Gönderi tarihi: 4 MayısMay 4 Umami! Başrollerini Öykü Karayel ve Burak Deniz’in oynadığı film ile çokça duyduk bu kelimeyi. Peki nedir umami? Genellikle tatlı, ekşi, tuzlu ve acı ile birlikte beşinci tat olarak tanımlanır. 20. yüzyılın başlarında Japon kimyager Kikunae Ikeda tarafından keşfedilen umami, o zamandan beri mutfak dünyasının tanınmış ve ayrılmaz bir bileşeni oldu. Gelin bu tada biraz daha yakından bakalım, afiyetle…Haberi Haber Kaynağından Oku
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.