Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 'ABD iki rejm daha değiştirmeli' Daily Telegraph gazetesinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu politikalarıyla ilgili bir haber dikkat çekiyor. Birinci sayfada, "Amerika İran ve Suriye'de rejimi değiştirmeli" başlığını taşıyan haberde, yakında görevi bırakan Beyaz Saray danışmanlarından David Wurmser'in gazeteye verdiği mülakat aktarılıyor. Kısaca neo-kon diye anılan yeni muhafazakar akımın önde gelen isimlerinden biri olan Wurmser dört yıl da Başkan Yardımcısı Dick Cheney'e danışmanlık yapmış. Wurmser, Telegraph'a verdiği mülakatta, şöyle diyor: "Suriye rejimini sarsmak için elimizden gelen herşeyi yapmalı ve attıkları her hatalı adımdan sonuna kadar yararlanmalıyız Bu politika, çatışmayı ve gerekirse rejimi devirmek üzere müdahele etmeyi de içermeli. Suriye'de bir rejim değişikliği olur ve İran buna engel olamazsa, o da çok zayıflamış olacaktır." Telegraph, şu anda Amerikanın ortadoğuda izlediği politikaya uluslararası diplomasiye ağırlık veren Condoleezza Rice'ın yön verdiğini hatırlatıyor ve Irak'ın işgalinin de ateşli savunucularından olan Wurmser'ın görüşlerinin, şu an için Bush yönetiminin çizgisini yansıtmadığını yazıyor. Buna karşılık, İran'la nükleer faaliyetleri konusundaki pazarlıklarda bir yere varılamazsa, şahinlerin yeniden ağır basabileceklerine dikkat çekiyor. Bütün operasyonlar sürekli bizim sınırlarımızda yoğunlaştırlmaya başladı.ufak ufak kuşatılıyoruz galiba? Siz ne dersiniz? Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 eh yani. galiba ... işte bayıldığınız güçlü akp hükümeti. abd yle onlar dans ediyorlar, ortak çalışmalarında çok büyük başarı katediyorlar. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 abd kendı cıkarları ıcın kullanır sonra ısı bıtınce bır cop gıbı fırlatır bı kenara atar.aynı saddama yaptıkları gıbı.akp hukumetı henuz bunu goremedı.ve kurt lıderler abd ye guvenerek altından kalkamıyacak laflar edıyolar bıze karsı.kendılerıne devlet vaadedılmıs ve basları donmus durumda.yarın bırgun abd defolup gıtıgı zaman bu topraklardan nasıl bır cıkmaza gırdıklerını nasıl bır gercekle karsı karsıya kaldıklarını gorecekler.ama yıne yardım elını uzatan ılk ulke bız olacagız onlara karsı.kuzey ıraktakı kurt lıderlerınde akp hukumetınıne bu gercegı gormelerını ısterdım.ama onlar kendılerıne sunulan vaadlerle bu gerceklerı goremeyecek kadar basları donmus durumda. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gugucuk,60 yıldır dış ve iç politikada amerikan dümen suyunda gidenler kimlerdi.Kimler aldattı bizi. Silahın ondan uçağın ondan...Para dilenmen ondan....Kuşatılıyoruz kelimesi artık geç kalınmış kelimedir. Ancak şunuda gözardı etmeyelim.ABD nin BOP u şimdi tamamen değişmiştir.Artık enerji kaynaklarına el koymak ve illede el koymak niyetindedir.Bu arada israil küçük ama büyük çıban başı olarak ortadoğuda mide bulandırmaya devam etmektedir.Neoconlarda yanılabilir.Sıra iran ve suriyede.Bizim için henüz erken... Tabiki kürdistan meselesinden bahsediyorum...Teröristle halkı ayırabilme yeteneğini yakalıyabilirsek... (Gaffar Okkan bunu başarmıştı)Bu hükümette buna karşı ciddi bir çalışma içindeler.Ben biliyorum. Hokus pokusla işler yürümüyor.Entel laflarla yada entel yazı dizileriyle bu işler kotarılamıyor... Felaket tellalarına bakarsanız.Yurdum çoktan gitmişti.Oysa ABD nin asıl derdi enerji.Yani petrol. Bunu biraz açalım isterseniz.20 yıl sonra dünya üzerinde mevcut enerji kaynaklarını kullanma şansımız kalmayacak. O zamana kadar elbet alternatif enerji kaynakları bulunacaktır.Ama dünya liderliğine oynuyorsanız. George bush da bir petrol şirketine ortaksa..Ve dahası neoconlarda bu enerji kaynaklarının ABD nin yegane geleceği olarak görmekteyseler.Konu tipik bir kapitalist realiteden ibarettir. Birde şuna kani getirdimki eğer ABD bir şeyin sahibi olma niyetindeyse.Bunun için hükümetlerin tavrı pek önem kazanmıyor.Çünki takmıyorlar.Çünki iplemiyorlar.Çünki biz yüce ATA yı çoooookk kötüüüü kullandık.Kemiklerini sızlattık...Ne dediyse tersini yaptık...Ve bunun adınada Atam sen kalk ben yatam dedik... İşte çocukça popilizm şimdi gerçek bir tehlike karşısında çaresizdir.Çare kendinizsiniz:) Gugucuk saygı değer bir şahsiyet benim için...Ama katılamıyorum..İçimde fırtınalar kopuyor..Konuşamıyorum.......... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Afganistan,Irak,İran,Suriye,Türkiye kimine göre bu br komplo teorsi kimine göre ise; greçkleşmesi mümkün olan bir politikaa sizcede bir kısmı gerçekleşmedi mi ? Afganistan Abd yıllarca rejimi yıkabilmek için el kaideyi destekledi para silah sağladı sonra el kaideyi neden gösterek afganistanı işgal etti. Irak irana karşı saddam rejimini destekledi olanaklar sundu. şimdi işgal altında şimdi irana kafa tutuyor. kimyasal silahları bahane ediyor.Suriyeye kızıyor teröre destek veriyor diyee Iraktaki olaylar yüzünden..... Türkiyeye şimdilik birşey demiyor zaten ülke istedikleri gibi yönetiliyor istedikleri kişiler işbaşında Üzerinde durulması gereken diğer bir konu dış politikaya dostluklardan çok günün çıkarlarının yön vermesi geçmiş bazen biranda unutuluyor. suriye yıllarca pkk ya destek verdi apoyu destekledi kendi ülkesinde sakladı şimdi aramız ii beşar esadla-erdoğan arasından su sızmıyor..İranda ırak sınırında pkk kamplarına göz yumdu sesini çıkarmadı şimdi o kampları bombalıyorr... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Cidden güldüm kimi yazıları okuyunca. Hem ABD'den emperyalizmden şikayet edip. Hemde 60 yıldır bu ülkede ABD'nin müttefiği olan siyasi hareketi savunmak. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Cidden güldüm kimi yazıları okuyunca. Hem ABD'den emperyalizmden şikayet edip. Hemde 60 yıldır bu ülkede ABD'nin müttefiği olan siyasi hareketi savunmak. tespitlerimin isabetliliğini bana ispat ettiğin için teşekkür ederim. Şu çok güldüğün yazıları bir kopyalasanda forum okurları layikine bir gülse. Tabiri caiz ise hep beraber gülsek!!!!!!! Nasıl ABD yandaşı olduğumu,İktidarın şakşakcısı olduğumu bende bir bilsem. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gugucuk,60 yıldır dış ve iç politikada amerikan dümen suyunda gidenler kimlerdi.Kimler aldattı bizi. Silahın ondan uçağın ondan...Para dilenmen ondan....Kuşatılıyoruz kelimesi artık geç kalınmış kelimedir. Ancak şunuda gözardı etmeyelim.ABD nin BOP u şimdi tamamen değişmiştir.Artık enerji kaynaklarına el koymak ve illede el koymak niyetindedir.Bu arada israil küçük ama büyük çıban başı olarak ortadoğuda mide bulandırmaya devam etmektedir.Neoconlarda yanılabilir.Sıra iran ve suriyede.Bizim için henüz erken... Tabiki kürdistan meselesinden bahsediyorum...Teröristle halkı ayırabilme yeteneğini yakalıyabilirsek... (Gaffar Okkan bunu başarmıştı)Bu hükümette buna karşı ciddi bir çalışma içindeler.Ben biliyorum. Hokus pokusla işler yürümüyor.Entel laflarla yada entel yazı dizileriyle bu işler kotarılamıyor... Felaket tellalarına bakarsanız.Yurdum çoktan gitmişti.Oysa ABD nin asıl derdi enerji.Yani petrol. Bunu biraz açalım isterseniz.20 yıl sonra dünya üzerinde mevcut enerji kaynaklarını kullanma şansımız kalmayacak. O zamana kadar elbet alternatif enerji kaynakları bulunacaktır.Ama dünya liderliğine oynuyorsanız. George bush da bir petrol şirketine ortaksa..Ve dahası neoconlarda bu enerji kaynaklarının ABD nin yegane geleceği olarak görmekteyseler.Konu tipik bir kapitalist realiteden ibarettir. Birde şuna kani getirdimki eğer ABD bir şeyin sahibi olma niyetindeyse.Bunun için hükümetlerin tavrı pek önem kazanmıyor.Çünki takmıyorlar.Çünki iplemiyorlar.Çünki biz yüce ATA yı çoooookk kötüüüü kullandık.Kemiklerini sızlattık...Ne dediyse tersini yaptık...Ve bunun adınada Atam sen kalk ben yatam dedik... İşte çocukça popilizm şimdi gerçek bir tehlike karşısında çaresizdir.Çare kendinizsiniz:) Gugucuk saygı değer bir şahsiyet benim için...Ama katılamıyorum..İçimde fırtınalar kopuyor..Konuşamıyorum.......... Sevgili Markus,Şurada yazılan bireysel yorumlardan bile birbirimizin neyi savunduğunu bile anlamamıyoruz.Doğruyu yanlış bir yerde bulduğumuzda komple yanlışın taraftarı olarak yorumlanıyoruz. ABD taraftarlığı ile AKP taraftarlığı ile suçlanıyoruz. Yani haketmediğimiz etiketlerle boğuşuyoruz. Atatürk meselesi yıllarca cok ciddi bir şekilde sistematik olarak denjenere edilmiştir.Bir zamanlar Erbakan bile "eğer yaşasa idi Milli selamet partisinden olurdu "diyebilecek ölçüde ileriye gidebilmiştir. Ne olursa olsun Demokrasi diyen bir kişiyim.Irkçı ve dinci hiçbir yönetimi demokrasiye yakıştırmam.Çünkü gerçekten yakışmazlar.Sadece ileriye dönük aydınlık yüzleri kirletirler. Ülkemizdeki siyasi kirliliğin daha ötesinde ahlaki kirlilik vardır.Yıllardır baş edemediğimiz siyasi kirlilik değil ahlaki kirliliktir. 200 küsür yıl ile yargılanmakta olan bir kişiyi birden beraat ettirebilecek bir kirliliktir. Birçok parti doğruları söyleyerek iktidara gelir ve kendi doğrularını hayata geçirir. Ölümüne kanka cümlesini onun için çok severiz ya? Yanlışına doğrusuna demek değil midir? Başörtüsü meselesini sebep yapan kişiler marmara tv diye anılan tv deki arabça eğitimine neden böyle bir tepki koymazlar? Heşema meselesi ile plaj kirliliğini iddia edenler neden haşema içindeki bayanın,kocasının diğer mayolu yada bikinili kadınları seyrederek tatmin olmasının yaratacağı güvensizliği,kıskançlığı,ve bu eylemin haşema içindeki kadına en büyük terbiyesizlik olacağını iddia etmezler.? Meselelerin çözümlerindense sorunlarının eleştrisini yapıyoruz. Bize daha kolay geliyor. Olması gereken dogruların ve cevaben yapılması gerekenlerin gerekli çoğunluğunu oluşturduğunuz takdirde iktidarda kim olursa olsun eğilmek zorunda kalacaktır. Yıllardır insan hakları üzerine binlerce eleştri alırken,bir allahın kulu kalkıpta neden kızıyorsunuz anlattıkları gibi değilmiyiz? demedi.Hep siz iç işlerimize karışıyorsunuz dedi. Eleştrilerden gerekli dersleri hiç çıkartamadık. Yeri geldi ırkları kaşıdılar,yeri geldi meshepleri kaşıdılar,yeri geldi dini kaşıdılar. Binlerce masum ya öldü ya sakat kaldı. 20 yıl önce söyleniyordu enerji kaynakları ve su kaynakları kargaşanın savaşların sebebi olacaktır diye. Dicle-fırat ve petrol İçine birazda etnik karışım alın size teorıler Demokraside duruşunu tamamlamış bir ülkeye saldırmanız yada onu çizgilerin dışına çıkarmanız günümüzde mümkün değildir. En iyi demokrasiyi üretmek ve uygulamak bu kirlenmenin dışına çıkmamızı sağlar. Onun içinde yapılacak tek şey düşünen insanları üzmemek geniş platformlarda elele tutunmalarını saglamak,dinsel ve ırksal gelişimleri içinde, siyasal olmayan çözümler üretmektir. Bir çivi bile üreten ınsanı onurlandırmak,Bir agaç diken kişiye saygı göstermek,ananelerini araştıracak kişilere arşivleri açmak gerekir. Ya sev ya terket demeden Öyle bir sevelim ki asla terketmeyelim diyeceğimiz yada "bir ağaç gibi hür ,bir orman gibi kardeşcesine" dediğimiz zaman biz, o şarkıyı hep beraber söyleriz ki asıl güzel günlere ondan sonra ulaşacağız sevgili Markus, Alıntı
Φ günışığı Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Geçmişte neler yapılmadıki boğazlara,topraklarımıza sahip olabilmek için ?..Geçmişte de, günümüzde de ağızlarından salyalar akıtarak bakıyorlar Türkiye 'ye..Silah zoruyla alamıyacaklarını çok çok ötede Atalarımız onlara anlattı...yıllardır uyguladıkları plan belli, kardeşi kardeşe düşman etmek..pkk, türban ve gittikçe yoksullaşan,artık tek amaçları para, çok para ,daha çok para olan halk..forumda bile birsürü düşünce ayrılığı,oysa hepimizin tek dileği binlerce şehitimizin kanıyla sulanmış canım vatanımıza sahip çıkmak değil mi? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 tespitlerimin isabetliliğini bana ispat ettiğin için teşekkür ederim.Şu çok güldüğün yazıları bir kopyalasanda forum okurları layikine bir gülse. Tabiri caiz ise hep beraber gülsek!!!!!!! Nasıl ABD yandaşı olduğumu,İktidarın şakşakcısı olduğumu bende bir bilsem. Ya da sen okumayı denesen yazılanları. Böylece sana yazılmamış yazıları üstüne alıp birde soru sormamış olursun. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Ya da sen okumayı denesen yazılanları. Böylece sana yazılmamış yazıları üstüne alıp birde soru sormamış olursun. Tamam özür diliyorum Cyrano. Yahu o kadar şüpheci yaptın ki beni Birden yine mi demekten alamadım kendimi sevgilerimle, Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Bir yanım sooooolll diyor forumlarda şirin görünmem gerek.Malum forumlarda fazlalar... Bir yanım takiye kokuyor...Çünki mensubu olduğum kitleye iyi görünmem lazım... İşte ülkemizdeki bu garabet.Çok açık ve net olarak konumumuzu ortaya koymaktadır sevgili abim gugucuk. Bu arada öylesine güzel bir cevap yazmışsınki ne diyeceğimi bilemedim... Saygı ve selamlarımla sayın abim...İyiki varsınız... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Tamam özür diliyorum Cyrano.Yahu o kadar şüpheci yaptın ki beni Birden yine mi demekten alamadım kendimi sevgilerimle, Pardon ne zaman seni AKP'ci veya ABD'ci olmakla suçladım ? Seni şüpheci yapmış olmam içinde bir dayanak gösterebilirmisin ? bunu okuyunca sanki seni daha önce böyle suçlamışım, veya suçluyormuşum (ya da itham ediyormuşum diyelim) gibi bir anlam çıkıyor. Şahsen ben böyle bir ithamda bulunduğumu hatırlamıyorum. Eğer sen hatırlıyorsan banada gösterirsen gerçekten sevinirim. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Pardon ne zaman seni AKP'ci veya ABD'ci olmakla suçladım ? Seni şüpheci yapmış olmam içinde bir dayanak gösterebilirmisin ? bunu okuyunca sanki seni daha önce böyle suçlamışım, veya suçluyormuşum (ya da itham ediyormuşum diyelim) gibi bir anlam çıkıyor. Şahsen ben böyle bir ithamda bulunduğumu hatırlamıyorum. Eğer sen hatırlıyorsan banada gösterirsen gerçekten sevinirim. Sanırım ben yanıldım sevgili Cyrano.O kadar bu şeylerle suçlandım ki.Hani bir ara böyle görünüyorsak böyle olalım bari bile diyecektim.(bu bir şaka idi) Hele şırnakta olan bu katliamın hala etkisinden kurtulmuş değilim.Arkasından yapılan demeçlerin hiçbirisi bu acılara derman olmaz. Başları sağolsun. Bu ülkede düşünebilen insanlara çok ihtiyacımız var.>Öyle ihtiyacımız var ki bu oyunları oynayanların beyinlerinde "biz bunu yapamayız yemezler"korkusunun yada şüphesinin oturması gerekir. Şimdi iktidarın çok somut ve çözücü hamleler atması gerekiyor. Verilen oyların cevabını verme vakti yavaş yavaş gelmektedir. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Sanırım ben yanıldım sevgili Cyrano.O kadar bu şeylerle suçlandım ki.Hani bir ara böyle görünüyorsak böyle olalım bari bile diyecektim.(bu bir şaka idi)Hele şırnakta olan bu katliamın hala etkisinden kurtulmuş değilim.Arkasından yapılan demeçlerin hiçbirisi bu acılara derman olmaz. Başları sağolsun. Bu ülkede düşünebilen insanlara çok ihtiyacımız var.>Öyle ihtiyacımız var ki bu oyunları oynayanların beyinlerinde "biz bunu yapamayız yemezler"korkusunun yada şüphesinin oturması gerekir. Şimdi iktidarın çok somut ve çözücü hamleler atması gerekiyor. Verilen oyların cevabını verme vakti yavaş yavaş gelmektedir. 13 şehit kuzey ırak biletidir....başka türlü algılamak bence çok doğru olmaz...bana sorsalar kuzey ırak'a girelim mi diye, şu aşamada yanıtım çok net olur; HAYIR.... bozan Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 13 şehit kuzey ırak biletidir....başka türlü algılamak bence çok doğru olmaz...bana sorsalar kuzey ırak'a girelim mi diye, şu aşamada yanıtım çok net olur; HAYIR.... bozan aynı düşüncelerdeyim.. lakin bence yapılması gereken tek şey kısasa kısas olmalı!yani aynı taktikle onlara karşı durmalıyız.dağda oluşturulabilecek birliklerle onları savuşturabiliriz.bunun başka bir çıkar yolu olduğunu düşünmüyorum... saygılar.. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 13 şehit kuzey ırak biletidir....başka türlü algılamak bence çok doğru olmaz...bana sorsalar kuzey ırak'a girelim mi diye, şu aşamada yanıtım çok net olur; HAYIR.... bozan Kesinlikle katılıyorum. sevgili bozan.İşin enteresan çakışmaları da cabası.Yeni bir anayasa oluşumu ve ermeni yasasının bu çarşamba oylanması,21 ekimdeki referandum ve bu olay. Garip bir girdaba girdik sanırım. Çıkış yolu nasıl olacak bunu önümüzdeki günler belirleyecek. Hiçkimse de konunun ABD tarafından kısa vadeli çözülebileceğine inanmıyor. Sanırım girmek konusunun bir alt oluşumu mu hazırlanıyor? Ya da başka birşey mi olacak? Belki de saklanılmaya çalışılan bir şey bu Dikkatleri başka bir yerde toplamak adına sevgilerimle, Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.