Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Petrol zengini Arap şeyhlerinin yada afrika diktatörlerinin çocuklarının düğünleri gibi. Vatandaşların hemen hemen yarısı borçlarla uğraşırken. Aylık gelirlerinin önemli bir kısmını düzenli olarak kredi kartı faizi olarak öderken. Her gün yeni şehit haberleri, yeni şehit cenazeleri kalkarken. Bu ülkenin başında oturan adam kraliyet şöleni düzenler gibi düğün töreni hazırlıyor. Halkçılık populizmle olmuyor. VIP'li iftar çadırlarında poz verip. "Halkın sorunlarını dinlemek için yurt gezisi" yapıp. Oraya sadece alkışlamak ve çiçek vermek için gelmeyip gerçekten sorunlarını anlatmak isteyenlere "ananında al git " deyip. Sorununu anlatan çiftçiyi azarlayıp tehdit edip. Karga tulumba gözaltına aldırıp. Halkçı geçinmeklede olmuyor. Bir yanda halk, kampanyalarla şehit ailelerine yardım için paralar topluyor. Bir yanda Cumhurbaşkanı ultra zengin bir refah ülkesinin lideri gibi düğün törenleri düzenliyor ( ha o ülkelerin liderleride böyle görgü süz düğünler yapmaz ya) "Bu Türk geleneğidir" diyenler. "Türk gelenklerini bilmiyor " sanırım. Türk geleneğinde anlı şanlı düğün böyle olmaz. Anlı şanlı düğünde halk eğlenir, halk sofraları kurulur. Gelenek olan budur. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 sen ne yaparsan yap kulp takacak eleştirecek birileri mutlaka bulunur. Hemde sürüyle.... Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık doğuya geziler düzenlemesen koltuğundan kalkmadı derler. Gitsen onlar oy attı minnettarlığı için gitti derler... Anlamak zor valla... Ben Abdullah Gül'en bahsediyorum ne alakaysa Receptayip Erdoğan giriyor yorumlara... Hedef mi şaşıyor yoksa al birini vur ötekine mantığı mı? ne yaparsa yapsın eleştirmeyiz biz ama eleştirilecek şeyi eleştirmekten de kaçınmayız... bu neden kaynaklanıyor biliyormusunuz biz "teba" olmayı bilmiyoruz babamızın oğlu olsa yanlış bulduğumuza bu yanlış diyecek kadar vicdan sahibi ve objektifiz... yaptıkları iyi işlerin hepsi göstermelik hiçbirinin alt yapısı yok ve geleceğe yönelik değil yapılan her program günü kurtarma adına yapılıyor bende bunu eleştiririm arkadaşım... eğer sen bunların yaptığını doğru buluyorsan gerekçelerinle ifade edersin sırf savunmuş olmak için savunulmazki... Güneydoğuya gitmek gezmek pohpohlanmak marifetmi bu halk adamlığımı sen geçmişinden bugüne bu ülkede hep ayrımlığın propagandasını yap "din ve etnik" farklılıkları bölücü sloganlarla siyasileştir sonra git güneydoğuya ve alkış al bumudur yani? Mesele Abdullah Gül'den Recep Tayyib'e gelir zaten benim gözümde yok birbirlerinden farkları ki onlarda böyle söylüyor... Recep Tayyib'in gaflarına, hakaretlerine, saygısızlıklarına ve ayrılıkçı söylemlerine Abdullah Gül herhangi bir eleştiri getirmişmidir Cumhurbaşkanı olmadan önce yada olduktan sonra RTE'nin izni olmaksızın farklı beyanda bulunmuşmudur, bulunabilirmi? Yanlışı eleştiremeyen birilerinin tebası olan Cumhurbaşkanı ancak hitap ettiği kitlenin Cumhurbaşkanıdır benim değil... Bana hitap etmiyor benim sorunların onların sorunları değil, onlarınki de benim sorunum değil... ben sade bir vatandaş olarak kendi düşüncelerimi dile getiriyorum... düğüne gelelim o salonda ve o fotoğrafta yer alanlar Türkiye'min aydınlık yüzüne yakıştımı? Sanki Türkiye Cumhuriyeti bir İslam Devleti tarafından yönetiliyor gibiydi başbakanından tutunda belediye başkanına varana kadar tek tip insanlar... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Bu kişiler ne görgü'den, ne zarafet'ten, ne de incelikten nasiplerini alamamışlar. Anlaşılan odur ki, Tanrı bunlara boş geldin, boş gideceksin demiş. İnsanlarda biraz utanma duygusu olur, ama bunlarda nerde o duygu... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.