Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yalan haber devrini aşan malum medyamız, “Tuzak haberciliğe” başladı

Medya tezgah peşinde

“Mahalle baskısı” ve “Malezya” çarpıtmaları ile ülke gündemini 15 gündür gerçekdışı konularla manipüle eden medya, şimdi de ilkokul çocuklarına resmen tuzak kurarak yalan haberlere imza atıyor. Diyarbakır’da ilkokul öğrencisine başörtüsü taktıran gazeteciler, ardından “irtica” manşetleri döşendiler.

Bazı gazetelerde, Diyarbakır’daki Özel AB ilköğretim okulunda başörtülü öğrencilerin derse girdiği yönündeki haberler, okul yönetimince yalanlanırken, Valilik soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Diyarbakır Valisi ile görüştüm. İnceleme başlatılmış. Türkiye bir hukuk devletidir” dedi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okulla ilgili incelemeyi 3 müfettişe verdiğini açıklarken, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir’in “Ya okula kapatma cezası ya da müdüre disiplin cezası verilir” şeklindeki peşinen cezalandırıcı sözleri tepki çekti.

Medyanın bir ilköğretim öğrencisi üzerinden kurguladığı Türkiye’yi germe tezgahıyla ilgili haberin de yalan olduğu ortaya çıktı. Okul Müdürü Mustafa Çakır tuzağı şöyle anlattı: “Sadece bir öğrencimiz dışarıda türban takıyor. Okula girdiği zaman türbanını çıkarıyor. Bazı gazeteciler okulun tanıtımı için haber yapmak istediklerini belirterek, okula gelip çekim yaptılar. Öğrencimizin başından çıkardığı ve elinde tuttuğu türbanı görünce ‘başına tak çekelim’ demişler.

son günlerde 2 tip gazete oluştu. x gazetesi okullarda türbanlı öğrenci ararken y gazetesi türbanla saçı açık olan 2 kişinin fotoğrafını çekmeye çalışıyor. Gerçekten x gazetesi germeye çalışırken y gazetesi bir arada yaşayabileceğimizin imajını vermeye çalışyor. ılımlı bir hava oluşturma gayreti içinde.....

Gönderi tarihi:

medya ne mi yapmaya çalışıyor? çok basit .. gazetemi satarım ,reklamımı kaparım ,paraları toplarım.

görün bakın ki birde yakında artisçikler ve mankenciklerden sonra köşe yazarları da hacca gitme ve türban takma konusunda yarışa girecekler :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.