Φ Lilith Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 eyvahlar olsun !!!kopyalıyıp yapıştır yapmışım öylemi ne kadar ***** bi insanım ben böyle... artık tartışmayı kişisel boyuta taşıdın,üslubu da bi güzel değiştirdin ooohh...ben de seviniyodum karşımda taban tabana zıt ama buna rağmen insan var diye... forumda olduğum kadar dünyada da yeniyim ve daha yaşım marksist olmaya yetmez.. sen 7-8yıl önce bunları okurken ben ilkokulda resmi ideolojiyle bi güzel yıkanmaktaydım.. marksizmle ilgili okududuklarım da ancak ısınma turlarıdır. hatta seninle böyle bi tartışmaya da pratik olsun diye girdim marksizmle ilgili en ufak bilgim yok bu dahil tüm yazdıklarım kopyala yapıştırdır.marks kim onu da bilmiyorum.fransadan falan bahsediyodun ya orası neresi onu da bilmiyorum tarih hakkında da bildiğim tek şey bugünün tarihi.siyasetten de hiiiç anlamam da zaten.. noldu şimdi çürüdümü sosyalizm? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Önce sakin. Ardından burası bir forum ve tartışmanın bir uslubu vardır. Başka sitelerden veya forumlardan alıntı yaptığın zaman bunu kaynağını yazarak belirtmelisin. Zira tartıştığın kişi alıntı yapılan metni senin sanıp o konuda senle tartışmaya kalkar. Bu sadece forum içinde geçerli değil. Yazılı yapılan tüm tartışmalarda başkalarından alıntı yapılan kısımlar yazı içerisinde belirtilir değilmi. Ya altına yazılır. Yada yanına numara koyulup kaynakça kısmında kaynak belirtilir. Ama senin yazılarını okurken, hepsi birbirinin içine geçmiş. Tartışmayı kişisel boyuta falan taşımadım. Sana forum hakkında bilgi veriyorum. Artı seninle sosyalizmi çürütmek içinde tartışmıyorum. Zira senin savundukların herşeyden önce sosyalizmle taban tabana çatışıyor. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 En basiti. Dünya devriminin olmamasının sebebi "köhnemiş komunist partilerin, burjuvaziyle ittifaka girmesi" sana göre. Tabi sınıfın gelişimi, sınıfsal çekişkilerin keskinleşmesi. Sınıf çatışmalarının geri dönülmez boyutta olması falan önemli değil. *** "Komünist partiler" yüzünden. Yani seni dinleyen sanırki. Tüm dünyada marksistlerin "devrimci durum" dedikleri durum oluşmuştu. İşçi sınıfı artık kapitalist düzenden nefret ediyordu. Ama "komunist partiler burjuvaziyle işbirliğine girdiği için" devrim olmadı. ( tabi o partilere burjuvaziyle ittifak kurmalarını söyleyen bizzat 1930'ların sovyetler birliğiydi ya oda ayrı konu ) Sosyalizm devrimlerin yapılmayacağını, gerçekleşeceğini ancak birilerinin buna öncülük edebileceğini söyler. Yani herşeyden önce o "durum" gerekir. Sanki dünyada, Avrupada bu durum vardıda. Komunist Partilerin eksikliği yüzünden olmadı. Dünya devriminin olmamasının sebebi "köhnemiş komunist partiler" , sovyetlerin çözülme sebebi "iktidara gelen revizyonistler" böyle dünyayı çözümlemek olurmu ? Böyle bilimsel bakış olur mu ? Alıntı
Φ Lilith Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 yok yok ben baş edemiyom hocam senle en iyisi yoldaşların yanına döneyim ben ben senin o kopyala yapıştır dediklerini yayınlarımızda yazıyorum zaten ısınma turlarında olanlara... senin sosyalizmle çeliştiğini söylediğin yerleri merak ediyorum hocam.kaldı ki ben tarihsel tahlillerinin de arap emirliklerinin politikasıyla ilgili yaklaştığın *** bakıştan sonra çok da temellendiğini düşünmüyorum ve sovyetlerin çöküşünü de salt içsel çürümeye dayandırmadım dikkat edersen..bak bu da kopyala yapıştır.. cellatların döktüğü kan kendilerini boğacak bu kan denizinin ufkunda kızıl bir güneş doğacak diyor ve ayrılıyorum.. bakıcam hocam kimmiş bu marks dedikleri adam?ya da kadın bilmiyorum işte... bu da kopyala yapıştır..bu da Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 o marşın başında "uyan artık uykudan uyan" da var Artı sinirlenecek bir şey yok. Yazdıklarının büyük bir çoğunluğu hatta bazı iletilerinin hepsi internetten kopyalanmış yazılar. Yani böyle tartışmakta sakınca görmüyorsun, ama biz söyleyince sinirleniyorsun. İnsanların yazdıklarına "bak arkadaşım sana cevap veriyorum" diye internetteki yazıları uzun uzun kopyala yapıştır yapmak elbetteki bir tartışma biçimi olmamalı. Bizde sana kötü bir şey söylemedik. Alıntı yaptığın zaman kaynağını belirt. Bu kadar basit böylece tartışmış olursun. Biz seni bu konuda uyarınca "aa benim zaten yazdıklarımın hepsi kopyala yapıştır, ben zaten hiçbir şey bilmem vs " tarzı arabesk söylemlere gerek yok. Buda eski bir tarz. Birisine yanlış yaptığı bir şeyi gösterirsin "ben zaten hiç birşey bilmem, benim yazılarım zaten şöyle" tarzı arabesk bir tavır gösterirler. Burası bir tartışma platformu. Ve bence uslup insanların kendi fikirlerini bakışlarını ortaya koyması. Elbette yazılarında alıntılar kullanır insanlar. Ancak bu yazının içinde küçük destekleyici bir biçimde olabilir. Kişinin anlattığı veya ortaya koyduğu fikri destekleyici yada kaynak oluşturucu küçük bir bölüm olmalıdır. Ve mutlaka kaynağını bildirir insanlar. Onun yerine kişinin konu hakkında söylediği alıntıdan ibaretse bir yazısında. Elbette bu yanlış bir uslup olur. Yoksa mesela, Mansur Hikmet'in yazdığı bir yazı için ben senle niye tartışayım. Yani sen Mansur Hikmet değilsinki yazı hakkında sana soru sorayım dimi Ama mesela şimdi sen Hikmet'in yazısını kendi yazınmış gibi kopyalarsan buraya karşındaki kişi beyhude sana sorar sorularını. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.