Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 17 yıl Geçenlerde kara lahana dolması (sarması) yapıyordum. Birkaç sarmadan sonra farkettim ki iç miktarı yapraklar için gerekenden neredeyse yarı yarıya daha azdı. Bu durumda yapılacak şey ya içi artırmaktı ama içe ekleyebileceğim hiç malzemem yoktu veya dolmaların içine daha az malzeme koymaktı ama böyle eksik doldurulmuş sarmalar orjinali gibi olmazdı, bol gelmiş pantolon gibi olurdu. Ben bir yöntem buldum; içe hiç bir şey eklemedim -lahana köklerini de- tüm yaprakları kullandım, ve her sarma standart sarma gibi normal miktarda iç içeriyordu.... nasıl başardım?
Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 17 yıl *Üst üste 2 yaprak sarabilirsin.. *Dikdörtgen bi rtepsiye elindeki tüm iç malzemesini yayar,mevcut yaprak sayısı kadar eşit parçaya düzlemler halinde kesebilir/işaretleyebilirsin.. *İçe,bizzat yaprakların kendisini kıyarak koyabilirsin..
Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 17 yıl Yazar *Üst üste 2 yaprak sarabilirsin.. ben de öyle yaptım tebrikler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.