Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cem Adrian


Melkor

Önerilen İletiler

CEM ADRIAN

 

30.11.1980 tarihinde Edirne'de doğmuştur. Yugoslav kökenli bir ailenin 2. çocugu olan Cem Adrian müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında başlamış ve ilk kayıtlarını yine o tarihlerde yapmıştır.

18 yaşında başladığı radyoculuk hayatına 6 yıl devam etmiş, bu süre içinde tiyatro ve fotografçılık eğitimi almış, çalıştığı radyonun kayıt stüdyosunda kendine ait yaklaşık 250 şarkı kaydetmiştir.

 

2003 yılında İstanbul'da Serkan ve Efkan Erdal'la kurdukları Mystika isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.

 

2004 sonbaharında Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent üniversitesi sahne sanatları fakültesinde özel öğrenci statüsünde eğitime başlamış, 2005 şubat ayında "Ben bu şarkıyı sana yazdım" isimli ilk albümünü yayınlamıştır. Albüm sanatçının 1997 ve 2003 yılı arasında Edirnede kaydettigi amatör demoların ve 2004 ekim ayında Fazıl Say'la verdiği ilk akademik konserinden kayıtların bir derlemesidir. "Demo albüm" niteliğindeki bu çalışma müzik sektöründe 16000'lik bir satış başarısı göstermiş, alternatif müzik kategorisinde olmasına ragmen pop müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır.

 

2005 yılında Babylon konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye'de verdiği konserlerini, 2005 eylül ayında Hamburg müzik sezonunun açılışında Fazıl Say, Bremen jazz festivalinde Burhan Öcal ve Fazıl Say'la sürdürmüştür.

 

2006 yılı ocak ayında prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği ve 2006 sonbahar aylarında yayınlanacak olan 2. albümü ve kitabı "Aşk bu gece şehri terk etti" nin çalışmalarına başlamıştır.

 

 

Kaynak: http://www.cemadrian.com/cemadrian/Site/index.html

 

Ban göre Türkiyeye gelmiş önemli seslerden birisi. Çok sevdiğim tam bir ses sanatçısı olarak nitelediğim birisi. En sevdiğim ve dinlemenizi istediğim şarkıları Yağmur, Uzaklardan, Kar, Harbe Giden Sarı Saçlı çocuk....

 

Siz neler düşünüyorsunuz onun hakkında ????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

ne zamandır..duygusal olarak bir yazı yazmıyorum!..normalde çok yazarım..günlük değil de günlerim sonucundaki ruhumu yansıtmayı çok seviyorum ben...Cem Adrian..! benim her duygulu anımda yanımda olan bir ses idi her zaman..onu dinlerken yazmasının verdiği zevk ve tat hiç bir şey de bulunamaz..çok farklı...apayrı....geçen sene çok iyi hatırlıyorum...yaşadığım herşeyde Cem'in şarkılarını duyar olmuştum bi ara...o kadar çok seviyordum...yağmur ve sonbahar şarkılarını dinlerken gözyaşlarımın onlara nasıl eşlik ettiğini benden başkası bilemez.... -_- !! bilmek istese de anlayamaz.... ! çok iyi hatırlıyorum yağmur yağıyordu geçen kış...ama delü gibi yağıyor....hani bardaktan boşalırcasına diye bir tabir var ya aynen öyle...ve ben o yağmura çıkıpp ordan oraya koşturup bağıra çığıra yağmur şarkısını söylemiştim... :blush: ( sonradan düşündüm biri kesin duymuştur diye..ama o aralar o kadar ihtiyaç duyuyodum ki böyle bir şeye...o an bile Cem'in melodileri benimleydi :wub: )

vee anlatamıcağım bir sürü anımda yine onun melodileri...geeçen sene kafayı bozdum ben bu herif yüzünden.. :sweatingbullets: ondaki sesi duyduğum an...gözlerim dolmaya başlıyor..daha çok duyuyorum...daha çok ağlıyorum...sesi yükseldikçe gözyaşlarım artıyor.... benim ağlamaya en ihtiyacım olduğu anlarda yine onu dinledim...başımı onun şarkılarındaki melodiye yasladım ve gözyaşlarımı onun yağmurlarıyla sakladım... :closedeyes: bende yeri çok farklı anlıcağın ... fun falan bana göre değil... ama gerçekten ruhunu..sesini çok çok çokkk çokkkkkk seviyorum :clover: ve her zaman benim yanımda olduğu için onun şarkılarına binlerce kez teşekkür ediyorum :wub: şimdi dinlerken sadece hayal ediyorum...geçen sene yaşadıklarım şerit gibi geçiyor gözlerimden.... ahh diyorum...canımın sızısı aklıma geliyor... -_-:kalpkirik: ama şimdi şöyle dönüp bakıyorum da...iyi ki bu hayatıı bu şekilde yaşıyorum...beni büyüten bu yaşadıklarım çünkü..onlar sayesinde büyüyorum...olgunlaşıyorum...acılarım ve mutluluklarım sayesinde... 'keşke' demedim hiç....demem de...dememeliyim... ve bir de bu seneye bakıyorum...diyorum vayy be...neler geldi neler geçti bu küçücük yüreğimden... ve kim bilir daha neler gelip geçicek.... ?

 

işte...anlıcağın...Cem Adrian dendiğinde duruyorum...dinliyorum...ağlıyorum...ve kendimi müziğine bırakıyorum...o an aklıma başka hiç birşey gelmiyor... kısacası...seviyorum işte :wub: Bana Özel...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cem adrianın sesi insanı olduğu yerden alıp çok uzaklara götürür.....

 

Ruh ikizim sende de böyle bir etki yapmış işte, o kadar güçlü ve derinden çıkıyor ki sesi insanın bilinç altındakileri çekip çıkarıyor...

 

Benim çok önem verdiklerimden o...

 

Ya işte böyle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
Müthiş bir yetenek Ruhumuza nakiş nakiş işleyen bir sese sahip adeta insanın yüreğinde yankılanıyor ve yanıt buluyor..

 

J.W

:clover:kabuk bağlamış yaralarımın üstündeki süslerin sahibi işte.. o nakışların sahiplerinden birisi.. güzel bir tanım olmuş... katılmamak ne mümkün...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.