Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 17 yıl Uydu araciligiyla iletisim cok kolaylasti ve bu sayede Avrupa'da yasayan gurbetcilerde Türkiye'de yayinlanan bir cok tv yayinlarini izleyebiliyor. Ama bu yayincilarin bazilari, mesela Star tv, Atv ve Kanal D isimlerinin önüne Euro koyarak sözüm ona Avrupa yayini yapiyorlar ve bizlere daha fazla hizmet ediyorlar. Nedense bu Euro öne geldiginden beri bizler bu yayincilar tarafindan bazi yayinlardan mahrum ediliyoruz. Basi bilindigi gibi Star tv cekti ve sayelerinde Championlar liginde oynayan Türk takimlarinin maclarini seyredemiyoruz. Sonra Atv baslatti bu tavrin devamini. O da Türkiye-Yunanistan arasinda oynanan maci Avrupa'da yasayan gurbetcilare göstermedi. Ve en son olarakta dün ayni rezaleti Türkiye-Norvec karsilasmasinda yapti. Ne iyiki Türkmeneli tv varda, onlar bizi sevdiklerini ispatlayarak her iki milli maci da yayinladilar. Star, Atv ve Kanal D nin yapmis oldugu bu yayin anlayisi anlasilir gibi degil. Avrup'da yasayan bircok sporsever bu yayincilara kahr ediyorlar ve artik onlarin sadece para kaynagi olarak görülmelerinden rahatsiz oluyorlar. Zaten yayinlarin önünen getirilen "Euro" da bu yayincilarin amaclarini cok iyi gösteriyor bana göre. Almanya'da milli maclar devlet kanallari tarafindan verilir (ARD veya ZDF). Neden Türkiye'de milli maclar devlet kanali olan TRT tarafindan verilmiyor? TRT yayinlasa böyle bir sorunla karsilanmiyacak. Bu tür olaylarda gösteriyorki gurbetcilarimiz yasadiklari yerde anavatan tarafindan üvey evlat gibi görülüyor. Onlar öyle davranirsa o ülkenin mecrileri neden gurbetcilerimizi daha rahat ezmesinlerki? Ben bu tv lerin boykot edilmsi tarafindayim ve duyarli herkesin bu yayimcilara yazili ve telefonla protesto etmeleri gerek diye düsünüyorum. Saygilar Türk TV kanallari bazi ufak kanallar disinda artik Türklerin tv kanallari olmaktan cok AKP nin televizyon kanallari oldular.Evimde uydu oldugu icin o bahsettiginiz kanallari bende bazen yokluyorum,örnegin dün aksam euro shov ana haber bülteninden sonra spor haberlerini izledim,bekledimki Milli mactan bir kelime söylesin,yarim saat sonra milli mac baslayacak diye haber versin.Hayir hicbir haber verilmedi,verilen haber Galatasarayla ve birde Fotogol gazetesinin yayin müdürü ile bir söylesi oldu.Yani acikcasi Milli mactan bile bahsetmeyen Televizyonlari ben Türk televizyonlari olarak göremiyorum,kimse kusura bakmasin.Bu konuda daha fazla yazilacak seyler varsada ben bu kadarcikla yetiniyorum. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.