Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Osmanlı saray mutfağında yaz aylarında iftariyelik ya da ziyafet tatlısı olarak sunulan “Helatiye”, süt, nişasta, kuru meyve ve gülsuyu ile yapılan soğuk bir sütlü tatlıdır. Osmanlı’daki Arap etkisini yansıtan bu tarif, hem hafif hem zarif bir tatlı deneyimi sunar. Modern sofralarda da kolayca yapılabilen helatiye, geçmişin ferah izlerini bugüne taşır. Haberi Haber Kaynağından Oku
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.