Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 Ama birde düşünsenize, bütün insanları kimyasal yollarla yok ediyorsunuz...İleride, o kadar uzak bir çağ gelince... Geçmişi araştıran insanlar bir kopukluk ile karşılaşacaklar: "Anaaaa... HomoSapians ile Yüksekİnsan arasındaki o formu bulamıyoruz..." Niye? Çünkü tek bir örneğine rastlayamıyoruz Bırak şimdi boşig, bunun sorun olmayacağını sen de biliyorsun. Fosillerini bulmaya teknolojinin olmadığı çağların insanları için ihtiyacımız var. Bilim ve Teknik dergisinde yarın insanlar aniden yok olsa, dünyaya neler olacağı hakkında bir yazı var. İlginç bir düşünce egzersizi, tavsiye ederim. Hep dünyada kalan son insan(lar) fantezim olmuştur. Bu yüzden yutar gibi okudum. Herkese böyle ilginç gelir mi bilmiyorum. Bu konuda film de yapılmış heralde, gösterime girse duyardım, girmedi daha galiba... Ha, Transformers 2 geliyormuş, duydun mu? Bir de Jurassic Park 4. Spielberg yine sinemaya döndü neyse şükür... Bir de Cameroon Terminatör 4 ü yapsa artık diyorum. Gerçi Terminatör vali oldu ama, başka bi terminatör bulsunlar artık canım! Şu Sarah Conner'ı da kalıntı hücrelerinden mi klonlayacaklar, geçmişten mi getirecekler, ne yapacaklarsa yapsalar, öyle ya gelecekten gelme oluyor da geçmişten niye gelmesin? Bir şeyler yapsınlar, onsuz Terminatör olmuyor. Gerçi Scwarzenger olmayınca varsın Linda da olmasın, yaşlanmıştır şimdi zaten. Ne efsaneydi ama... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 Bırak şimdi boşig, bunun sorun olmayacağını sen de biliyorsun. Fosillerini bulmaya teknolojinin olmadığı çağların insanları için ihtiyacımız var. Bilim ve Teknik dergisinde yarın insanlar aniden yok olsa, dünyaya neler olacağı hakkında bir yazı var. İlginç bir düşünce egzersizi, tavsiye ederim. Hep dünyada kalan son insan(lar) fantezim olmuştur. Bu yüzden yutar gibi okudum. Herkese böyle ilginç gelir mi bilmiyorum. Bu konuda film de yapılmış heralde, gösterime girse duyardım, girmedi daha galiba... Ha, Transformers 2 geliyormuş, duydun mu? Bir de Jurassic Park 4. Spielberg yine sinemaya döndü neyse şükür... Bir de Cameroon Terminatör 4 ü yapsa artık diyorum. Gerçi Terminatör vali oldu ama, başka bi terminatör bulsunlar artık canım! Şu Sarah Conner'ı da kalıntı hücrelerinden mi klonlayacaklar, geçmişten mi getirecekler, ne yapacaklarsa yapsalar, öyle ya gelecekten gelme oluyor da geçmişten niye gelmesin? Bir şeyler yapsınlar, onsuz Terminatör olmuyor. Gerçi Scwarzenger olmayınca varsın Linda da olmasın, yaşlanmıştır şimdi zaten. Ne efsaneydi ama... Bir dakika, bir dakika... Transformers 2'yi biliyorum, gelecek... Voltran ve Robotek'te geliyo ama Jurassic Park 4'mü dedin? Yahu daha iki-üç gün önce tüm Jurassic Park serisini koyup, neredeyse 9 saat boyunca dinozorlarla iç içe yaşadım... 4üncüsünün çıkacak olması... Offf... Çok güzel olacak yaaa... Tekrar tekrar izlediğim filmlerdendir... Terminatör 4'üde heralde bir 10 sene sonra çekerler yine. Biliyorsun, her bölümü arasında 10ar yıl var... Ama çok mantık hatası var be terminatörde, yine de çok güzel... Umarım çok daha az hata görürüz bir dahakinde... İnsanlığın sonu ile ilgili ben tek birşey bilirim: H.C.Wells'in "Time Machine"sidir... Asıl romanda taa en son çağlarda yengeç gibi akıllı varlıklar falan bahsediliyodu hatırladığım kadarıyla... Yani insanlık çok farklı bir formda... Ondan önceki formu biliyorsundur zaten, çok zeki olanları ve zekası olmayanlar olarak ikiye ayrılmış Morlocklar ile onların besin kaynağı olan Eloi'ler... Şu HomoSapiens ile Yüksekİnsan arasındaki araform önemli değil mi? Valla ben kanıt kalsın isterim yani... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Şu HomoSapiens ile Yüksekİnsan arasındaki araform önemli değil mi? Valla ben kanıt kalsın isterim yani... İşte bilime katkı Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Çocukken hep bir şey dikkatimi çekerdi. Geleceği anlatan filmlerde genellikle insanoğlu korkunç bir halde olurdu. Büyük bir yıkım, açlık, sefalet, terkedilmiş şehirler. Dünyanın sonu bizim yüzümüzden gelmez. Dünya neleri gördü geçirdi. topu topu bir kaç milyon yıllık zibi diler (insan ırkı) koskoca dünyanın sonunu getiremez. Tabi bize göre dünyanın sonu insan soyunun ortadan kalkması olduğu için. "Dünyayı Kurtaralım" mottosu yanlış "Tatlı canımız bir gün daha fazla yaşasın" mottosu doğru. İnsanoğlunun soyu tükense dünyanın umrundamı olur, dünyanın sonu mu olur ? . Ekolojik denge bir kaç yılda yeni kralı atar. "Küresel ısınma dünyanın sonunu getirecek" kim diyor bunu. Küresel Isınma insan eliyle en fazla insanlığın sonunu getirir. Yani dünyadan önce biz yok oluruz. E insan kaynaklı olduğu içinde. Biz yok olunca ozon kendini yeniler. Dünya yoluna devam eder. Kendimizi dünya için vazgeçilmez sansakda milyarlarca yıllık dünyada bir kaç milyon yaşındayız. Ama insanların olmadığı bir dünya gerçekten büyük merak uyandıran bir şey. insan hem bu görüntüyü görmek istiyor ama kendisi yok olacağı görmeside imkansız. İlk hangi canlılar patlama yaşıyacak merak ediyor insan. bence bugün insanoğlu yok olsa memelilerin krallığıda biter. belki küçük kemirgenler memeliler sınıfının şanını kurtarır ama. En çok onların avcılarının soyu tükendiği için böceklerin krallığı başlar gibi geliyor. Acaba nasıl bir evrim olur bu sefer. Hangi familya insan kadar gelişir evrimle, yada yapabilir mi gelişir mi? Beyni gelişkin olduğu içinmi elleri gelişecek? Yoksa ellerini kullanabildiği içinmi beyni gelişecek? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 boşig, Jurassic Park 4 ü bu yaz izleriz sanıyorum. "I am Legend" i de bu yaz izleyeceğiz ama bu film pek bilimkurgu sayılmaz. Dünyada kalan son insan fantezisi hatırına izleyeceğim. Bakarsın güzel çıkar. "Van Helsing" güzeldi örneğin. Yahu "Time Machine"yi niye film yapmıyolar ben anlamıyorum. Peter Jackson kıvırır bu işi. Spielberg filan niye uyuyor anlamıyorum. Wells'in bütün romanları film olmalı bence. Ara form meselesine gelince, o kadar çok kanıt bırakıyoruz ki fosil kalmaması bir şey ifade etmez. Hem gömülen cesetler fosilleşmez. Çok exterm şartlarda fosilleşme gerçekleşir. Ya çok kuru hava, ya çamur içine gömülme bu iş için biçilmiş kaftan. Cyrano, varsayımların bilim adına güzel. Ancak küresel ısınmanın şu an yaşayan insanların sonunu getirmesi söz konusu olmadığı için "tatlı canımız bir gün fazla yaşasın" diye bir düşüncenin geçerli olduğunu sanmıyorum. Torunlarımız adına yapılacak şeyler sözkonusu bu alanda. Dünyadan insanın soyunun kalkmasından önce endişe edilmesi gereken çok daha fazla türler var. "Kötüye bir şey olmaz" En kötü de bizleriz. Ancak küresel ısınma konusunda işin olacağına varacağına inanıyorum. Önlem filan alınamayacak. Kim klimasının gazı boşalınca "küresel ısınmaya katkıda bulunmayayım" diye tekrar doldurtmaz? Hikaye. Yapacağımızı yaptık bu gezegene, dönüşü yok bu işin. Bu konuda bana katılırsın sanıyorum. Tokadı yeyince doğadan, anca o zaman aklımız başımıza gelir, sonra ne yapılır bilmem artık... Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bedenden ayrı benimin dünyaya tekrar geleceğini düşünmüyorum... Benim açımdan Dünya'ya daha önceki bir kimlik ile yeniden geldiğini söyleyen birinin, uzaylılar tarafından kaçırılıp tecavüze uğradığını iddia eden birinden farkı yoktur. İşte inançlılarla, inançsızların buluştuğu ortak nokta: reenkarnasyon. Benim çok ilgimi çeken bir konudur bu. Hatta imkanım olsa Antakya'ya giderdim. Sırf bu olayları yaşayanlardan dinlemek için. Sevgili Yersoy, rica etsem, bizimle paylaşır mısın sana anlatılanları? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 İşte inançlılarla, inançsızların buluştuğu ortak nokta: reenkarnasyon. Benim çok ilgimi çeken bir konudur bu. Hatta imkanım olsa Antakya'ya giderdim.Sırf bu olayları yaşayanlardan dinlemek için. Sevgili Yersoy, rica etsem, bizimle paylaşır mısın sana anlatılanları? Ya reenkarnasyon konusunda bana anlatılanlardan hatırladıklarımı paylaştım ama daha çok olay vardı eksik hatırladığım. Bu nedenle eksik bilgiyle yazmak istemedim. Ama fırsatım olursa olayları yeniden can kulağıyla dinler ve paylaşırım... Reenkarnasyon söylentileri gerçekten çok ilginç, tuhaf olaylar... Eski hayatlarında yaşadıkları yerlere gidip eski yaşamlarındaki evlerini elleriyle koymuş gibi bulmaları (doğruysa tabi) çok ilginç... Belki de bilimsel olarak incelenmesi gereken konuardan da birisidir ha? ne dersiniz? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.