Φ samed1 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 İşte soru ''bir odada iki arkadaş oturuyorsunuz ve arkadaşınız size şöyle bir soru yöneltiyor 'benim bu odada oturamayacağım bir yere otura bilirmisin?''' odada böyle bir yer varmıdır? -lütfen başka birşey sormayın tek bildiğim bu- İYİ ŞANSLAR... Alıntı
Φ TALYA Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 İşte soru ''bir odada iki arkadaş oturuyorsunuz ve arkadaşınız size şöyle bir soru yöneltiyor 'benim bu odada oturamayacağım bir yere otura bilirmisin?''' odada böyle bir yer varmıdır? -lütfen başka birşey sormayın tek bildiğim bu- İYİ ŞANSLAR... SELAM benim oturdugum yer yani şuan da oturdugu yer Alıntı
Φ GuNeSLi_GeCe Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 İşte soru ''bir odada iki arkadaş oturuyorsunuz ve arkadaşınız size şöyle bir soru yöneltiyor 'benim bu odada oturamayacağım bir yere otura bilirmisin?''' odada böyle bir yer varmıdır? -lütfen başka birşey sormayın tek bildiğim bu- İYİ ŞANSLAR... O odada oturamayacağı tek yer kendi kucağıdır. Hiç bir insan kendi kendinin kucağına oturamaz... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 O odada oturamayacağı tek yer kendi kucağıdır. Hiç bir insan kendi kendinin kucağına oturamaz... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Soru yanlış o zaman.. Benim oturacağım yere oturabilir misin olmalı.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Soru yanlış o zaman.. Benim oturacağım yere oturabilir misin olmalı.. yok öyle değil. benim oturamayacağım bir yere oturabilirmisin diyor. kucağıma otururmusun'u dolaylı anlatıyor gibi geldi bana Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 yok öyle değil.benim oturamayacağım bir yere oturabilirmisin diyor. kucağıma otururmusun'u dolaylı anlatıyor gibi geldi bana Tüüü.. Ahlaksız teklif.. Alıntı
Φ ...CybeЯMurdeЯ... Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Evet , Zor ßir Soru DeğiLdir.Soruyu Görünce AkLıma GeLen iLk Şey Kucak oLdu.. ((: Alıntı
Φ ocean_666 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Çok basit bir soru okuyunca direk olarak akla gelen kucak oluyor Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 İşte soru ''bir odada iki arkadaş oturuyorsunuz ve arkadaşınız size şöyle bir soru yöneltiyor 'benim bu odada oturamayacağım bir yere otura bilirmisin?''' odada böyle bir yer varmıdır? -lütfen başka birşey sormayın tek bildiğim bu- İYİ ŞANSLAR... tek bildigim bu demissin samed, sakin cevabi da bilmiyor olmayasin saka benimkisi tabiki.. kolay gelsin Alıntı
Misafir Sands Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Ağırlık, Newton’un genel çekim yasasına göre çekim kuvvetleri sonucu oluşan bir büyüklüktür.Yer çekimi kuvvetinin, cismin kütlesine ve cismin yerin merkezine olan uzaklığına bağlıdır. Cismin kütlesi arttıkça cismin üzerindeki yerin çekim kuvveti de artar. Kütleler arasındaki çekim kuvvetiyle ilgili olarak Newton, günümüzde de geçerli olan Genel Çekim Yasası’nı bulmuştur. Bu yasaya göre, herhangi iki cisim birbirini, kütleleri çarpımıyla doğru orantılı, kütle merkezlerini birleştiren uzaklığın karesiyle ters orantılı bir kuvvetle çeker. F : Kütle çekim kuvveti m1 : Birinci cismin kütlesi m2 : İkinci cismin kütlesi G : Evrensel çekim sabiti d : Kütle merkezleri arasındaki uzaklık eğer odanın yüksekliğinin 2,5 metre olduğunu ortalama bir insan ağırlıgınında 65 oldugunu (bu agırlık 1:70 boy referans alınarak hesaplanmıstır) düşünürsek odanın tavanında oturacak kişinin yere çarpma hızınıda ele alırsak bu kişinin tavanda oturması fiziksel olarak imkansızdır.(Bu deney yerçekimi kuvvetinin ve Doğa Bekleriz gibi uhu kullanılmayan bir ortamda gerçekleştirilmiştir) Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Ağırlık, Newton’un genel çekim yasasına göre çekim kuvvetleri sonucu oluşan bir büyüklüktür.Yer çekimi kuvvetinin, cismin kütlesine ve cismin yerin merkezine olan uzaklığına bağlıdır. Cismin kütlesi arttıkça cismin üzerindeki yerin çekim kuvveti de artar. Kütleler arasındaki çekim kuvvetiyle ilgili olarak Newton, günümüzde de geçerli olan Genel Çekim Yasası’nı bulmuştur. Bu yasaya göre, herhangi iki cisim birbirini, kütleleri çarpımıyla doğru orantılı, kütle merkezlerini birleştiren uzaklığın karesiyle ters orantılı bir kuvvetle çeker. F : Kütle çekim kuvveti m1 : Birinci cismin kütlesi m2 : İkinci cismin kütlesi G : Evrensel çekim sabiti d : Kütle merkezleri arasındaki uzaklık eğer odanın yüksekliğinin 2,5 metre olduğunu ortalama bir insan ağırlıgınında 65 oldugunu (bu agırlık 1:70 boy referans alınarak hesaplanmıstır) düşünürsek odanın tavanında oturacak kişinin yere çarpma hızınıda ele alırsak bu kişinin tavanda oturması fiziksel olarak imkansızdır.(Bu deney yerçekimi kuvvetinin ve Doğa Bekleriz gibi uhu kullanılmayan bir ortamda gerçekleştirilmiştir) iyide benim oturamayacağım yere oturabilirmisin diyor tavan onun oturamayacağı olduğu gibi diğerininde oturamayacağı bir yer cevap oturamam ise mesele yok.otururum ise biraz zor... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.