Φ trevize Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2007 evet !sapı silik nedir?ve ne demektir? !sapı Bodrumlu'nun bu sorusuna bakarken aklıma geldi ve sorayım dedim. Aslında kendisi bunu kastetmemiş, ama kelimelerin önüne gelen (!) ünlem işaretinin dilbilgisinde gerçek bir karşılığı var. Kelimelerin ve cümlelerin sonuna gelen ve hayret ifade eden ünlem işaretinden farklı bir şey. Pek zeka sorusu olmadı ama, bunun neyi ifade ettiğini bilen var mı? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Anaaam! Yahu yanlış cevap vereni pataklamayacak ya Trevize.. Bi kişide ilaç olsun diye bir cevap yazmamış.. Ben bi tane söyleyeyim..Dilbilgisi ile alakası yok sanırım ama cevap olsun.. Trafikte ve uyarı levhalarında ''dikkat'' anlamında kullanılır..Örneğin: ! KAZI ÇALIŞMASI ! KAYGAN ZEMİN Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Anaaam! Yahu yanlış cevap vereni pataklamayacak ya Trevize.. Bi kişide ilaç olsun diye bir cevap yazmamış.. Ben bi tane söyleyeyim..Dilbilgisi ile alakası yok sanırım ama cevap olsun.. Trafikte ve uyarı levhalarında ''dikkat'' anlamında kullanılır..Örneğin: ! KAZI ÇALIŞMASI ! KAYGAN ZEMİN Teşekkürler taurus.. Tabiki dövecek değilim Ufak bir ipucu vereyim, eğer kimse bilemez ise, hafta sonu cevabını da açıklarım. Bazı dillere yeni alfabe uygulanırken, aynı bizde olduğu gibi, dilimizde olan fakat yeni alfabede bulunmayan bazı seslerin karşılığı olarak yeni harfler türetilir. bu (!) işareti de bir dilde, başka dillerde olmayan bir sese karşılık kullanılır. Bulmanızı istediğim hangi dilde ve hangi sese karşılık.. tekrar kolay gelsin Alıntı
Φ daneel Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 latin alfabesinde ağız şaklatması Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 Buldum;hayır dersen bittin anlamını verebilir mi? Kesin budur ya Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.