaya çıkar... Mahsun Kırmızıgül'de kendisini savundu zaten... Gelen her maili değerlendirmiyorum ama güvenilir kaynaklardan aldıklarımı değerlendiriyorum... Bu tartışma büyürse (Türkiye genelinde) o zaman Habertürk'te gereken açıklamayı yapacaktır sanırım... Ve bunun yararını şehit aileleri görecektir... sen bu topiği açmadan 2 gün önce Habertürk açıklama yapmıştı zaten. Yani sana gelen maili "ciddiye almak" için en azından habertürk'ün internet sitesini ziyaret etseydin haberin olurdu. Artı bugün Genelkurmay Başkanı'nın katıldığı törenle para bakanlığın belirlediği derneklere teslim edildi.
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl Yazar E madem biliyordun 2 gün önceden neden burada topicin açıldığı gün açıklamadın... 2 gün önceden haberin oluyor o kadar konuşuyoruz ama sen şimdi söylüyorsun... Ne kadar güzel hepimiz sevindik bu habere...
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl E madem biliyordun 2 gün önceden neden burada topicin açıldığı gün açıklamadın...2 gün önceden haberin oluyor o kadar konuşuyoruz ama sen şimdi söylüyorsun... Ne kadar güzel hepimiz sevindik bu habere... yazılanlara şöyel bir göz mü atıyorsun sadece ? "Kanımca önce Zaman gazetesi gibi bir gazetenin iddialarını aktarırken en azından suçlanan kurumun verdiği cevabada bakmak gerekiyor. İddianın muhatabı kurumun yaptığı açıklamayıda yani. Helede söz konusu gazete Zaman'sa. " ..... "Kampanyanın organizasyonu bize ait. Ancak toplanan bağışların şehit ve gazilerimize ulaştırılması devlet kurumları aracılığı ile olmaktadır. İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, dağıtımın Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı yolu ile yapılması konusunda direktifini bize yazılı olarak iletmiştir. Bu aşamada bir yandan ilgili kurumlarla protokol imzalanırken, öte yandan da sözkonusu kurumlar bağış yapılacak şehit ve gazi listelerini hazırlamaktadır. Bu çalışma sürerken, bağışların ilgili kurumlara aktarılana dek nemalandırılması ve bu nemanın Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı'na aktarılması da görevlerimiz arasında bulunmaktadır. Sürecin her aşaması, İl Dernekler Masası, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı, Emekli Sandığı ve Mehmetçik Vakfı ile koordinasyon halinde yürümektedir. Kampanyanın sonucuyla ilgili açıklama önümüzdeki günlerde ilgili devlet kurumları tarafından yapılacaktır." Oysa aynı gece yazmışım dimi habertürk'ün açıklamasını.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.