Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Alkol Ağaçta Durduğu Gibi Durmuyor :))


Freyja

Önerilen İletiler

  • Admin--

MARULA AĞACI

 

Tohumları protein açısından oldukça zengin olan Marula ağacı, bir portakalın 4 katı daha fazla C vitamini içeren ve yenilebilen meyveleri olan bir Güney Afrika ağacıdır. Meyveleri, likör, bira, şarap ve reçel yapımında kullanılır.

 

Amarula ismiyle üretilen krema likörü, Bailey's den sonra dünyanın en çok tercih edilen ikinci krema likörüdür ve Marula ağacının meyvelerinden elde edilerek yapılmıştır.

 

Marulanın yağı ise önemli bir kozmetik ve medikal hammaddesidir. Özellikle cilt bakımı ve kulak-burun damlası üretmede kullanılır.

 

Ama asıl ilginç olanı yerli halk tarafından büyük bir nimet sayılan Marula ağacı meyvelerinin içerdiği doğal alkoldür. Bu sebepten bölgede yaşayan çoğu hayvan gibi fil ve zürafalar da bu meyveyi çok sevmekte ve hatta onun bağımlısı haline gelmektedirler. İzleyelim bakalım :)

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Moralinizi bozmak gibi olmasın Sevgili Jön ama öğrendiğime göre bu ağaç, Afrika'da, Etiopya ve KwaZulu-Natal (Güney Afrika) arasındaki topraklarda, çok sıcak ve asla yağmur - kar görmeyen iklimlerde yetişiyormuş. İstersen sen oralardan bir arsa bak diyeceğim ama fillerden sana sıra gelir mi bilmiyorum :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

yok manavda bulmazsınız da bir TEKELe uğrayın istersen. Amarula adıyla orada satıyorlar :D hem de dünyanın Bailey's dan sonra ikinci en çok satılan krema likörü olarak :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Şişesinin üzerindeki fil resmini de gördün sanırım :D Bu arada bir bilgi daha; bu meyveden içki yapma fikri de ilk fillerden esinlenerek ortaya çıkmış... Meyveyi yiyen fillerin sendeleyerek yürüdüğünü, sarhoş olduğunu fark ettiklerinde yaniii... tabii bir de fillerin o meyveye olan inanılmaz bağımlılıklarındandır diye düşünüyorum ben :) meyveler yerlere dökülsün diye canı pahasına kafasını ağaca nasıl vurduğunu gördün ya sen de :w00t:

 

Herneyse Amarula için, bütün içkilere sırt çevirticek içki derler, tabii zevk ve renk meselesi :unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fıllere duacıyız o zaman.o bunyeyle fıllerın bıle basını donduruyosa vah o maymunların halıne :D sımdı fıller meyveyı dusurmek ıcın vuruyolar kafalarını sert bı sekılde agaca zaten orda ılk darbeyı alıyolar alkolude alınca ıyıce kafaları guzel oluyo fıllerın :lol:

valla bu kadar konustuk ettık ıcmezsem ayıp olur sımdı amaruladan :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

e hadi bakalım :) yalnız içmeden önce marulanın etkisini gördün, o yüzden içmek için uygun bir ortam ayarla aman :) Trafiğin bol olduğu yerlere yakın yerlerden kaçın, yüksek bir yer olmasın, belediye çukurlarından falan uzak olsun, en iyisi sen evde iç bence :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

maruladakı alkol oranı % kac acaba :unsure: ben cok absinth ıctım bıse olmadıysa marulayı ıcersemde bıse olmaz galıba :D

evde ıcıpte balkondan atlamaya kalkmayayım sonra :P hem evde ıcemem annem dokuyo.votkamı dokmustu gercı o zaman ramazandı o yuzden dokmustu ama yınede olsun evde ıcemem :turned:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.