Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 17 yıl Admin-- Akşamüstü buzdolabını temizlerken, dolabın en altındaki meyve-sebze bölümünde unuttuğum ve çürümeye terk ettiğim meyveleri fark ettim. Bu kadar meyveyi iki günde yiyip, bitirme şansım yoktu O halde bu meyvecikler ya çürüyecekler ya da uygun bir şekilde değerlendirilmeleri gerekecekti… Ne yapsam diye düşünürken, neden bunlardan reçel yapmıyorum ki diye düşündüm birden… Sonra da işte altta size verdiğim tariften inanılmaz lezzetli bir reçel ortaya çıktı… Hafif ekşimtırak tadıyla ben bayıldım, umarım siz de beğenirsiniz… hadi açın bakalım dolabınızın meyve-sebze bölümünü… Sizinkilerden neler çıkacak Karışık Meyva Reçeli Kendisinin resmidir Tarifi için linki takip edin: http://www.turkish-media.com/yemektarifler...&entries=10 __________________________________ Reçel yapımı hakkında püf noktaları Reçelinizin daha dayanıklı olabilmesi için rutubetsiz ve loş bir ortamda saklayın. Limon suyunu reçeli ocaktan indirmeden 2 dakika önce ekleyin ve kesinlikle 2 dakikadan fazla kaynatmayın. Eğer limon suyunu eklemeyi unutursanız reçeliniz bir süre sonra şekerlenip, kristalleşir. Reçele eklenen bir miktar tereyağı, reçelin dayanıklılığını artırır. Reçelinizin açıkta muhafaza ettiğiniz zamanki köpüklenme sebebi, şeker oranının iyi ayarlanamamış olmasından dolayı kıvamının tutturulamamasıdır. Reçelin piştiğini meyvelerin şeffaflaşıp, cam bir görünümde olmasından anlayabilirsiniz. Reçeli kaynarken tahta kaşıkla karıştırın.
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 17 yıl Yazar Admin-- ELMA MARMELATI Tarifi için linki takip edin: http://www.turkish-media.com/yemektarifler...&entries=10
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 17 yıl Yazar Admin-- KURU KAYISI MARMELATI Tarif için linki takip edin: http://www.turkish-media.com/yemektarifler...&entries=10
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.