Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 ATV'nin yayınladığı Elveda Rumeli dizisi Türk yapımcılığının imitasyon hastalığından hiçbir zaman kurtulamıyacağının göstergesi. Rusya Yahudilerinden oluşan bir köyde Sütçü Tevye ve Kızları ekseninde gelişen hikayeyi ve Yahudilerin Rusya'dan sürülüşlerini anlatan dünya klasiği Damdaki Kemancı'yı harfi harfine kopyalayıp Balkan Türkler'ine uyarlamışlar. Bütün karakterler aynı, Sütçü, kızları, Sütçü'nün kızını almak isteyen zengin kasap . Aynı kızı almak isteyen fakir terzi. Ve siyasi kaçak olan damat. Karakterleri geçtim, diyaloglarıda kopyalamışlar. Ona pes dedim. Zengin Kasap'ın Sütçü Tevye'den kızını isterken. Tevye'nin kasabın ineğini istediğini sanması ve bu minvalde gelişen diyaloğuda aynen kullanmışlar. Bir eksik Erdal Özyağcılar'ı ahırda "if i were a rich man yimmy dibby dibby dibby dub" diye dans ettirmeleri kalmış. Onuda yapsalar tam olacak şöyle mesela "ah more bir zengin olsaydım maari" Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 espriler bile neredeyse birebir aynı. bir de en azından şive konusunda biraz daha çalışılsaydı göçmen şivesinden çok laz veya kürt şivesi gibi olmuş.Bende yugoslav göçmeniyim ve yunan - bulgar bir çok göçmen tanıdığım var bizde kimse böyle konuşmaz .dizideki şive tek kelime ile berbat. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 bence terzi hasan'ın yeğenlerinin şivesi tam olmuş oda sanırım çocuklar rol gereği şiveyle konuşmuyor normal konuşmaları öyle. evet herşey aynı. Tevye'nin kasabın karısını rüyasında görmeside aynı olmuş. Tek fark Tevye bunu uyduruyordu, karısını ikna etmek İçin erdal özyağcılar ise gerçekten gördü rüyasında. Hayır o kadroyla, o yöre malzemesiyle orjinal bir şey yapılamazmıydı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.